INML: Cadavrul bărbatului care a fost filmat cu viermi pe răni la Spitalul de Arşi nu avea larve sau ouă de insecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cadavrul bărbatului decedat la Spitalul de Arşi nu avea larve sau ouă de insecte, prin urmare identificarea tipului de contaminare a pacientului şi a vechimii acesteia nu pot fi realizate. Aşa arată raportul realizat de Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) „Mina Minovici”.

Potrivit news.ro, legiştii care au efectuat autopsia cadavrului pe 14 iulie nu au constatat existenţa pe cadavru a larvelor sau a ouălor de insecte. Raportul INML a ajuns şi la reprezentanţii Spitalului de Arşi.

De asemenea, analiza probelor de apă prelevate de la Spitalul de Arşi făcută de Laboratorul de diagnostic şi investigare în sănătate publică indică faptul că „valorile maxim admise sunt conforme cu legea caltăţii apei potabile”. Rezultatele acestor investigaţii vor fi transmise şi autorităţilor centrale, notează sursa citată.

Bărbatul a fost filmat de un medic de pe secţia de Terapie Intensivă, Camelia Roiu. Pe 13 iulie, anestezista a trimis imaginile jurnaliştilor de la GSP, spunând că în spital mai este un caz similar, în condiţiile în care secţia este invadată de muşte. În ziua în care au fost difuzate imaginile, pacientul, în vârstă de 77 de ani, a decedat. Pe 1 august, Camelia Roiu trebuia să fie audiată în Comisia de disciplină a spitalului, dar le-a transmis acestora că nu se poate prezenta, pe motiv că este în concediu de odihnă.

Dosar penal de moarte suspectă

Anchetatorii au audiat, din 15 iulie până în prezent, mai mulţi angajaţi de la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală, printre care şeful secţiei ATI de la Spitalul de Arşi, dr. Adrian Stănculea, asistenta şefă a aceleiaşi secţii, şi medicul Tudor Stăncioiu, cel care l-a îngrijt pe bărbatul care avea viermi într-o rană.

Medicul Camelia Roiu a fost audiată în 19 iulie, la Poliţia Capitalei, în calitate de martor, ea declarând că se simte în nesiguranţă şi este obligată să asiste neputincioasă la "un malpraxis generalizat practicat şi girat de toate autorităţile".

Camelia Roiu a declarat, după ce a fost audiată, că în urma sesizărilor pe care le-a făcut pentru neregulile din spital, nu numai că situaţia nu s-a schimbat, dar a primit şi ameninţări de la fostul director al Spitalului de Arşi şi de la Alin Ţucmeanu, în perioada în care acesta era secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

În acest caz, dar şi în cazul femeii căreia i s-a făcut o transfuzie greşită, la acelaşi spital, Parchetul Tribunalului Bucureşti face cercetări pentru moartea suspectă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite