Societate

articolul anterior articolul urmator

Ioana Mihăilă: Specialiştii vor evalua infrastructura din spitale pentru a găsi zonele cu vulnerabilităţi

1
21 Apr 2021 21:32:44
Autor: News.ro
Ioana Mihăilă a precizat că încă din mandatului predecesorului său, Vlad Voiculescu, au început demersuri "în vederea ameliorării siguranţei din spitale” FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Ioana Mihăilă a precizat că încă din mandatului predecesorului său, Vlad Voiculescu, au început demersuri "în vederea ameliorării siguranţei din spitale” FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, anunţă că specialiştii din Universitatea Tehnică vor evalua, în mod voluntar, infrastructura din spitale pentru a detecta zonele unde există vulnerabilităţi în ceea ce priveşte siguranţa, colaborarea având loc după incendiile care au avut loc în spitale COVID în ultimele luni.

"Pe termen mediu am început deja o colaborare cu Universitatea Tehnică prin care vor evalua infrastructura din spitale şi săptămâna viitoare vom programa o conferinţă de presă comună cu colegii de la Universitatea Tehnică pentru că efortul lor este unul deosebit, fac această muncă voluntar şi aş vrea, cumva, să le las scena”, a declarat noul ministru al Sănătăţii, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Ioana Mihăilă a precizat că încă din mandatului predecesorului său, Vlad Voiculescu, au început demersuri "în vederea ameliorării siguranţei din spitale”. 

"Încă din luna februarie a fost semnat memorandumul prin care s-au alocat 50 de milioane de euro pentru asigurarea infrastructurii de gaze medicale şi infrastructurii electrice, precum şi pentru dotarea cu detectoare de fum şi detectoare de oxigen în secţiile ATI. Din a doua jumătate a lunii martie a început apelul de proiecte şi depunerea proiectelor, depunere care va fi deschisă până la finalul lunii decembrie”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Alexandru Preda
22.04.2021, 01:04:48

Asa, asa, doamna Mihăilă, v-a băgat Câțu c u nasul numai în spitale. Dacă nu va amestecati în modul miraculos al domnului Câțu de a sfida pandemia, obținând în trei zile scăderea la jumătate a numărului de cazuri noi și scăpând de carantina toată tara, o sa fiți ministru 1000 de ani. Domnul Voiculescu(care observase niște greșeli voite în raportări) și doamna Moldovan (care, epidemiolog fiind, cunoștea ce masuri trebuiau luate pentru combaterea pandemiei) deveniseră incomozi ambițiilor de relaxare ale domnului Câțu și aleimaginii sale în oglinda,ministrul Câmpeanu.

Modifică Setările