Ioan Lascăr: „Unitatea de arşi de la Spitalul Floreasca este funcţională, personalul s-a pregătit în Franţa”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Lascăr FOTO Adevărul
Ioan Lascăr FOTO Adevărul

Prima unitate de elită pentru bolnavii cu arsuri grave din România şi-a început activitatea, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, după ce personalul medical a fost instruit în Franţa. Salarizarea şi banii alocaţi sănătăţii în Franţa fac diferenţa între cele două sisteme sanitare, nu pregătirea personalului, spun medicii români care s-au instruit la Paris.

„Acum avem 12 persoane care se instruiesc la Paris,  Bordeaux şi Lille. Ultima echipă, adică alţi opt, vor fi la Bordeaux şi Lille. Acum, secţia pentru mari arşi este funcţională, are şase paturi, în loc de cinci, câte au fost prevăzute iniţial. Nu avem pacienţi încă. Internarea în această secţie se face aşa cum este în toată lumea, după criterii foarte bine stabilite, trecute într-o listă cu caracter de lege pentru personal", a explicat profesorul Ioan Lascăr pentru news.ro.

Medicul a mai spus că secţia este folosită doar pentru bolnavii arşi grav, fiind estimate, la nivel naţional, aproximativ 200 de cazuri pe an.

Următoarele unităţi de genul celei care funcţionează la Floreasca ar urma să fie înfiinţate la Iaşi, Târgu Mureş, Cluj şi Craiova, care vor fi spitale regionale, a explicat medicul.

"Aceste spitale noi vor avea inclusă şi o secţie pentru marii arşi. La Timişoara este un spaţiu, în Casa Austria, care ar putea fi amenajat în acest an", a mai spus profesorul Ioan Lascăr. 

El a precizat că de 15 ani aşteaptă ziua în care secţia de la Floreasca să devină funcţională.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite