Articol publicitar

ING Bank şi Fundaţia Conservation Carpathia îi încurajează pe români să ia parte la reconstrucţia ecologică din zona Munţilor Făgăraş

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
advert

În fiecare zi, mii de poveşti şi amintiri sunt tăiate din memoria colectivă, odată cu arborii. Deşi România deţine cele mai mari suprafeţe de păduri virgine din Europa, ţara a pierdut 10% din acestea în ultimul secol.

4,9% doar în anii 2000-2021[1]. Fenomenul despăduririlor este cu atât mai îngrijorător cu cât suprafaţa regenerată este în scădere. Conform celor mai recente date[2], în 2019 s-au reîmpădurit 24.459 de hectare, mai puţin decât în 2015, atunci când suprafaţa reîmpădurită a fost de 28.750 de hectare. Mai mult decât atât, în prezent, doar 29% din suprafaţa României este acoperită de păduri, sub media europeană estimată la 38%[3].

Astfel, ING Bank şi Fundaţia Conservation Carpathia continuă un parteneriat început anul trecut şi au lansat o campanie de strângere de donaţii cu scopul de a contribui la reconstrucţia ecologică din zone tăiate în Munţii Făgăraş.

Fondurile obţinute în urma campaniei vor fi folosite la recrearea de ecosisteme naturale mai rezistente la impactul schimbărilor climatice. Cu ajutorul donatorilor se vor planta toate speciile specifice zonei - molid, brad, fag, paltin, anin şi scoruş, prietenoase atât cu comunităţile locale, cât şi cu mediul. 

Cum poti deveni parte din povestea reconstrucţiei ecologice din Munţii Făgăraş

Persoanele care doresc să se implice pot dona direct din aplicaţia Home’Bank (în cazul clienţillor ING) sau prin transfer bancar către Fundaţia Conservation Carpathia, IBAN: RO16RNCB0061114278450048.

Fiecare sumă donată contează:

  • Cu 10 lei sunt încolţite 100 de seminţe de brad;
  • 25 lei asigură îngrijirea a 10 seminţe de fag, arin şi scoruş, plantate în pepiniera proprie, timp de o lună;
  • Cu 50 de lei sunt nivelaţi 10 de metri pătraţi de teren afectat de eroziune;
  • Cu 100 de lei sunt transportaţi puieţii sus pe munte;
  • Iar la 150 de lei este asigurată plata unui muncitor pentru o zi de plantare la altitudine înaltă;
  • Orice sumă: banii sunt folosiţi pentru nivelarea, însămânţarea, replantarea şi îngrijirea pădurii.

Află mai multe detalii despre campanie aici


[1] Anuarul statistic al României (1922); Raportul Statistica Activităţilor din Silvicultură în anul 2020 realizat de Insitutul Naţional de Statistică; Date furnizate de Global Forest Watch;

[2] Date furnizate de ONG-ul Mai Mult Verde;

[3] Raport Eurostat despre situaţia pădurilor în 2020.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite