Joi începe completarea fişelor cu opţiuni pentru admiterea la liceu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liceul Tehnologic Anghel Saligny Galati
Liceul Tehnologic Anghel Saligny Galati

Începând cu data de 2 iulie şi până pe 8 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a împreună cu părinţii vor completa opţiunile dorite în fişele de înscriere pentru admiterea la liceu. Elevii vor fi asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a pentru completarea corectă a fişelor.

În acest an formularul de înscriere la liceu se poate transmite electronic. 

Şi elevii care doresc să dea admiterea la un liceu dintr-un alt judeţ vor completa fişa de opţiuni în perioada 2-8 iulie, la unitatea de învăţământ de provenienţă sau electronic către unitatea de învăţământ absolvită. 

În cazul situaţiilor excepţionale, formularele de opţiuni pentru înscrierea la liceu se vor transmite la centrul special de înscriere din judeţul în care elevii doresc să se înscrie, conform procedurii Ministerul Educaţiei, relatează Agerpres.

Elevii completează opţiunile pe fişa de admitere în ordinea preferinţelor. După validarea fişelor şi repartizarea computerizată, fişele sunt centralizate atât în bazele de date judeţene cât şi în baza de date naţională a Ministerului Educaţiei.

Algoritmul de repartizare automată ordonează elevii descrescător în funcţie de media de la admitere, începând de la elevul cu cea mai bună medie.

Media de admitere se calculează ca medie ponderată între media generală de absolvire a claselor  V-VIII (pondere 20%) şi media generală de la Evaluarea Naţională (pondere 80%).

Pe data de 8 iulie se transmite baza de date de la centrele judeţene la Centrul Naţional de admitere, în aplicaţia informatică centralizată.

Pe data de 10 iulie are loc repartizarea computerizată a absolvenţilor clasei a VIII-a. 

În intervalul 13-20 iulie se vor depune dosarele de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite