Societate

articolul anterior articolul urmator

Inspecţia Sanitară de Stat va monitoriza, în teren, situaţia paturilor de terapie intensivă COVID-19

0
21 Sep 2021 11:08:30
Autor: Daniela Serb
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ministerul Sănătăţii anunţă noi măsuri pentru pacienţii internaţi la ATI cu forme severe de COVID-19. Plan naţional de rezilineţă la recrudescenţa COVID-19.

Începând de astăzi, 21 septembrie 2021, din ordinul ministrului interimar al Sănătăţii Cseke Attila, un număr de peste 180 inspectorii sanitari de stat din cadrul direcţiilor de sănătate publică vor verifica, zilnic, numărul paturilor de terapie intensivă desemnate pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 din secţiile de terapie intensivă ale unităţilor sanitare cu paturi, se arată într-un comunicat al Mnisterului Sănătăţii.
 
Inspectorii sanitari se vor asigura că, paturile există fizic şi sunt utilizate în conformitate cu deciziile asumate din planurile de rezilienţă întocmite la nivelul fiecărui judeţ.
 
La cererea ministrului interimar al Sănătăţii, pe pagina de web a Ministerului Sănătăţii, www.ms.ro a fost publicat Planul naţional de rezilienţă la recrudescenţa COVID-19 care este întocmit şi asumat la nivelul fiecărui judeţ de către managementul direcţiilor de sănătate publică şi a unităţilor sanitare cu paturi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările