Hip-hop despre şist pe şest!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Despre efectele exploatarii gazelor de şist am citit întâmplător, nu e domeniul meu de activitate, dar dacă este ceva care afectează calitatea vieţii mele în viitor, a copiilor de azi, a milioane de cetăţeni români, evident, mă interesează.

Din principiu, atunci cand există o mişcare socială de protest faţă de o măsură guvernamentală şi/sau faţă un set de iniţiative coproratiste tind să analizez intenţiile care determină măsura, cu o atenţie sporită pe instituţii. De ce ar protesta oamenii? Ei bine, de cele mai multe ori pentru că înţeleg efectele negative pentru ei şi aventajele unor companii şi ale unor politicieni.

Înţeleg că e ceva important, dar din lipsă de timp nu reuşesc să citesc sutele de articole pe această temă, precum cel publicat cu ceva timp în urmă pe adevarul.ro

Astfel, am descoperit o pisă-protest, semnată de Norzeatic, care, pe ritmuri de hip-hop, aduce o serie de argumente, date statistice, explicaţii tehnice asupra fenomenului exploatarii gazelor de şist. O puteţi asculta aici:

„Probleme la gaze”, aşa cum se numeşte piesa, are scop educaţional şi social. Ne ajută, pe cei fără timp să întelegem mai bine o problemă socială şi ecologică cu care ne confruntăm. Multumesc celor de la Norzeatic pentru acest privilegiu şi îi incurajez să abordeze şi alte teme de interes public. Românii au nevoie de o informare corectă, o condiţie de start pentru o cetăţenie activă, că tot suntem în anul European al Cetăţenilor.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite