Ideologia de gen sau cum Bruxelles-ul împinge România înspre Est

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gen

Există momente în care facem un pas înapoi și ne întrebăm: „cine sunt eu cu adevărat?“ sau „care este menirea mea?“ și așteptăm parcă un semn divin care să ne ghideze. Sunt etape cruciale în care e dificil să discernem între ceea ce este bine şi ceea ce este rău pentru noi.

Apar, însă, în ultima perioadă realităţi clare care sunt mascate în incertitudini, profitându-se de naivitatea umană. Una dintre ele este teoria de gen, conform căreia sexul biologic nu ar trebui să eticheteze persoanele drept „femeie“ sau „bărbat“. Mai mult, indivizii ar trebui să-şi atribuie singuri identitatea în funcţie de ceea ce simt. Susţinătorii teoriei consideră că s-ar putea „converti“ de la un gen la altul sau chiar ar putea corespunde ambelor genuri simultan.

Se pare că astfel de ideologii se doresc a fi promovate de activiştii progresişti prin intermediul taberei de reeducare sexuală „Girl UP!“, organizată pentru adolescentele din Nord-Estul României de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) şi Asociaţia ACCEPT. Dedicată fetelor cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani, cu fonduri europene, tabăra va oferi lecţii despre cum societatea le-a calificat forţat drept femei, că afecţiunea maternă ar putea fi oferită şi de un bărbat sau că eleganţa feminină le limitează posibilităţile.

Iată cum apare îndoctrinarea: prin adresarea către un grup vulnerabil, care este în curs de maturizare intelectuală şi dornic să exploreze orice este nou. Să afle că poate, de fapt, ele nu sunt femei, ar putea pune în pericol psihicul adolescentin fragil. Participantele s-ar confrunta cu dileme inutile legate de formarea lor, împiedicându-le să se bucure de adevăratele oportunităţi de dezvoltare.

De ce le numesc „dileme inutile“? Pentru că produc dezorientare. Pentru că se depărtează de realitate. Pentru că răstoarnă valorile prin care societatea a evoluat. Nu putem susţine că instinctul matern ar putea fi înlocuit de un bărbat – chiar faptul că vorbim despre instinct ne dovedeşte acest lucru. Femeia este capabilă să dea naştere unor suflete şi, în mod natural, se formează conexiunea mamei cu copilul înainte ca acesta să apară pe lume. Iarăşi, bărbatul îşi manifestă instinctul de apărare. El protejează tot ceea ce a construit, inclusiv familia, odată ajuns în ipostaza de tată.

Iată cum femeia şi bărbatul sunt meniţi să se completeze, să-şi ofere unul altuia din propriile calităţi şi să-şi aline neajunsurile, nicidecum să se înlocuiască reciproc. în cele din urmă, societatea s-a perpetuat datorită familiei, prin intermediul relaţiilor stabile. De ce să înlocuim comuniunea, imaginea armonioasă a mamei şi a tatălui, cu un androgin nerealist?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite