IKEA România a eliminat complet produsele din plastic de unică folosinţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
IKEA România a eliminat complet produsele din plastic de unică folosinţă FOTO: plasticcluttery.com
IKEA România a eliminat complet produsele din plastic de unică folosinţă FOTO: plasticcluttery.com

IKEA România a eliminat produsele din plastic de unică folosinţă. De joi, în magazinele IKEA Băneasa şi IKEA Pallady au fost expuse „ultimele exemplare din specia de pai dispărută”, în interiorul unor vitrine expoziţionale, tocmai pentru a atrage atenţia asupra deciziei care urmăreşte să protejeze mediul şi sănătatea umană.

În afara paielor, au fost eliminate şi articolele din plastic de unică folosinţă ca sacoşele frigorifice, pungile de gheaţă şi sacii de gunoi – care au făcut parte din gama de produse IKEA România, conform europafm.ro

S-au eliminat şi produsele din plastic de unică folosinţă folosite în scopul servirii în restaurantele şi bistrourile IKEA, cum ar fi paiele, paharele, tacâmurile, farfuriile şi agitatoarele pentru băuturi.

„IKEA doreşte să faciliteze un stil de viaţă mai sănătos şi mult mai sustenabil. Plasticul de unică folosinţă are un impact semnificativ atât asupra sănătăţii planetei noastre, cât şi asupra noastră, iar estimările recente spun că până în 2050, în oceane va fi mai mult plastic decât peşte. Suntem conştienţi de complexitatea acestei probleme şi ne dorim să contribuim la rezolvarea ei. Eliminarea produselor din plastic de unică folosinţă şi implementarea unor alternative noi, mai sustenabile, sunt un pas important în sensul acestui demers.

„Invităm clienţii din România să ni se alăture în crearea unei mişcări pentru o viaţă de zi cu zi mai bună – prin folosirea produselor din materiale regenerabile şi reciclate, pot contribui la protecţia mediului şi la reducerea efectelor schimbărilor climatice,” a declarat managerul de sustenabilitate al IKEA din regiunea de Sud-Est a Europei, Aldo Lele.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite