Armani de România: brandurile lumii, produse de muncitorii noştri. Obama şi Medvedev poartă haine de la Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cine croieşte hainele cu care se îmbracă preşedintele SUA Barack Obama sau premierul rus Dimitri Medvedev, unde se fac hainele pentru jandarmii francezi, ce firmă produce pentru Disneyland sau Ferrari şi este totodată numărul unu în producţia de centuri de siguranţă? Un singur răspuns: România. adevarul.ro vă prezintă pentru cine şi ce produce ţara noastră oraş cu oraş.

Suntem codaşi la producţie? Nu asta arată firmele româneşti din oraşele din ţară care produc în sistem lohn pentru marile companii şi marile branduri din lume. Companii textile sau de încălţăminte, de la Benetton în Iaşi, la Armani în Botoşani sau Levis în Vaslui, ţara noastră produce produse variate şi de mare rang pentru mulţi dintre marii jucători comerciali.

Brandurile din lumea modei salvează firmele de confecţii din Vrancea

Industria textilă este cam singura din Vrancea care a rezistat vremurilor, deşi criza şi-a pus amprenta asupra multor investitori din acest sector. Majoritatea patronilor lucrează în sistem lohn, practic executând manoperele produselor, cunoscut fiind faptul că forţa de muncă extrem de ieftină din ţara noastră reprezintă principala monedă de schimb în relaţiile cu firmele mari din occident.

Putem spune că firmele din industria textilă din Vrancea produc în procent de 90% pentru export.

Botoşani: haine de mii de euro pentru Armani, Louis Vuitton sau Pierre Cardin

Costurile de producţie extrem de mici explică şi venirea unor branduri ca Armani şi în Botoşani.

Armani, Esprit, Brax, Louis Vuitton sau Pierre Cardin sunt câteva dintre cele mai importante branduri ale industriei textile de lux. Însă, majoritatea personalităţilor sau a oamenilor cu dare de mână din Europa şi America nu ştiu că ţinutele de mii de euro pe care le îmbracă sunt confecţionate în judeţul Botoşani din România.

De aproape 20 de ani confecţionerii din Botoşani fac haine de export, pentru mari branduri din Germania, Italia, Canada sau Statele Unite ale Americii.

Bucureşti: Armani, Hugo Boss, Versace, Boggi, Patrizia Pepe, Ted Baker, Stefanel sau H&M

În atelierele lui Alexandru Ciucu, de la celebra fabrică APACA, se scrie istorie şi în zilele noastre în domeniul confecţiilor. Branduri internaţionale precum Giorgio Armani, Hugo Boss, Versace, Boggi, Patrizia Pepe, YSL, Ted Baker, Stefanel sau H&M au apelat la România pentru manopera articolelor vestimentare.

Hainele confecţionate în Bucureşti poartă emblema acestor branduri şi sunt purtate de personalităţi din toată lumea.

Firme din Alba, parteneri de afaceri cu Jaguar, Aston Martin, Benetton sau Viking

Câteva firme private din Alba lucrează pentru companii renumite de pe plan mondial. Genţi de voiaj pentru Jaguar sau Aston Martin, jachete pentru Benetton şi Moncler, papuci pentru Viking şi Dolomite sunt câteva dintre exemplele care demonstrează capacitatea unor companii din judeţ.

Firma care lucrează cu unele dintre cele mai mari branduri mondiale este Rapel SA Răhău, producător traditional de produse din piele.

Timişoara: echipamente de schi, costume pentru piloţii de Formula 1, haine pentru Jandarmeria din Franţa

În anii '90, Timişoara a devenit raiul societăţilor comerciale din domeniul textil care lucrau în regim lohn. Oamenii de afaceri, cei mai mulţi din Italia, au profitat din plin de mâna de lucru ieftină din România. Ei aduceau materia primă, iar după prelucrare urma să fie exportată.
 
Unul dintre primii timişorenii care au lucrat în regim lohn după Revoluţie a fost Iliuţă Truţ, care a avut inspiraţia să se reprofileze, trecând de la domeniul mecanicii la cel textil.

Iaşi: numărul unu în lume la producţia de scaune auto şi centuri de siguranţă pentru copii

O femeie de afaceri din Paşcani a reuşit în doar şase ani performanţe economice „exotice“ pentru România, reuşind să se impună la nivel mondial în nişa producătorilor de echipamente de siguranţă pentru copii.

Compania Te Rox-Prod, cu sediul în Paşcani, a reuşit să se impună în ultimii şase ani drept una dintre cele mai puternice firme din România. Proprietara, Doina Cepalis, a fost încadrată recent de către Business Magazin între cele mai puternice şi influente 200 de femei din România.


Ce a reuşit să facă Cepalis la Iaşi din 2007 până în prezent poate fi considerată o minune economică.

Buzău: Prada sau Diesel, produse de un afacerist italian

O fabrică de textile din Buzău produce de peste un deceniu pantaloni şi geci, sub cele mai cunoscute branduri internaţionale de îmbrăcăminte.

Societatea la care lucrează peste 500 de oameni este patronată de un italian, care a decis să investească în România după ce a ”furat” meserie la o companie renumită, Replay.

Braşov: componente şi ornamente auto pentru cele mai cunoscute mărci de automobile din lume

Şase mari fabrici s-au deschis în ultimii ani la Braşov, toate pe segmentul industriei auto. Pe lângă faptul că au scăpat de şomaj, braşovenii se pot mândri că fac piese şi ornamente pentru cele mai renumite mărci din lume. În plus investiţiile depăşeşc 150 de milioane de euro.

Cea mai mare fabrică din Braşov este cea a suedezilor de la Autoliv, care au anunţat numai în acest an 1.000 de angajări.

La acest articol au colaborat: Ştefan Borcea, Miruna Luca, Mădălina Mihalache, Dorin Timonea, Ştefan Both, Cezar Pădurariu, Iulian Bunilă, Simona Suciu.

Pe aceeaşi temă:

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite