Hidrologii au actualizat avertizările de cod galben şi portocaliu de inundaţii vizând sectorul românesc al Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hidrologii au actualizat vineri avertizările de cod galben şi portocaliu de inudaţii vizând sectorul românesc al Dunării şi au ridicat avertizarea hidrologică pe partea în aval de Sucursala Hidrocentrale Porţile de Fier – Calafat. Va fi, însă, cod galben de inundaţii până la sfârşitul lunii în zece judeţe, iar în cinci judeţe va fi cod portocaliu.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), a fost ridicată avertizarea de inundaţii de pe sectorul românesc al Dunării, aval de Sucursala Hidrocentrale Porţile de Fier – Calafat.

Va fi însă cod portocaliu până în 17 aprilie, ora 16.00, pe Dunăre, pe sectorul aval Cernavodă – amonte Brăila (judeţele Constanţa, Brăila, Ialomiţa şi Tulcea), iar până în 20 aprilie, ora 16.00, va fi cod portocaliu în Delta Dunării (judeţul Tulcea).

De asemenea, avertizarea cod galben de inundaţii de pe Dunărea va fi în vigoare până în 30 aprilie, ora 16.00, pe sectorul aval Calafat, judeţele: Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Constanţa şi Tulcea.

”Menţionăm că sectorul Dunării aval Gruia este apărat împotriva inundaţiilor prin lucrări de îndiguire”, precizează hidrologii.

Porivit acestora, nu se prognozează posibilitatea apariţiei unor probleme deosebite ca urmare a propagării viiturilor pe sectorul românesc al Dunării, dar este necesară o monitorizare atentă a evoluţiei situaţiei hidrometeorologice şi respectiv a comportării lucrărilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite