Societate

articolul anterior articolul urmator

I s-a pus interdicţie lui George Simion. Unioniştii nu vor să părăsească Vama fără el şi sunt ameninţaţi

3
28 Aug 2018 17:55:02
Lulea Marius Dorin

Autorităţile din Republica Moldova au comunicat oficial că i-au pus interdicţie lui George Simion şi acesta nu mai poate intra pe teritoriul Republicii Moldova. Anunţul a fost făcut după ce poliţia de frontieră a încercat scoaterea unioniştilor din zona neutră.

Poliţia de frontieră a Republicii Moldova a dat chiar în aceste momente un ultimatum unioniştilor din Marşul Centenar de a părăsi zona neutră. De asemenea s-a comunicat că cetăţeanului George Simion i s-a aplicat interdicţia de a intra în statul Republica Moldova.

Ambasada României de la Chişinău a emis un comunicat oficial în care afirmă că, din punct de vedere a României, legislaţia nu a fost încălcată:

„Ambasada României în Republica Moldova s-a autosesizat cu privire la existenţa unui grup de cetăţeni români care, la data de 27 august 2018, au dorit să intre pe teritoriul Republicii Moldova, precum şi cu privire la comunicatul de presă transmis de Poliţa de Frontieră a Republicii Moldova.

Conform precizărilor instituţiei menţionate, «cetăţenilor români, care fac parte din Marşul Unirii, nu li s-a permis trecerea frontierei de stat, fiind întorşi la intrarea în Republica Moldova. Motivul interzicerii este perturbarea ordinii publice în zona de frontieră, cu încălcarea regimului punctelor de trecere.»
 
Menţionăm că aceasta a fost o decizie a autorităţilor Republicii Moldova, iar Ambasada României la Chişinău urmăreşte ca în dialogul cu autorităţile din Republica Moldova drepturile cetăţenilor români să fie respectate, în conformitate cu reglementările interne din acest stat şi obligaţiile internaţionale ale Republicii Moldova.
 
Din punctul de vedere al autorităţilor de frontieră române, grupul de persoane care s-a prezentat în cursul dimineţii de 27 august a.c. în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa nu a perturbat în niciun fel ordinea şi liniştea publică în partea românească punctului de frontieră şi nici nu a adus atingere regimului juridic al frontierei de stat.“
 

Reprezentantul Poliţiei de frontieră a dat şi un ultimatum: în maxim 30 de minute să se elibereze zona neutră. Nu s-a precizat ce se va întâmpla după acest moment, rămâne de văzut.

George Simion a anunţat că a intrat în greva foamei şi a solicitat asistenţă consulară din partea autorităţilor din România.

Ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Mihai Gribincea, a fost chemat de MAE pentru a da explicaţii cu privire la motivele pentru care cetăţenilor români nu li s-a permis trecerea frontierei.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Green Robert
28.08.2018, 22:01:59

Aoleu.

Iosiv Varga
29.08.2018, 08:35:27

Ce vremuri de cosmar !Romani contra ...romani? Poate ajungem la situatia bizara ca MOLDOVA sa ceara VIZE de la romanii de dincoace dePrut? De fapt nu ar fi de mirare ,marele nostru PARTENER -asa zis STRATEGIC SUA!?-ne pune la coada la vize ,pentru ei suntem cetateni de rang inferior,dar deja romanii asa au decazut ca si cei de peste PRUT ne considera INFERIORI? Decat asa frate,mai bine fara...

0 (2 voturi)
jan11
29.08.2018, 15:32:11

Asta este recunostinta basarabenilor pentru tot ajutorul dat de Romania statului R Moldova.A fost o greseala,nu trebuiau date nici vize nici bani.Trebuiau lasati sa fiarba in suc propriu.Si la fiecare solocitare de ajutor puse conditii.Dure si bine supreveghiata indeplinirea lor.