Hotel de patru stele în muzeul comunismului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul patron al Universităţii Craiova Dinel Staicu a renunţat la "Palatul Republicii Socialiste" Noul administrator al palatului din comuna Podari vrea să construiască printre maşinile

Fostul patron al Universităţii Craiova Dinel Staicu a renunţat la "Palatul Republicii Socialiste"

Noul administrator al palatului din comuna Podari vrea să construiască printre maşinile de miliţie şi busturile foştilor dictatori un parc acvatic şi un centru spa.

Simbolul unui regim apus, Palatul RSR, întâmpină turiştii pe malul Jiului cu o pancartă susţinută de doi stâlpi ce copiază Coloana Infinitului, pe care scrie: "Bine aţi venit, TOVARĂŞI!".

De-o parte şi de alta a drumului ce duce la palatul comunist, diverse citate din tezele lui Ceauşescu de la congresele PCR amintesc de o epocă apusă. "Locul de rugă şi veşnică recunoştinţă, ce vine să cinstească memoria eroilor martiri ai neamului românesc cărora noi azi le cerem iertare pentru păcatul de osândă nedreaptă" - sunt cuvintele înscrise pe un soi de altar improvizat de proprietarul parcului, Dinel Staicu, în memoria soţilor Ceauşescu.

Efigiile fostului sistem ce "a făurit viitorul luminos al patriei te întâmpină cu un hotel de 4 stele. În care însă, deocamdată, nu vine mai nimeni. În spaţiul de recreaţie postcomunistă, detaliile peisagistice sunt cele care te duc înapoi în timp: o maşină a miliţiei, câteva tunuri şi nişte maşini agricole.

Destinaţie exclusivistă

"Nu mai e al lui Dinel Staicu", ne lămureşte un băieţandru ce poartă cu mândrie cascheta de miliţian. Ne arată locul în care-l putem găsi pe noul administrator al domeniului.

Omul de afaceri craiovean Costi Gheorghe a preluat complexul de la Dinel Staicu pe o perioadă de zece ani, decis să-l transforme într-o afacere de succes. El nu va renunţa însă la
brandul RSR.

Parc acvatic ca la Rimini

"Am în proiect un parc acvatic, după modelul celui de la Rimini, o zonă rustică cu două pensiuni, o clinică de înfrumuseţare, iar parcul îl voi redesena după modelul celui din faţa Cazinoului Monte Carlo. Voi face din Palatul RSR cea mai exclusivistă destinaţie din sud-estul României", a precizat Costi Gheorghe.

De altfel, omul de afaceri a păstrat stema Republicii Socialiste România în recepţia hotelului. "În afaceri există foarte multe oportunităţi, dar trebuie să ştii să le miroşi. E o investiţie în care s-au băgat 5 milioane de dolari. RSR este un brand la care s-a muncit 50 de ani, şi încă este o afacere pentru România ca şi cult expoziţionist", explică noul administrator al domeniului.

Fan club Ceauşescu

Dinel Staicu a inaugurat la Scorniceşti "Muzeul Epocii de Aur", a cumpărat casa bătrânească a fostului dictator şi a ridicat la Podari Parcul RSR.

A înfiinţat "Fundaţia PCR", prin care a cumpărat majoritatea bunurilor care au aparţinut Ceauşeştilor.

Familia Staicu locuieşte în vila de protocol a Ceauşeştilor din Craiova, "Casa Bujorului", unde cuplul a dormit o singură noapte.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite