Societate

articolul anterior articolul urmator

Istoria Coaliţiei pentru Familie

100
14 Jun 2018 15:08:37
Vlad Viski
Afişul campaniei de strângere de semnături din 2006-2007
Afişul campaniei de strângere de semnături din 2006-2007

100 Comentarii

MadWolf
14.06.2018, 15:25:13

Pai acelasi gen de ideologie de ura o promovati si voi gay-ii, pentru moment prin articole de ziar ca cel de mai sus. Si voua nu va gasiti nici un cusur. Problema o vedeti mereu la altii.

+6 (26 voturi)
Radu Mircea
14.06.2018, 16:27:46

# Eiiii ... taica ... S-a prostit lumea bade .... Daca nu reusesti in viata , da-i vina pe noroc , pe dumnezeu , pe ghinion , pe diavol , ma rog fiecare in ce crede . Daca n-ai loc de munca care sa-ti aduca o caruta de bani fara niciun efort , bineinteles homosexualii sun de vina . Daca te-au prins gaborii la furat , sigur homosexualii te-au turnat . Daca nimeresti prin silozul numit '' biserica '' si este mai mult gol de se plictiseste si popicu' cintaret , nu se poate sa nu fie amestecat macar un gay . Asa ca victima de serviciu acum este homosexualu' . De ce ??? Fiindca nu-i ca voi '' Familistii traditionali ''' , adica nu divorteaza in 30% din casatoriile heterosexuale . Nu-si bate '' nevasta '' la trei coaste in fiecare zi . Daca au copii chiar ii trimit la scoala nu la cershit in Spania . Au pretentia sa fie si ei considerati OAMENI nu fiare de calcat . Si mai ales fiindca ati uitat cuvintul lui dumnezeu : ''' Sa-ti iubesti aproapele ca pe tine insati ''' Desigur apropiatii vostri or fi betivii de sub mesele birturilor cu caiete mai groase decit Cartea de Telefon ...

-6 (28 voturi)
Sorin Ionascu
14.06.2018, 16:37:51

De ce de ura, lupuletzule? Faptul ca niste oameni isi revendica niste drepturi (reale sau nu) nu inseamna ideologie de ura. Articolul de mai sus iti prezinta o istorie - reala sau nu - a unui fenomen, acela al agregarii unor organisme si institutii [majoritatea cu baza religioasa] si actiunile lor impotriva unei minoritati cu alta orientare sau identitate sexuala (a nu se confunda!!!). Orice actiune produce reactiune spune o lege a fizicii. Acest lucru se intampla si in societate. Fenomenul deviantei sexuale la om este inca putin inteles si inca si mai putin acceptat, desi este cunoscut de mii de ani. Abia spre sfarsitul secolului XX oamenii au inceput sa-l studieze fara patima si fara prejudecati, rezultatele inca mai au nevoie de timp pentru a fi obtinute. Doar ca oamenii, devenind mai informati si, intr-o oarecare masura mai liberi, au inceput sa-si afirme sexualitatea in mod tot mai hotarat si mai deschis. Nu sunt motive sa credem ca ar fi mai multi, ci doar mai vizibili. Societatea are insa o mare inertie in acceptarea si integrarea exceptiei si exista foarte multe interese ca aceast exceptie sa fie negata si discreditata. Interese financiare, pentru ca se mananca o paine foarte buna. Valabil si pentru ceilalti. Nu e vorba de o "ideologie gay", pentru ca nu exista asa ceva, exista insa o teorie care pare sa prinda tot mai mult, aceea a diversitatii sexuale si a identitatii individuale diferite, stabilite de natura cu mii de ani in urma, nu alese individual. Teoria are o baza reala, desi mecanismele nu sunt cunoscute (au fost speculate, dar inca nu s-a demonstrat niciunul in mod irevocabil). Impactul ei e imens, pentru ca sta la baza dezvoltarii viitoarelor generatii. Legat de asta, un lucru sa fie clar: cei ce sunt/vor fi programati sa fie LGBTQ... vor fi astfel no matter what, asa ca daca va fi astfel programat, indiferent ce vei face, acel copil sau nepot al tau va fi asa. Problema care apare este cum e gestionat fenomenul. Respingerea sociala duce la alienare individuala si dificultati de integrare socio-profesionala si economica, la nenumarate probleme psihologice derivate, care pot sa impiedice dezvoltarea individului si integrarea in societate, cu numeroase efecte negative consecutive. Acceptarea favorizeaza integrarea sociala a acestor indivizi pe care oricum nu ai cum sa-i schimbi, dar care pot oferi numeroase beneficii celor din jur. Dar oamenilor le e mai usor sa urasca (pentru asta nu-ti trebuie nici minte si nici intelegere, pentru ca ura vine din frica iar frica vine din ignoranta) decat sa accepte si/sau sa iubeasca, asa ca va mai dura pana vor ajunga acolo, daca o vor face vreodata.

-7 (23 voturi)
Sorin Ionascu
14.06.2018, 16:44:27

Mircica, taica, Imi amintesti de faptul ca mie mereu imi da ceva cu virgula. Toti urla ca gay-ii sunt infideli, promiscui, violenti, s.a.m.d. Poate ca e asa, e greu de spus (nu ca aia "straight" ar fi mai buni din punctul asta de vedere). Dar intreb si eu - daca sunt asa de promiscui, de ce se agitata atat sa se casatoreasca? De ce si-ar dori sa se restranga la o relatie monogama din care se iese greu cand ar putea avea libertatea sa-si faca mendrele oriunde si cu oricine ar fi disponibil? Pe de alta parte, daca ei vor sa se "traga la casa lor" si sa renunte la umblat pe coclauri, de ce m-as opune? Ar reduce promiscuitatea si riscul de transmitere a BTS. cat despre violenta - daca sunt asa de violenti, cum naiba vezi in ziare o data la un an sau doi o stire ca un gay si-a tabacit partenerul, in schimb in fiecare zi vezi femei fardate natural cu mov-albastru-verzui pe la ochi?

-5 (19 voturi)
g duscanu
14.06.2018, 16:20:09

Coalitia pentru familie este unde s-a intalnit hotul cu prostul. Hotul e ala care pretinde ca sprijina mesajul cand de fapt e acolo pentru o oportunitate politica. Prostul e ala care chiar crede in mesaj.

-7 (19 voturi)