Societate

articolul anterior articolul urmator

Ioana Mihăilă: „Voi susţine ca, la interior, dacă distanţa nu se poate respecta, copiii să rămână cu mască, cel puţin cei care nu sunt vaccinaţi”

5
10 Jun 2021 22:16:23
Autor: News.ro
Ioana Mihăilă / FOTO Inquam Photos
Ioana Mihăilă / FOTO Inquam Photos

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, joi, că, dacă nu ne vaccinăm, „ne putem aştepta la un val patru mai intens”. Întrebată cum vede reluarea cursurilor din toamnă, Mihăilă a afirmat: „Voi susţine ca, la interior, dacă distanţa nu se poate respecta, copiii să rămână cu mască, cel puţin cei care nu sunt vaccinaţi”.

„Cred că, dacă nu ne vaccinăm, ne putem aştepta la un val patru mai intens şi, dacă  reuşim să vaccinăm un mare procent al populaţiei şi mai ales al  populaţiei la risc (…) ne putem aştepta ca acest val patru să fie uşor gestionabil”, a declarat, joi seară, la TVR, Ioana Mihăilă.

Întrebată dacă mai ajungem la imunizare colectivă în toamnă, Mihăilă a precizat: „Cred că este posibil să mai creştem rismul de vaccinare sau măcar să-l menţinem ca şi  acum. Cred că este posibil, dar cu eforturi mai mari, mai ales din punct de vedere al muncii de convingere să reuşim să vaccinăm mai mult în mediul rural, pentru că acolo dorinţa de vaccinare este mai redusă”.

Mihăilă a precizat că eforturi susţinute trebuie să facă medicii de familie, preoţii, profesorii sau autorităţile locale sau asistenţii sociali care „ar trebui să se simtă responsabili pentru comunitatea în care locuiesc”.

„Probabil în câteva săptămâni vom ajunge la cinci milioane (de persoane vaccinate – n.r)”, a adăugat ministrul.

Întrebată cum vede valul patru, Mihăilă a afirmat: „Dacă vorbim de valul patru şi cum ne pregătim, cred  că acele lecţii pe care le-am învăţat în celelalte valuri de până acum  trebuie să ne înveţe să fim  mai flexibili, să nu ajungem într-o extremă sau alta, ne aşteptăm să nu mai  ajungem la această încărcătură de pacienţi pe care am avut-o în valurile doi şi trei, pentru că am avut un procent de persoane vaccinate şi un alt procent de  persoane care au trecut prin infecţie,  motiv pentru care, cel puţin în acest moment,  nu cred că mai este cazul ca spitalele să fie închise pentru pacienţii non-covid”.

Referitor la reluarea cursurilor şi dacă copiii ar trebui să mai poarte masca de protecţie, Ministrul a afirmat: „Voi susţine ca, la interior, copiii să rămână cu mască, cel puţin cei care nu sunt vaccinaţi (...) Trebuie judecat şi în funcţie de incidenţă, se poate discuta şi o măsură de relaxare în interior. Totuşi, lecţia din Marea Britanie ne învaţă că atunci când a fost o relaxare a crescut numărul cazurilor”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Edmond Wolf
10.06.2021, 22:42:09

Acasă, doamna ministru, acasă e problema cea mai gravă că acolo se plimbă coronavirusul de la unul la altul nestingherit. Trebuie avansat cu internetul lucrurilor mai rapid sau montate obligatoriu camere de luat vederi în fiecare încăpere a locuinței, indiferent de destinația ei. Acasă toată lumea fentează restricțiile de interior și își face de cap la liber. Agentul de la poliția locală nu poate sta 24 de ore aplecat și cu ochiul la gaura cheii că nu e o poziție ergonomică și sigur îi cășună-n șale. Trebuie măsuri drastice de supraveghere în case că acolo e transmiterea. Ia da-ți o propunere de lege către parlament sau în ultima noapte dinaintea vacanței parlamentare să se voteze vaccinarea obligatorie o oricărei ființe care poate expira viruși pe gură. Colaborați cu tovarășul arafat, că dânsul are idei geniale în ce privește plandemia.

-6 (12 voturi)
Florescu Constantin
10.06.2021, 23:00:56

Duamna Menestru ie unii copchii care au mult par pe corp. Nu introduceti epilarea in programul de guvernare? Ca dvs sunteti specialista in asa ceva.

-2 (8 voturi)
Maximilian Musat
10.06.2021, 23:05:12

Poate ne explica doamna ministru, cum se face ca multi medici nu s-au vaccinat si si-au speriat si pacientii,zic ei din multa dragoste...

+5 (7 voturi)
Utilizator Adevărul
11.06.2021, 03:07:17

Comentariu considerat abuziv.

Amdo Odma
11.06.2021, 05:11:16

Era perfecta ca sef de lagar de concentrare.

-5 (7 voturi)
Modifică Setările