Homeschoolingu', Neti şi românul

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cam 20% din copiii din România fac homeschooling. Adică fac chestia aia în care stai acasă şi te faci că studiezi materiile care-ţi plac şi care îţi oferă competenţele pentru viaţă de adult care va să vină..

În programa „patentată” la nivel comunitar, accentul cade pe Agricultură, Ecologie, Educaţie antreprenorială şi Design vestimentar. Aceasta este materializata de multe ori, în munca cu ziua la câmp, colectare de materiale reciclabile (cu neferoasele s-a cam terminat, că pe piaţa asta au intrat ăia cu multă carte şi funcţii şmechere), vânzarea acestora la punctele de desfacere şi crearea unui fashion-trend local cu haine primite de pomană şi care, musai, au fost purtate şi de fraţii mai mari. În foarte multe localităţi, unii părinţi introduc, în ultima vreme, o materie nouă care se numeşte „Gestionarea judicioasă a apei”, care presupune faptul că trebuie să înveţi cum să-ţi aduci apa potabilă de la câţiva kilometri distanţă. Dacă ne gândim că această materie se îmbină şi cu mişcarea fizică specifică Educaţiei Fizice şi Sportului, putem afirma că modul de lucru este, în general, multidisciplinar.

Trebuie să recunosc că unii dintre ai noştri introduc în programa de studiu şi chestiuni care ţin de Dreptul Penal, şi că mulţi renunţă la homeschooling, pentru o perioadă, în favoarea unui sistem de alfabetizare dintr-o şcoală cu circuit închis din sistemul penitenciar românesc sau european.

Cam 10.000 de fete au introdus printre materiile studiate chestiuni care ţin de Dezvoltarea abilităţilor practice de mamă si nevastă. O fac cu sârg, îmbinând această materie cu cea de Educaţie sexuală, şi îşi iau stagii de practică solidă, de minim 9 luni, alături de un partener. Unele dintre eleve devin fane ale stagiului de practică şi aplică, cu succes, chiar şi de 8 ori până la vârsta de 30 de ani. De multe ori se întâmplă să fie nevoie să se schimbe partenerul, însă ce nu face omul pentru cunoaştere...

Sunt şi cei/cele care studiază Artele divinatorii, astrologia şi cartomanţia. Neti, de la ProTV, a creat nişă destul de mare de clienţi deocheaţi şi horoscopişti care solicită astfel de servicii şi se pare că blestemele Oanei Zăvoreanu, DIICOT-ul şi Parchetul (ptiu, ucigă-i toaca) i-a cam împuţinat.

Marea majoritate dintre noi ne-am luat cursul de Religie Ortodoxă Tradiţională. Am învăţat să strigăm „huooo” către pocăiţi, să ne facem semnul crucii când trecem pe lângă cineva care este de alta culoare şi mai ales să zicem „ptiu, ptiu, sa fie de capul tău!” când dăm de homosexuali. În plus, atunci când luam o palmă de la partenerul nostru, întoarcem şi celălalt obraz chiar dacă în loc de palmă, acesta foloseşte sucitorul sau, mai rar, toporul din dotare.

La un nivel ceva mai avansat, sunt unii, nici ei foarte mulţi, care fac Politici Social Europene, Globalizare şi Geopolitică. Se duc în Germania, sau mai ştiu eu pe unde, studiază sistemul de asistenţă socială a acestora şi îşi fac „lucrarea de an” folosind metoda observaţiei participative, adică beneficiind de toate formele posibile. Ăştia răi din vest nu au înţeles caracterul didactic al demersului şi au numit acest fenomen, intr-un mod total nedrept, „turism social”.

Cel mai mare succes îl are însă cursul de Istorie şi Tradiţie: învăţăm să trăim fără apă şi fără drumuri, să stăm cu capul plecat, să nu comentăm public, să fim veşnic nemulţumiţi şi mai întotdeauna să învinovăţim pe alţii pentru ceea ce nu facem noi. Ne place să ne batem nevasta şi copilul, să tăiem porcul cu cuţitul, să ne facem ţuică la alambic şi peste toate să ne înjurăm conducătorii.

Haidi bre, că e bine. Homeschooling-ul asta, sau cum i-o spune, rulzz!

P.S. Şi dacă citind textul de mai sus v-aţi gândit la romi, unguri, evrei, femei, homosexuali etc., vă rog să vă gândiţi ce clase aţi urmat fiecare dintre voi. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite