Italianul infectat cu coronavirus a stat 4 zile în Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Italianul care a fost depistat pozitiv cu coronavirus a stat câteva zile în Craiova FOTO: IPA
Italianul care a fost depistat pozitiv cu coronavirus a stat câteva zile în Craiova FOTO: IPA

Bărbatul are cetăţenie italiană şi, potrivit informaţiilor disponibile la acest moment, a fost în România, în Craiova, în perioada 18-22 februarie.

Timp de 4 zile bărbatul a vizitat rudele soţiei sale, cetăţean român, şi a avut mai multe întâlniri de afaceri. 

Autorităţile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situaţie, urmând a fi declanşată o anchetă epidemiologică şi dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz. 

Potrivit presei italiene, bărbatul de 72 de ani a fost internat într-un spital din oraşul italian Rimini. El s-a prezentat luni dimineaţă la spital cu simptome de coronavirus şi a fost testat pozitiv. Autorităţile sanitare fac, în prezent, analize rudelor şi persoanelor care s-au aflat în apropierea pacientului care a prezentat simptome specifice infecţiei cu coronavirus. Deocamdată nu se ştie ce oraşe din România a vizitat. 

Potrivit presei italiene, până acum, în provincia Emilia- Romagna sunt patru cazuri de infectare cu noul virus chinezesc, ceea ce ridică la 23 numărul persoanelor confirmate cu coronavirus în regiune, potrivit corriereromagna.it. 

Bărbatul a fost în vizită la soacra sa, şi a avut mai multe întâlniri de afaceri în Craiova, conform digi.ro. Acesta are cetăţenie italiană, iar soţia este româncă, din Gorj. Autorităţile trebuie acum să refacă traseul parcurs de bărbat. După ce autorităţile din România vor reuşi să aibă toate datele şi tot traseul celor doi soţi, vor putea stabili dacă sunt şi alte persoane infectate în România. MAE a confirmat informaţia privind vizita sa în Craiova. „În continuarea informaţiilor referitoare la cazul cetăţeanului în vârstă de 71 de ani, depistat ca infectat cu virusul COVID-19, Grupul de Comunicare Strategică face următoarele precizări: Bărbatul are cetăţenie italiană şi, potrivit informaţiilor disponibile la acest moment, a fost în România, în Craiova, în perioada 18-22 februarie. În această perioadă bărbatul a vizitat rudele soţiei sale, cetăţean român, şi a avut mai multe întâlniri de afaceri. Autorităţile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situaţie, urmând a fi declanşată o anchetă epidemiologică şi dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz”, potrivit unui comunicat remis de Grupul de Comunicare Strategică.

Italianul în vârstă de 71 ani ar fi fost în România pentru o partidă de vânătoare. Omul deţine un bar în localitatea Valconca, de pe coasta de est a Italiei, la puţini km de Cattolica. Autoritătile au făcut o listă cu angajaţii care lucrează în barul deţinut de italian pentru a le fi făcute analize. Sunt de altfel făcute investigaţii şi pentru a reconstrui traseul acestuia.

Autorităţile sanitare italiene îi ţin sub observaţie familia, dar şi pe cele două persoane care l-au însoţit în călătoria din România. Italianul s-a întors din România la sfârşitul săptămânii trecute. A făcut o călătorie la noi în ţară în compania a două persoane, cel mai probabil rude. La întoarcere, bărbatul tuşea, motiv pentru care luni a mers la urgenţa Spitalului Cattolica. Ulterior a fost dus la Rimini, unde testul pentru coronavirus a ieşit pozitiv.

Acum, bărbatul e internat în secţia de boli infecţioase a spitalului din Rimini, viaţa sa nefiind pusă în pericol.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite