Informare meteorologică de ploi, lapoviţă şi ninsoare în aproape toată ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ANM a emis o informare de ploi şi lapoviţă
ANM a emis o informare de ploi şi lapoviţă

Administraţia Naţională de Metorologie a emis o informare meteo pentru judeţele Arad, Argeş, Bacău, Botoşani, Caraş-Severin, Constanţa, Călăraşi, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Neamţ, Prahova, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui şi Vrancea.

De marţi seară şi până joi, precipitaţiile vor fi în extindere, dinspre sud-vest şi vor cuprinde toată ţara. În sudul şi în estul teritoriului se vor cumula local 15…20 l/mp şi pe spaţii restrânse, în special la deal şi la munte, peste 25…30 l/mp. 

În Dobrogea va ploua, în Câmpia Română vor predomina ploile, în Câmpia de Vest se vor semnala precipitaţii mixte, iar în restul ţării vor fi mai ales ninsori. Se va depune strat de zăpadă, local consistent în zonele montane şi submontane, iar în a doua parte a intervalului şi în Moldova.

Începând din seara zilei de miercuri, 14 februarie, precipitaţiile vor fi în restrângere către est-nord-est. Vântul se va intensifica temporar în majoritatea regiunilor. Vor fi perioade de timp cu rafale de 45…55 km/h în sud, în centru şi în est, iar la munte peste 70…80 km/h, astfel că ninsoarea va fi viscolită, iar vizibilitatea scăzută. Vor fi condiţii pentru depuneri de polei sau gheţuş.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite