Interlop din Chiajna, acuzat că şi-ar fi ucis iubita-n bătaie. A fost reţinut şi e cercetat penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tânără de 33 de ani din Capitală a murit, duminică, la Spitalul Municipal, unde fusese internată de două zile cu hematom pe creier şi ruptură de splină. Mama fetei l-a acuzat pe iubit că ar fi ucis-o şi a postat pe Facebook faptul că poliţiştii l-au arestat pe agresor abia după insistenţele familiei, însă l-au eliberat apoi, din lipsă de probe.

UPDATE 22:00 Partenerul victimei, Alexandru Iordan, a fost reţinut de către autorităţi, fiind acuzat şi cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de art. 199 (violenţă în familie) şi art. 195 (loviri sau vătămări cauzatoare de moarte).

„În cursul zilei de astăzi, poliţiştii ilfoveni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, au desfăşurat activităţi specifice în cadrul unui dosar penal, context în care s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 38 de ani, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. şi ped. de art.199 al.1 rap. la art.195 Cod penal. 
În cauză, este vorba despre decesul unei femei, în vârstă de 33 de ani, survenit astăzi la o unitate spitalicească din Bucureşti, şi care avea o relaţie de concubinaj cu bărbatul suspectat de comiterea faptei.
În prezent, se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, urmărirea penală fiind în competenţa exclusivă a procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov”, au transmis autorităţile.

*****************

Mama tinerei spune că joi seara, aceasta a fost dusă la Spitalul Universitar de către partener, după momentul agresiunii.

„Le-a spus doctorilor că se simte rău, că a căzut şi s-a lovit, din teamă, însă a leşinat ulterior şi a fost băgată în operaţie”, a povestit o apropiată a tinerei.

Nu doar că tânăra avea splina ruptă atunci când a ajuns la spital, dar i-au extirpat şi un hematom, care îi ocupa 50% din creier. Ea a stat în comă profundă până duminică dimineaţa, la 07:55, când a fost declarat decesul, conform mamei victimei. Medicii au sesizat poliţia, iar agresorul a fost ridicat de la spital, dar, în scurt timp, a fost lăsat în libertate, pentru că s-a constatat că nu există suficiente probe pentru a fi reţinut, arată şi un ONG pentru drepturile supravieţuitoarelor violenţei în familie.

„Declaraţia lui (n.red. partenerului) a fost că i-a dat doar două palme, şi că poate cauza morţii iubitei lui a fost că medicii au scăpat-o de pe targă, conform unei persoane apropiate victimei”, a punctat Asociaţia Necuvinte pe Facebook, duminică.

Şi Asociaţia Necuvinte, un ONG care sprijină supravieţuitoarele violenţei în familie, a scris un mesaj pe Facebook. „Într-o perioadă în care suntem rugaţi să stăm în case şi vigilenţa autorităţilor este direcţionată către a ne ţine izolaţi, Marina Avram, în vârstă de 33 de ani, a fost ucisă de către partenerul său. Treaba autorităţilor nu este legată doar de prevenirea răspândirii Covid-19. Femeile, mai ales acum, izolate în acelaşi domiciliul cu agresorul lor, au nevoie ca autorităţile să le fie alături, să nu le închidă telefonul în nas şi să nu le trateze în glumă.

            

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite