Ionel Sinescu, medicul care l-a operat pe Teoctist: Acuzaţiile sunt iresponsabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionel Sinescu, medicul care l-a operat pe Patriarhul Teoctist în Centrul de urologie şi transplant de la Institutul Clinic Fundeni, a declarat, referindu-se la acuzaţiile din presă, că

Ionel Sinescu, medicul care l-a operat pe Patriarhul Teoctist în Centrul de urologie şi transplant de la Institutul Clinic Fundeni, a declarat, referindu-se la acuzaţiile din presă, că acestea sunt neadevărate.

El a subliniat că persoanele care s-au lansat în astfel de afirmaţii ''nu cunosc adevărul şi nu ştiu ce s-a întâmplat, făcând supoziţii iresponsabile''.

Prof. dr. Ionel Sinescu a spus că aşteaptă concluziile comisiei de experţi a Colegiului Medicilor, singurul organism abilitat să judece astfel de situaţii.

El a adăugat că Patriarhul Teoctist a cunoscut riscurile intervenţiei şi a acceptat operaţia, deşi i-au fost prezentate şi alte alternative, cum ar fi introducerea unui tub sau a unei sonde.

În ceea ce priveşte consimţământul, prof. dr. Ionel Sinescu consideră că acesta a fost făcut implicit prin rugămintea de a fi operat.

'Din păcate, cu toate mijloacele terapeutice şi competenţa prof. dr. Dan Tulbure, şeful Departamentului Centrului de Terapie Intensivă, cel care i-a asigurat anestezia Patriarhului Teoctist, nu s-a putut face nimic', a afirmat prof.dr. Sinescu.

El s-a referit şi la faptul că Patriarhul a ales să facă operaţia în România, după ce a avut o discuţie cu o clinică din Germania, care i-a recomandat clinica de la Fundeni şi pe prof. dr. Ionel Sinescu.

Procedura operatorie a fost una standard, inclusă în ghidurile europene, pentru un adenom mediu de prostată, mai spus specialistul urolog.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite