Ilie Năstase, un ţigan rasist!?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Năstase declara în 2012 că este ţigan. Recent, a comis o declaraţie rasistă împotriva jucătoarei de tenis Serena Williams.

Ulterior, le-a negat pe ambele!

Prima, sigur, o poate nega căci nimeni nu a inventat încă etnometrul să constate ce apartenenţă etnică are cineva. Şi, ca să dovedească că a glumit când a spus că e ţigan, a tras repede o declaraţie romofobă şi anti-maghiară pentru care a fost sancţionat de CNCD.

În schimb, în cazul declaraţiilor rasiste, fostul senator UNPR riscă să rămână în istorie cu această pată de tip ciocolată cu lapte, după propria-i gândire, căci, de data asta, declaraţia sa se referă la o altă persoană şi poate constitui o probă materială.

Şi, pentru că aşa-i omul nostru, nici măcar după toate reacţiile naţionale şi internaţionale, Năstase nu s-a prins unde a greşit, convins că iar a făcut o glumă bună, după cum a şi declarat azi la Digi 24:

„Ce e rasist în treaba asta? Cei din presa britanică sunt nişte cretini. Vor senzaţie, scandal înaintea meciului. Cu cât sunt mai mult implicaţi românii, cu atât mai bine. Soţul Serenei e alb şi ea e neagră. O să iasă ciocolată. Care este jignirea? A fost o glumă. Dacă umorul nu are nimic de a face cu al nostru să rămână cu umorul lor”.

Welcome, d-le Năstase, în lumea civilizată, unde rasismul, xenofobia, homofobia, misoginismul, discriminarea persoanelor cu dizabilităţi sunt taxate. Nu poţi să faci o glumă rasistă şi să te aştepţi ca lumea să râdă ca la noi la bancurile cu unguri, evrei sau ţigani.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite