Harta deficitului de medici: peste 400 de localităţi din ţară nu au niciun medic de familie, iar circa 1.000 au prea puţini doctori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii de familie sunt o raritate în sute de localităţi din România
Medicii de familie sunt o raritate în sute de localităţi din România

Harta deficitului de medici arată că sute de localităţi din ţară nu au niciun medic de familie, iar 1.098 de localităţi au medici de familie insuficienţiHarta deficitului de medici arată că 424 de localităţi din ţară nu au niciun medic de familie, iar peste o mie de localităţi au prea puţini medici de familie.

Concret, 424 de localităţi din România nu au niciun medic de familie, iar 1.098 de localităţi au medici de familie insuficienţi pentru a acoperi populaţia, anunţă Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie, care a prezentat date oficiale în acest sens, obţinute de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, conform hotnews.ro. Din aceste date rezultă că, însumat, 1.522 de localităţi din România au lipsă completă sau deficit de medici de familie.

Cum arată centralizarea datelor primite de Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate: 424 de localităţi nu au nici un medic de familie. În aceste localităţi ar fi necesari, raportat la numărul de locuitori, 472 de medici de familie. 

1.098 de localităţi mai au nevoie de medici de familie pentru a acoperi populaţia. Practic, în aceste localităţi e nevoie de încă 1.693 de medici de familie.

Din aceste date rezultă că însumat, la nivel naţional, sunt 1.522 de localităţi cu lipsă/deficit de medici de familie, unde mai este nevoie de încă 2.165 de medici de familie. 

Harta localităţilor unde nu există niciun medic de familie

Harta localităţilor care nu au medici de familie suficienţi

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite