Informare meteo: Vremea se răceşte. Ne apropiem de zero grade la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meteo - ploaie - umbrela - frig - vremea FOTO Shutterstock

Vremea se răceşte semnificativ în Capitală până sâmbătă, temperaturile urmând să coboare până la 0 grade noaptea. Mai exact, mâine maxima va fi de 10-11 grade, iar minima din noaptea de joi spre vineri se va situa în jur de 3 grade. Pentru vineri se anunţă o maximă de 4-6 grade, iar noaptea de vineri spre sâmbătă minimă va fi în jurul valorii de 1 grad. Sâmbătă, la Bucureşti, se anunţă 6 grade.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o informare meteo de vreme rea valabilă pentru toată ţară. 

Astfel, de miercuri de la ora 18:00 până sâmbătă la ora 10:00, se anunţă o răcire considerabilă a vremii în Bucureşti, iar în Moldova şi Transilvania ploi însemnate cantitativ, ninsori la munte şi precipitaţii mixte, iar în zona deluroasă a Munteniei şi intensificări ale vântului.

În intervalul menţionat, temporar va ploua, îndeosebi în jumătatea de sud a ţării, unde local se vor acumula cantităţi de apă care vor depăşi 20...25 l/mp, iar îndeosebi în zona de munte a Olteniei, izolat 40...60 l/mp.

Vremea se va răci treptat, astfel încât vineri (22 noiembrie) şi sâmbătă (23 noiembrie) în jumătatea estică a teritoriului se vor înregistra temperaturi sub cele specifice perioadei.

În zona montană, mai ales la altitudini de peste 1.500 m, treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă, iar începând din seară zilei de joi (21 noiembrie), trecător, precipitaţii mixte ce pot determina depuneri de polei, se vor semnala şi în Moldova, estul şi sud-estul Transilvaniei şi în dealurile Munteniei.

La munte, mai ales în Carpaţii Orientali şi Meridionali, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70...80 km/h, spulberând trecător zăpadă.

Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45...55 km/h, vor fi şi în zonele mai joase de relief.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite