Judeţ cu judeţ: Şapte turişti au apelat la jandarmii montani din Dâmboviţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Dorel Ţârcomnicu
Foto: Dorel Ţârcomnicu

Doi tehnicieni ortopezi din Oradea vor face proteze pentru victimele cutremurului din Haiti. Părinţii din localitatea Cumpăna, Constanţa, care şi-au abuzat sexual copilul de 6 ani au fost condamnaţi la 10 ani de închisoare. Şapte turişti au apelat la jandarmii montani din Dâmboviţa ca să nu se rătăcească în masivul Bucegi. 18 locuitori din Copşa Mică, Sibiu, dintre care 13 copii, s-au îmbolnăvit, ieri, de diaree acută, cauzat

ALBA. Daniel Breaz, profesor al Universităţii 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, va primi, în mai, titlul de cel mai bun cercetător din lume în teoria geometrică a funcţiilor. El a fost selectat din aproape 4.500 de matematicieni. Distincţia îi va fi conferită de Institutul de Cercetare pentru Ştiinţe Matematice din cadrul Universităţii Kyoto, din Japonia.

ARAD. Familia Pricop nu are bani să-şi îngroape copilul de 12 ani care s-a sinucis. Primăria din Macea va suporta toate cheltuielile înmormântării care are loc azi. Nu se cunosc motivele pentru care Petrică a decis să nu mai trăiască.

ARGEŞ. Fete şi băieţi au participat, ieri, la preselecţia de fotomodele pentru spectacolele din luna îndrăgostiţilor. Au fost aleşi 20 de tineri care vor prezenta paradele de modă organizate de Casa Studentului din Piteşti, la 14 şi 24 februarie.

BACĂU. Reduceri mincinoase la soldurile din ianuarie. Administratorii a 24 de magazine din judeţ au fost amendaţi pentru că şi-au păcălit clienţii cu oferte fictive. Valoarea totală a amenzilor a fost de peste 43.500 de lei.

BIHOR. Doi tehnicieni ortopezi din Oradea vor face proteze pentru victimele cutremurului din Haiti. Iosif Pop a plecat, ieri, spre Haiti, unde va fi înlocuit, la începutul lunii martie, de Valentin Tocuţ.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Programul „Marea Debarasare" se extinde în Bistriţa. Din martie, colectarea se va face zilnic, după ce primăria va deschide un centru de depozitare destinat deşeurilor de echipamente electrice şi electronice.

BOTOŞANI. Inspectorii de la Protecţia Consumatorului merg în control cu tramvaiul. Instituţia nu mai are bani de benzină, iar singura maşină din dotare este folosită strict pentru deplasări în judeţ şi numai în cazuri urgente.

BRAŞOV. Corpul mutilat al unui bărbat de 54 de ani, descoperit în weekend pe Tâmpa, a fost identificat astăzi. Vasile Restea s-a spânzurat, iar cadavrul era în stare de putrefacţie. Poliţiştii spun că sinuciderea a avut loc în iunie 2009.

BRĂILA. Peste 90 de iahturi sunt ancorate în Debarcaderul Turistic din Brăila, care a fost inaugurat în acest an. Construirea acestuia a costat 350.000 de euro, din bani europeni.

BUZĂU. Peste 40 de instructori auto care activau pe cont propriu au rămas fără slujbe în urma modificărilor legislative referitoare la autorizare. Au fost nevoiţi să renunţe cei care nu au lucrat cel puţin trei ani ca angajaţi ai unei şcoli de şoferi.

CARAŞ-SEVERIN. Judecătoriile din Moldova Nouă şi Bozovici riscă să fie închise. Curtea de Apel din Timişoara a solicitat desfiinţarea celor două instituţii din cauza numărului mic de dosare.

CĂLĂRAŞI. La Primăriile Frumuşani, Fundeni, Şoldanu, Dor Mărunt, Curcani şi Călăraşi va fi angajat câte un rrom care se va ocupa cu programele de integrare a etniei în comunitate.

CLUJ. Statuia ecvestră a lui Matei Corvin, una dintre emblemele Clujului, va fi suspendată în aer în următoarele zile, pentru a se putea lucra la consolidarea soclului. Restaurarea costă 1,6 milioane de lei.

CONSTANŢA. Părinţii care şi-au abuzat sexual copilul de 6 ani au fost condamnaţi, ieri, la 10 ani de închisoare. Tribunalul Constanţa îi obligă pe Georgeta Costăchescu şi Sedat Bechir din Cumpăna să-i dea minorului 10.000 de lei daune morale.

COVASNA. Joia mâncăcioşilor, la 18 februarie. Cinci restaurante din Sfântu Gheorghe s-au înscris la competiţia la care clienţii pot mânca oricât, la preţ de meniu fix, şi plătesc doar jumătate.

DÂMBOVIŢA. Şapte turişti au apelat la jandarmii montani pentru a nu se pierde în masivul Bucegi. În zona Dichiu, patru persoane s-au rătăcit din cauza vremii şi a necunoaşterii traseului. În zona Plaiul Mircei, trei turişti s-au aventurat pe un drum pe care nu-l ştiau.

DOLJ. Arma crimei a fost înapoiată familiei ucigaşului. Poliţistul Nelu Dinu şi-a recuperat puşca de tir cu care Ionuţ, fiul lui, a împuşcat-o în cap, în vara trecută, pe Alexandra Iancu. Completul de judecată a hotărât să fie returnate toate probele de la dosar.

GALAŢI. Un bărbat de 78 de ani din Galaţi s-a sinucis după ce s-a înjunghiat de trei ori. El şi-a înfipt un cuţit în burtă, în piept şi apoi în gât, lovitură care i-a fost fatală. Bărbatul nu mai suporta sărăcia.

GIURGIU. 20 de localităţi din judeţ au rămas fără curent din cauza viscolului. Drumurile judeţene sunt impracticabile, fapt care îngreunează accesul echipelor de intervenţie în zonele afectate.

GORJ. Cea mai veche şcoală din Târgu-Jiu a fost închisă. Părinţii celor 200 de copii care învaţă la Şcoala Generală Nr. 7, înfiinţată în 1904, sunt nemulţumiţi că micuţii vor fi mutaţi la altă şcoală.

HARGHITA. Un centru de recuperare neuropsihomotorie pentru copii va fi deschis, în primăvară, în comuna Sânmartin, ca secţie exterioară a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea-Ciuc.

HUNEDOARA. Singurul neurochirurg din judeţ, Vladimir Stoicescu (57 de ani), de la Spitalul Judeţean, a provocat, ieri, un accident, în care au fost rănite grav trei persoane. Autoturismul condus de medic a derapat într-o curbă şi a lovit frontal un autoturism care venea pe contrasens.

IALOMIŢA. La prepararea hranei din grădiniţele şi şcolile din Slobozia se va folosi doar apa plată. Măsura a fost luată după ce s-a constatat că în apa menajeră se află o cantitate mare de pesticide. Tot cu apă plată se va găti şi în restaurante, brutării şi cofetării.

IAŞI. Peste 700 de persoane au avut telefoanele ascultate anul trecut. Dispoziţiile de interceptare au fost date de procurorii ieşeni, iar convorbirile au folosit drept probe în sute de dosare penale.

ILFOV. Inspectoratul Şcolar a decis, ieri, ca toate unităţile de învăţământ din judeţ să fie închise şi astăzi. Astfel, elevii se vor întoarce la cursuri mâine, iar cele două zile libere vor fi recuperate.

MARAMUREŞ. Familiile care rămân fără curent din cauza unor defecţiuni apărute la reţea vor primi compensaţii materiale. Despăgubirile sunt între 30 şi 100 lei, în funcţie de durata defecţiunii.

MEHEDINŢI. Angajaţii Severnav şi-au reluat activitatea. După două săptămâni de concediu de odihnă impus de vremea geroasă, cei peste 1.000 de angajaţi ai şantierului naval din Drobeta-Turnu Severin s-au întors, ieri, la muncă.

MUREŞ. Castelul Teleki intră pe mâini englezeşti. Imobilul din localitatea Dumbrăvioara, construit la sfârşitul secolului al XVIII-lea şi scos la vânzare la sfârşitul anului trecut, va fi cumpărat de un om de afaceri britanic, cu un milion de euro.

NEAMŢ. Comuna Piatra Şoimului a luat „marele pot" de la buget. Localitatea va primi 2,5 milioane de lei de la Direcţia de Finanţe, bani din care se vor reabilita drumurile şi şcoala. Prin comparaţie, Piatra Neamţ a primit 828.000 de lei.

OLT. Stomatologul acuzat că şi-a bătut asistenta s-a întors la lucru. Florin Anghelescu, dat în judecată de Patricia Ardeleanu, pe care ar fi agresat-o în urmă cu trei săptămâni, a venit, de ieri, la cabinet. Ea s-a transferat la Colegiul Tehnic „Alexe Marin" din Slatina.

PRAHOVA. Judecătorii ploieşteni cer consiliere psihologică, pe motiv de suprasolicitare nervoasă. Ei susţin că-şi desfăşoară activitatea în sedii improprii.

SATU MARE. Doi bărbaţi de 30 de ani au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au consumat ierburi halucinogene legale. Cei doi au fost internaţi după ce au avut ameţeli, greţuri, probleme de orientare şi incoerenţă.

SĂLAJ. Cele două cabinete de planificare familială din judeţ, de la Zalău şi Şimleu Silvaniei, nu mai acordă produse contraceptive şi nici prezervative gratuite, după ce stocul a fost epuizat. Peste 10.000 de persoane sunt înscrise pe listele medicilor.

SIBIU. 18 locuitori din Copşa Mică, dintre care 13 copii, s-au îmbolnăvit, ieri, de diaree acută, cauzată cel mai probabil de un virus. Pacienţii au fost trimişi la Spitalul Municipal din Mediaş, unde patru copii au rămas internaţi.

SUCEAVA. Mână criminală la pensiunea „Aristocrat". Anchetatorii încă nu au identificat gazul misterios care a ucis un bărbat şi a intoxicat alţi 17 turişti joia trecută. Oamenii legii iau în calcul ipoteza unui atentat, deoarece testele de laborator au eliminat varianta intoxicării cu monoxid de carbon.

TELEORMAN. Sindicaliştii vor învăţa să obţină bani europeni. Blocul Naţional Sindical va lansa, astăzi, la Casa de Cultură din Alexandria un proiect de pregătire de specialişti în accesarea de fonduri europene.

TIMIŞ. Secretarul Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari, este urmărit penal într-un dosar în care este acuzat că a refuzat să dea o autorizaţie pentru construirea unei mansarde.

TULCEA. Circulaţia navelor maritime pe canalul Sulina a fost interzisă din cauza condiţiilor meteorologice. Conform Căpităniei Portului Tulcea, circulaţia va fi reluată după îmbunătăţirea vremii.

VASLUI. Casa Asigurărilor de Sănătate a primit numai 76.000 de lei pentru îngrijirea bătrânilor la domiciliu, dintr-un necesar de 600.000 de lei.

VÂLCEA. Stâncă prăbuşită peste calea ferată pe Valea Oltului. Un bolovan de patru tone a căzut, ieri, de pe versant în faţa unui personal de pe ruta Râmnicu Vâlcea – Sibiu în care se aflau peste 100 de călători. Circulaţia a fost blocată două ore.

VRANCEA. Viticultorii ar putea obţine chiar şi sub jumătate din producţia normală de struguri întrucât viile au fost distruse de ger. Din cauza temperaturilor care au ajuns şi la minus 25 de grade Celsius, soiurile de masă sunt compromise în proporţie de 85%, iar cele de vin, de 70%. Specialiştii apreciază că producţia la hectar nu va depăşi 4.000 de kilograme.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite