Hai la festival!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Du-te şi tu la un festival! Sunt multe, ai de unde alege: festivalul castanelor, scrumbiei, vinului, animalelor de companie, plouă cu festivaluri!

Nu sta pe margine, sunt vremuri de entertainment. Oamenii socializează, se distrează, caşti şi tu gura, mănânci, bei, faci poze, multe poze, aduni pliante, oferte şi suveniruri, la festival nu-i plictiseală ca la televiziunile de ştiri.

Este supraofertă. Nu trece o zi ca să nu auzi la Radio România Actualităţi un corespondent care relatează frenetic de la un festival din fundul ţării, mare sărbătoare!, vremea e „optimă“ pentru festival, veselie şi antren, numai întrebări stupide îi pune moderatorul din studio, care simulează şi el o voioşie tembelă, rămâi şi tu puţin mirat, radioul ăsta se pricepe să promoveze numai festivaluri, sărind de la un festival la alt festival?, înseamnă că sunt multe, ca ciupercile după ploaie. Du-te şi tu la un festival! Nu trece o săptămână să nu te trezeşti cu vreun amic care îţi povesteşte că a fost în weekend la un festival. Îţi trimite şi poze, dar nu-l mai recunoşti, ce transfigurare poate să producă un festival asupra omului, chiar dacă a băut puţin mai mult! Vezi, festivalul te scoate din stres, din depresie, uiţi de mizerii, te anesteziază, dă bine la imaginea ta că eşti acolo, simţi şi tu că faci parte din lumea asta, simţi că te-ai sincronizat cu spiritul acestor vremuri festivaliere, eşti pe val! Festivalul te face fiinţă umană. Ai auzit tu că furnicile se duc la vreun festival de-al lor după o zi de muncă? Te duci la festival pentru că eşti un om.

Du-te la festival ca să nu regreţi c-ai trăit degeaba! Caută un festival în care plouă cu cârnaţi!

Dacă plouă cu festivaluri înseamnă că viaţa e bună în România şi oamenii au chef de viaţă. Nu-i băga în seamă pe pensionarii din cartier, cu mutrele lor căzute, sunt o minoritate decrepită în mulţimea de festivaluri. România s-a sincronizat cu Occidentul care e putred de bogat în festivaluri. Înseamnă că România are bani, adică bugete. Nu contează că festivalurile astea, mai mici sau mai mari, organizate de primăriile mai mici sau mai mari, sunt oportunităţi de a mai sifona nişte bani pentru clientela lor politică, se pune în deviz şase saltimbanci, dar pe scenă apar doar trei, cine stă să-i numere? Poate DNA ar trebui să se bage la sifonarea asta, dar DNA are festivalul său, care nu se mai termină, n-au treabă procurorii cu festivalurile altora!

Du-te la festival ca să nu regreţi c-ai trăit degeaba! Caută un festival în care plouă cu cârnaţi. Ăsta ar fi un festival perfect pentru România, istoric, bun pentru reconcilierea românilor, care ar bate Centenarul. Dă-ţi demisia şi recalifică-te la locul de muncă: festivalurile! Străbaţi România în lung şi-n lat şi participi la festivaluri. Să nu ratezi niciunul! Să-ţi faci şi un card de fidelitate la festivaluri, dacă va fi cazul, mă mir că Gabriela Firea n-a scos un asemenea card până acum, la câţi bani a dat primăria ei la festivaluri, dar fii pregătit să aduni puncte pe un asemenea card de fidelitate, aduni puncte ca la supermarket, ca la farmacie, punctele alea te vor vindeca de toate frustrările că trăieşti în România, poate prinzi şi câteva festivaluri la promoţie, du-te, du-te şi fii fericit!

Opinii

Mai multe de la Petre Barbu


Ultimele știri
Cele mai citite