Judeţ cu judeţ: În „Gara Nokia“ nu opreşte niciun tren

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două locomotive s-au lovit frontal, ieri, în gara Curtici. Directorul adjunct al unei firme de pază a vrut să spargă un seif cu 150.000 de lei dintr-un magazin din Gheorgheni, Harghita. Aproape 30 de procese sunt deschise de avocaţii ieşeni împotriva clienţilor care nu le achită onorariile. Un adolescent de 17 ani s-a dat drept şef de post în comuna Voineasa, Olt, şi a cerut bani celor care voiau să se angajeze în poliţie. Pensiun

ALBA. Un tânăr de 22 ani a murit într-un accident stupid, la Teiuş. Ioan Dobrotă se afla pe bancheta din spate a unui autoturism condus de prietenul său, Marius Crişan. Acesta a intrat într-un stâlp de electricitate care a căzut exact peste victimă.

ARAD. Două locomotive s-au lovit frontal, ieri, în gara Curtici, după ce conductorul unei locomotive maghiare nu a respectat culoarea roşie şi a intrat într-un tren românesc de marfă. Nu s-au înregistrat victime.

ARGEŞ. Aproape 200 de asociaţii de locatari din Piteşti au fost somate, ieri, să-şi achite datoriile către Serviciul Public de Termoficare. Dacă nu vor plăti în cinci zile, vor rămâne fără apă caldă.

BACĂU. Groparul criminal, după gratii. Dorin Grozavu (34 de ani), care a violat, ucis şi îngropat o fată de 11 ani, a fost arestat ieri. Unii martori au spus că Grozavu s-a lăudat într-un bar din Bacău cu ce făcuse, dar nu l-a luat nimeni în serios.

BIHOR. Pieţarii orădeni, condamnaţi la faliment. Regia Autonomă de Pieţe Oradea a majorat cu 40 de lei chiria la tarabe, iar comercianţii nu pot mări preţurile pentru că şi-ar pierde clienţii, care şi aşa sunt tot mai puţini.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Vinde teren ca să plătească datoriile primăriei. Edilul din comuna Cetate, Ignat Aluaş, a scos la vânzare opt loturi din proprietatea comunei pentru a achita restanţele către furnizori.

BOTOŞANI. Întregul judeţ rămâne fără apă două zile. Azi, furnizorul de apă potabilă va goli acumularea de la Bucecea, pentru a repara echipamentele, iar locuitorii au fost anunţaţi să-şi facă rezerve de apă.

BRAŞOV. Un angajat de la depozitul de armament din Codlea s-a spânzurat în post. Agentul Dan Ciprian Puiu (33 de ani) a lăsat un bilet de adio pentru soţie şi copii.

BRĂILA. Mirajul slujbelor din străinătate. Agenţiile de transport internaţional din Brăila sunt asaltate de persoane care caută un loc de muncă peste hotare, iar destinaţiile principale sunt Spania şi Italia. Numărul autocarelor este suplimentat zilnic.

BUZĂU. Asociaţiile de proprietari din Buzău cer Companiei de Apă să renunţe la majorarea cu 15,5% a preţului metrului cub de apă potabilă. Proprietarii consideră nejustificată mărirea, în condiţiile în care tariful s-a dublat în ultimii doi ani.

CARAŞ-SEVERIN. Teribilistul care a rănit patru persoane pe Aeroportul Caransebeş rămâne în arest. Cristian Ungur este cercetat pentru lovire şi vătămare corporală gravă, tulburarea liniştii publice şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

CĂLĂRAŞI. Bătaie pe posturile de educator. La Călăraşi, pe 15 locuri au concurat 70 de cadre didactice, iar repartizarea se va face în funcţie de medie. Un educator câştigă 500 de lei pe lună.

CLUJ. În „Gara Nokia" nu opreşte niciun tren. Deşi trebuia dată în folosinţă în martie 2009, halta Jucu de Jos nu este racordată la reţeaua de energie electrică. Staţia a fost construită special pentru fabrica în care lucrează 1.700 de persoane.

CONSTANŢA. Fierbe Marea Neagră! Apa a ajuns la temperaturi de 30 de grade Celsius, iar meteorologii spun că este o premieră, deoarece marea nu a mai atins niciodată valori atât de ridicate.

COVASNA. Consilierii judeţeni au alocat 300.000 de lei pentru localităţile afectate de inundaţii în ultima lună. În plus, ei au decis să-şi doneze şi indemnizaţia de şedinţă pe o lună, în valoare totală de 9.000 de lei.

DÂMBOVIŢA. Peste 15.000 de credincioşi au participat ieri, la sărbătoarea închinată Sântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţãrii Româneşti. Zece persoane au avut nevoie de îngrijiri din cauza căldurii şi a epuizării.

DOLJ. Îşi cer în instanţă al 13-lea salariu. Aproape 200 de cadre medicale de la Spitalul „Filantropia" au dat în judecată conducerea pentru a-şi recupera drepturile salariale restante din 2008 şi 2009, în valoare totală de peste 2,2 milioane de lei.

GALAŢI. Trei accidente au avut loc, în doar trei ore, pe şoselele gălăţene. În satul Tătarca, maşina în care se aflau patru poliţişti de frontieră s-a răsturnat, iar trei agenţi au fost răniţi. În Şendreni, patru persoane au ajuns la spital după ce maşina a intrat în şanţ. În comuna Valea Mărului, un copil de 2 ani a murit după ce a fost lovit de un scuter.

GIURGIU. Doi bărbaţi din comuna Comana au fost prinşi când furau bucăţi din calea ferată şi componente ale vagoanelor de marfă garate în Halta Grădiştea. Infractorii s-au ales cu dosar penal şi riscă 15 ani de închisoare.

GORJ. Mama lui Ţundrea, în stare de şoc. Femeia de 92 de ani a leşinat când avocata fiului său i-a spus că, în urma testului ADN, există alt suspect în cazul crimei din Pojogeni. Ţundrea a murit în 2007, după ce a stat 12 ani în închisoare.

HARGHITA. Lupul, paznic la oi. Directorul adjunct al unei firme de pază a fost prins când încerca să spargă un seif cu 150.000 de lei dintr-un complex comercial din Gheorgheni. Bărbatul şi complicele său au fost văzuţi de un agent de pază.

HUNEDOARA. Staţiunea Geoagiu-Băi se numără printre câştigătorii con­cursului „Destinaţii Europene de Excelenţă", alături de alte 23 de zone turistice de pe continent. Pentru a o promova, Comisia Europeană va realiza un clip de trei minute. Staţiunea va fi prezentată, de asemenea, pe site-ul Facebook şi în reviste precum „Tribune de Bruxelles".

IALOMIŢA. Reabilitarea termică s-a sistat la Slobozia. Primăria nu are cele 2,4 milioane de lei pentru izolarea termică a 13 blocuri incluse în programul guvernamental.

IAŞI. Aproape 30 de procese sunt deschise de avocaţii ieşeni împotriva clienţilor care nu le achită onorariile. Campion absolut este Mihai Doltu, care i-a intentat 19 procese unui singur client, din care a câştigat deja 18.

ILFOV. Luptă între clanuri. Cinci persoane au fost rănite şi două maşini au fost distruse în bătaia cu săbii, bâte şi pietre dintre două familii de rromi din Mogoşoaia. Cinci persoane au fost reţinute.

MARAMUREŞ. Băimăreanul Alin Laslo a inventat săpunul ecologic la metru. El a devenit primul român acceptat cu drepturi depline în organizaţia internaţională a săpunierilor artizanali, care numără 4.631 de membri.

MEHEDINŢI. Trei pompieri au furat din ajutoarele pentru sinistraţi. Pentru două cămăși rupte și un casetofon nefuncţional, luate din ajutoare care urmau să fie arse, pompierii vor fi primii la restructurări şi li s-a amânat cu doi ani înaintarea în grad.

MUREŞ. Start la Carpathian Adventure. Până duminică, 22 de echipe din România, Republica Moldova şi Ungaria se întrec la probele de bicicletă şi de alergare în Munţii Gurghiului şi Călimani.

NEAMŢ. Donează pământ ca să-şi apere gospodăriile. Zeci de locuitori din Doljeşti au cedat cu titlu gratuit terenurile pe care le aveau pentru a se construi, în albia Siretului, digul de opt kilometri care-i va proteja de inundaţii.

OLT. Adolescent cercetat pentru că s-a dat drept poliţist. Îmbrăcat în uniformă, Viorel Dinu (17 ani) s-a prezentat ca şef de post în comuna Voineasa şi a cerut bani mai multor localnici pentru a-i angaja în poliţie. El a fost prins când primea 700 de lei.

PRAHOVA. Trafic restricţionat pe DN1 şi DN1 A. Între Comarnic şi Predeal se circulă alternativ, pe un singur sens, din cauza unor lucrări care se vor finaliza la 15 august, la fel şi între Cheia şi Săcele, unde restricţia va dura până la 31 august.

SATU MARE. Caravana „Adevărul" se întoarce la Carei. Persoanele care ieri nu au avut timp să-şi completeze colecţiile o pot face luni, între orele 9.00 şi 18.00. În zilele de 17 şi 18 august, Caravana va fi la Satu Mare.

SĂLAJ. Direcţia Silvică Sălaj va exporta în acest an 200 de tone de fructe de pădure, dublu faţă de 2009. Fructele vor ajunge în Austria, Ungaria şi Germania, unde se folosesc atât în industria alimentară, cât şi în cea farmaceutică.

SIBIU. Au furat ţigla de pe clădirea Poliţiei Mediaş. Cinci tineri au fost surprinşi de poliţişti când încărcau ţigla într-o căruţă. Cei cinci sunt cercetaţi pentru furt.

SUCEAVA. Poliţist rănit grav de un şofer fără permis. Ilie Bârlădeanu (25 de ani) patrula cu motocicleta pe Drumul Naţional 29A, când a fost acroşat de o maşină condusă de Viorel Raţă (21 de ani).

TELEORMAN. Mai puţini agenţi pe străzi. Primăria Alexandria a aprobat, ieri, noua organigramă care prevede disponibilizarea a 20 de poliţişti comunitari. Astfel, în loc de 20 de agenţi, de-acum vor patrula doar câte 12 pe tură.

TIMIŞ. Doi hoţi mascaţi au intrat, în noaptea de marţi spre miercuri, peste o bătrână care avea grijă de casa fetei şi a ginerelui, plecaţi în concediu. Hoţii au luat 200.000 de euro, ascunşi într-un dulap, şi bijuterii, printre care şi un ceas Rolex.

TULCEA. Delta Dunării, luată cu asalt de turişti. Pensiunile şi hotelurile sunt ocupate în proporţie de 80%, iar cele mai aglomerate zone sunt Sulina şi Sfântu Gheorghe, unde 5.000 de turişti îşi petrec vacanţa. O cameră costă 120 de lei.

VASLUI. Pe caniculă se fură chiar şi îngheţată. Trei tineri de 18 ani din Bârlad au fost prinşi de poliţişti, în noaptea de marţi spre miercuri, când forţau uşa unei vitrine frigorifice cu torturi de îngheţată.

VÂLCEA. Parcul suspendat peste râul Olăneşti a intrat la apă. Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia a refuzat să dea 30 de milioane de lei pentru realizarea parcului, pe care-l consideră costisitor şi periculos în cazul unor inundaţii.

VRANCEA. Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, bănuit de „ jonglerii" cu bani publici. Iordache Bostan este acuzat că a plătit 50.000 de lei pentru studiul de fezabilitate al unei investiţii care nu s-a mai făcut, apoi a schimbat destinaţia fondurilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite