Ioana Mihăilă l-a întrebat pe Vlad Voiculescu dacă va supravieţui în funcţie. Ce i-a răspuns fostul ministru al Sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Am lucrat bine şi cu domnul Vlad Voiculescu şi mă aştept să lucrez bine şi cu domnul Florin Cîţu”, a mai afirmat noul ministru FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
„Am lucrat bine şi cu domnul Vlad Voiculescu şi mă aştept să lucrez bine şi cu domnul Florin Cîţu”, a mai afirmat noul ministru FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ioana Mihăilă, noul ministrul al sănătăţii, a susţinut miercuri, 21 aprilie, prima conferinţă de presă. Chestionată de jurnalişti ce l-a întrebat pe fostul ministru, Vlad Voiculescu, după ce a fost propusă ministru al sănătăţii, Ioana Mihăilă a spus că „l-a întrebat dacă va supraveţui”.

„L-am întrebat dacă voi supravieţui”, a spus Ioana Mihăilă. „Sper că da”, a fost răspunsul fostului ministru. Noul ministru al Sănătăţii a dezvăluit că se teme că nu-şi va putea duce la bun sfârşit proiectele. Cel mai frică îmi e că nu voi apuca să finalizez sau să pun pe drumul cel bun reformele pentru care am venit aici”, a declarat Ioana Mihăilă. 

În discursul de învestire aceasta a mai spus că a lucrat bine cu fostul ministrul al Sănătăţii şi îşi doreşte să continue proiectele începute de acesta.

„Am lucrat bine şi cu domnul Vlad Voiculescu şi mă aştept să lucrez bine şi cu domnul Florin Cîţu”, a mai afirmat noul ministru. 

„Proiectele Ministerului Sănătăţii din următoarea perioadă se vor subscrie în principal acestor trei priorităţi. Multe proiecte au început deja cu mandatul lui Vlad Voiculescu. Le voi continua fără ezitare. (...) Voi accelera prezentarea din oficiu a tuturor datelor publice relevante şi voi încuraja toate elementele de reformă. E o datorie faţă de cetăţeni şi un lucru necesar pentru încrederea în sistemul sanitar, în guvernare în general. Suntem încă între o criză sanitară dar am convingerea că împreună o puteam depăşi. Am convingerea că prin eforturi comune la finalul acestei crize sistemul de sănătate va fi mai puternic ” a precizat Mihăilă.

Reaminitim că Ioana Mihăilă a fost propusă de USR PLUS pentru acest portofoliu, în urma revocării lui Vlad Voiculescu prin decret prezidenţial. 

Cine e Ioana Mihăilă

Potrivit unei biografii transmise de USR-PLUS, Ioana Mihăilă s-a născut în 1980 şi este de profesie medic primar endocrinolog şi un cunoscut antreprenor în domeniul medical din judeţul Bihor, unde a pornit de la zero un mic cabinet medical care s-a transformat în câţiva ani într-o clinică de specialitate cu zeci de angajaţi, implicaţi în tratarea pacienţilor din judeţ, furnizând servicii medicale de o calitate evaluată la superlativ de instituţiile de specialitate.

Absolventă a Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, Ioana Mihăilă a profesat ca medic endocrinolog în Cluj şi în Oradea, iar în 2016 a promovat cu nota 10 examenul pentru obţinerea gradului de medic primar.

A coordonat caravane medicale prin care au fost oferite servicii medicale gratuite în satele din judeţul Bihor. Ioana Mihăilă a fost numită în funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii la începutul anului 2021. În această calitate, a coordonat activităţile de gestionare a investiţiilor în sistemul medical românesc din fonduri externe şi elaborarea componentei de sănătate din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite