Societate

articolul anterior articolul urmator

Interdicţia lui George Simion este menţinută de guvernul Maia Sandu-Andrei Năstase

5
15 Jul 2019 20:45:39
Lulea Marius Dorin
14 iulie 2019 - programul Hai în Ţară! destinat tinerilor din Republica Moldova.
14 iulie 2019 - programul Hai în Ţară! destinat tinerilor din Republica Moldova.

Am încercat săptămâna trecută, împreună cu George Simion, să trecem graniţa nedreaptă de pe Prut. Nu am reuşit, deşi am sperat că ceva s-a schimbat la Chişinău. Doar am sperat, nu am şi crezut: guvernul Maia Sandu continuă campania de represiune împotriva unioniştilor iniţiată de regimul Plahotniuc.

Vineri dimineaţa eram împreună cu George Simion la graniţa nedreaptă de pe Prut. De partea cealaltă, la Chişinău, un grup de tineri aşteptau la Chişinău să vină pentru prima oară în ţară prin programul „Hai în Ţară!“ desfăşurat de Centrul pentru Cultură, Istorie şi Educaţie.

Copiii au ajuns în ţară şi am fost alături de ei, dar nu am reuşit să îi însoţim pe tot traseul din cauza acestei mari nedreptăţi.

În 2018, anul unirii, George Simion primise interdicţie din partea regimului oligarhic al lui Vladimir Plahotniuc. Nu era singura, iar prima o primise în 2009 din partea lui Voronin. Acum, dictatorul Plahotniuc a plecat şi am sperat, nu am crezut, că ceva s-a schimbat dincolo de Prut. Nu a fost să fie aşa.

Deşi partea română a permis trecerea frontierei, pe partea moldovenească George Simion a fost înştiinţat din nou că nimic nu s-a schimbat: interdicţia rămâne. Aşa este, dincolo de Prut nimic nu s-a schimbat, oamenii vin şi pleacă, atitudinea politicienilor faţă de România este aceeaşi: „Vaca proastă bună numai de muls“.

Că doar pentru asta s-a prezentat Maia Sandu la Bucureşti: să mai cerşească ceva bani de furat, să vorbească frumos, să mai păcălească un premier român... Ce să discutăm noi de drepturile încălcate ale unui cetăţean român ce are în spate 120.000 de voturi?

Căci asta fac politicienii moldoveni: în loc să dea banii să îşi îngrijească propriul stat, vin la Bucureşti şi se asigură că politicienii români iresponsabili o fac în locul lor. Căci, în fapt, bani colectează de la cetăţeni, dar îi fură. În acest fel, România susţine existenţa statului Republica Moldova tot aşa cum şi Republica Moldova susţine existenţa Regiunii Transnistrene.

Zeci de milioane trimitem anual şi susţinem artificial un stat antiromânesc.

Astăzi a avut loc şi un mic protest în faţa Ministerului de Interne condus de către Andrei Năstase. Vlad Bileţchi, liderul ODIP, cunoscutul activist basarabean, a afirmat că: „Credeam că, odată cu schimbarea Guvernării - se vor schimba şi obiceiurile proaste de a pasa responsabilitatea de la o instituţie la alta. Se pare că va fi nevoie să alergăm de la un funcţionar la altul până când vom da de capătul acestui ghem al corupţiei şi fărădelegii“.

Premierul Maia Sandu a afirmat că se va face dreptate, că toate ilegalităţile se vor corecta. Pare că nu este aşa, ci doar o politică de îndepărtare a unui regim pentru a instaura un altul. Nimic nou sub soarele Moldovei. Se pare că dreptatea lui George Simion nu contează.

I s-a cerut să urmeze paşii din instanţele de judecată. Sigur că acest demers a fost făcut imediat şi a trecut un an şi nu s-a judecat nici o sesiune şi nici nu este fixată una... Căci aşa vor antiromânii cu cetăţenie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

antipozi
16.07.2019, 06:21:50

Faptul ca Moldova reuseste sa-si apere granitele e un gest imbucurator

-1 (1 vot)
Mircea B.
16.07.2019, 08:15:41

adin Nu reușește din moment ce o parte a țării, Transnistria, e ocupată de davaiceas.

+1 (1 vot)
antipozi
16.07.2019, 08:27:22

Ceasurile sunt la elvetieni domnu Badea ! La mamaliga e doar praf. De pe toba. Auzi ce le trece prin minte ! Maine o sa reiasa ca Rolex vine de la Roloxani

-1 (1 vot)
Mircea B.
16.07.2019, 09:06:00

Te-ai ramolit rău, parcă nu prea aveai replici atât de infantile. Sau e vreo Natașa in stare de ebrietate care mai apasă pe taste ???

+1 (1 vot)
Coco
16.07.2019, 13:35:59

Adine, n-o apara de cine trebuie. Iar ai golit sticla cu samahoanca.

Modifică Setările