Ilfov: Bragadiru şi Chiajna scapă de carantină vineri seară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Măsurile de carantină vor fi ridicate de vineri, de la ora 22.00, în oraşul Bragadiru şi în comuna Chiajna, a anunţat Prefectura Ilfov.

„În urma evaluării analizelor de risc ale comunităţilor din oraşul Bragadiru şi comuna Chiajna, judeţul Ilfov, înaintate de către DSP Ilfov Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare/ridicare a carantinei zonale existentă la nivelul INSP-CNSCBT, a fost avizată ridicarea carantinei zonale pentru oraşul Bragadiru şi comuna Chiajna, judeţul Ilfov, începând cu data de 08.01.2021, ora 22.00”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Ilfov, citat de digi24.ro.

Autorităţile anunţă că în cele două localităţi intră în vigoare prevederile unei decizii a CJSU Ilfov, de la începutul anului, care fac referire la întregul judeţ. Conform acesteia, sunt interzise activitatea cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc şi a activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte.

Reprezentanţii Prefecturii susţin că deşi rata incidenţei COVID-19 la 1000 de locuitori a avut un trend descrescător în ultimele 7 zile în ambele localităţi, rata de infectare se menţine ridicată, aceasta fiind vineri de 5,55/1000 locuitori în oraşul Bragadiru şi 3,50/1000 locuitori în comuna Chiajna.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite