Judeţ cu judeţ: Bricul „Mircea“ şi fregata „Mărăşeşti“ au pornit ieri în misiuni internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii oraşului Căzăneşti, judeţul Ialomiţa, vor un nou referendum pentru revenirea localităţii la statutul de comună, întrucât plătesc impozite prea mari. Preşedintele Clubului de Speologie „Montana“ din Baia Mare a murit în timpul unei drumeţii la Cascada Strungii, de lângă Sighetu Marmaţiei. Taxa de divorţ la Sângeorgiu de Mureş este de 10.000 de lei, prin care autorităţile încearcă să-i facă pe însurăţei

ALBA. Poarta a V-a a Cetăţii Alba Carolina va fi inaugurată mâine, după ce a fost renovată printr-un proiect de 2,5 milioane de lei, finanţat de Norvegia, Islanda şi Lichtenstein. La eveniment va fi prezent şi ambasadorul Norvegiei în România.

ARAD. Reprezentanţii asociaţiilor de locatari din Arad vor să reducă la 70 de lei valoarea gigacaloriei, din iarna următoare, prin folosirea resursele de energie verde. Gigacaloria costă 224 de lei în Arad.

ARGEŞ. Trei edili din judeţ au fost audiaţi, ieri, la DNA Piteşti, în dosarul fraudelor cu fonduri europene. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, ancheta vizează aproape jumătate dintre primăriile din judeţ.

BACĂU. Primăria Bacău va sponsoriza cu 42.000 de lei prima ediţie a Raliului Moldovei, care va avea loc în octombrie. Evenimentul face parte din Campionatul Naţional de Raliuri.

BIHOR. Aproape 100 de per­-soane au protestat ieri în centrul oraşului Ştei faţă de închiderea Spitalului Orăşenesc. Unitatea medicală avea 52 de paturi şi 67 de angajaţi.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Poliţist din Vestul sălbatic. Un bărbat a făcut, ieri, plângere împotriva agentului Valentin Melean, din comuna Dumitriţa. Poliţistul este acuzat că ar fi bătut şi ar fi ameninţat cu arma două persoane.

BOTOŞANI. Un bărbat de 60 de ani din localitatea Corjăuţi a murit după ce a fost cuprins de flăcări de la miriştea pe care o incendiase. Săptămâna trecută, pompierii au intervenit la 15 incendii de vegetaţie.

BRAŞOV. O companie spaniolă va moderniza staţia de epurare de la Braşov şi din localităţile învecinate. Firma Abengoa va investi 20 de milioane de euro.

BRĂILA. O elevă de 17 ani de la Colegiul Naţional „Gheorghe Munteanu Murgoci" din Brăila a căzut ieri de la fereastra sălii de clasă aflată la etajul doi. Potrivit martorilor, Teodora Maldăr s-a aşezat pe pervazul geamului, s-a dezechilibrat şi a căzut pe spate. Adolescenta a suferit leziuni la bazin şi a fost dusă la Spitalul Judeţean de Urgenţă.

BUZĂU. Aproape 200 de angajaţi ai spitalelor din Pârscov şi Vintilă Vodă, desfiinţate de la 1 aprilie, au primit alte locuri de muncă doar teoretic. Unităţile la care au fost redistribuiţi nu au fonduri pentru plata salariilor.

CARAŞ-SEVERIN. Primarul comunei Fârliug este anchetat pentru deturnare de fonduri europene. Din 450.000 de euro, pe lângă centrul de informare prevăzut prin proiect, Ioan Borduz a mai ridicat o fântână arteziană şi a renovat piaţa.

CĂLĂRAŞI. Modernizări după 20 de ani la Spitalul Judeţean. Ministerul Sănătăţii a alocat în acest an 700.000 de lei pentru renovarea secţiei de Oncologie din cadrul unităţii medicale.

CLUJ. Peste 200 de oameni sunt terorizaţi zilnic de rromii care locuiesc ilegal în barăcile de pe strada Cantonului din Cluj-Napoca. Câţiva clujeni au fost jefuiţi şi bătuţi, iar copiilor li se cere „taxă de trecere". Poliţia susţine că nu poate lua măsuri, cât timp oamenii nu depun plângeri.

CONSTANŢA. Bricul „Mircea" şi fregata  „Mărăşeşti" au pornit ieri în misiuni internaţionale. Nava-şcoală „Mircea" efectuează, până la 29 aprilie, un nou marş de instruire în Marea Neagră, iar fregata „Mărăşeşti" va participa la exerciţii de luptă.

COVASNA. Păcăliţi cu locuri de muncă în străinătate. Inspectorii de muncă au amendat cu 8.000 de lei o firmă din Sfântu Gheorghe care oferea posturi peste hotare, pentru un avans de 200 de euro, deşi nu avea nicio ofertă.

DÂMBOVIŢA. O femeie de 65 de ani a fost găsită ieri înecată într-o fântână din satul Băneşti. Ioana Niţă era cunoscută drept consumatoare de alcool.

DOLJ. Se pun „plombele" de primăvară pe străzile Craiovei. Cu patru milioane de lei se vor reabilita peste 105 străzi. Licitaţia a fost câştigată de o firmă din Bucureşti.

GALAŢI. Poliţiştii locali din Galaţi se declară discriminaţi deoarece, din dispoziţia prefectului, nu li se achită norma de hrană alocată din bugetul Ministerului Administraţiei şi Internelor. Foştii comunitari vor să dea instituţia în judecată.

GIURGIU. Razie printre şoferi. Agenţii de la Poliţia Rutieră au reţinut peste 90 de permise în weekend, majoritatea pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.

GORJ. Actorii de la Teatrul „Elvira Godeanu"din Târgu-Jiu îşi vor depozita costumele şi recuzita în sediul unei centrale termice dezafectate. Imobilul a fost cedat, pentru cinci ani, de Primărie.

HARGHITA. Comunele Ciceu, Racu, Mihăileni şi Siculeni, reunite în Asociaţia „Bogat", au câştigat un proiect european de 20 de milioane de lei . Cu aceşti bani se va construi reţeaua de apă potabilă şi menajeră şi se vor reabilita trei drumuri.

HUNEDOARA. Cei aproape 800 de angajaţi ai combinatului Arcelor Mittal Hunedoara au intrat în grevă japoneză pe termen nelimitat. Siderurgiştii sunt nemulţumiţi că nu le sunt majorate salariile cu 20%.

IALOMIŢA. Locuitorii oraşului Căzăneşti vor un nou referendum pentru revenirea localităţii la statutul de comună, întrucât sunt nemulţumiţi de taxele mari pe care trebuie să le achite. În 2010 referendumul a fost un eşec şi localitatea a rămas oraş.

IAŞI. La înhumarea rămăşiţelor evreilor ucişi în 1941, lângă pădurea Popricani, au participat ieri şapte rabini. Medicii legişti spun că scheletele descoperite în octombrie 2010 aparţin unor femei şi copii.

ILFOV. Mai multe cadre medicale şi locuitori din Buftea au ieşit ieri în stradă pentru a protesta faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de a desfiinţa spitalul din oraş. Oamenii nu vor să meargă la Bucureşti pentru tratament.

MARAMUREŞ. Preşedintele Clubului de Speologie „Montana" din Baia Mare a murit în timpul unei drumeţii la Cascada Strungii, de lângă Sighetu Marmaţiei. Peste Dumitru Istvan a căzut un bloc de gheaţă desprins din cascadă.

MEHEDINŢI. O „glumă" cu tentă sexuală la şcoală. Un elev de clasa a IX-a de la Colegiul Tehnic Auto din Drobeta-Turnu Severin a fost obligat să atingă părţile intime ale unui coleg, iar un alt licean a filmat scena. Directorul a deschis o anchetă.

MUREŞ. Taxă-record de divorţ la Sângeorgiu de Mureş. Cuplurile fără copii minori şi fără bunuri de împărţit trebuie să achite 10.000 de lei dacă vor să se separe la Starea Civilă. Edilii spun că încearcă să-i facă pe însurăţei să nu se despartă.

NEAMŢ. Primăria Piatra Neamţ va începe un proiect de dezvoltare a Muntelui Cozla. Cu 58,3 milioane de lei vor fi amenajate alte două piste pentru schiori, instalaţii de iluminat, tunuri de zăpadă şi un patinoar artificial.

OLT. Alro Slatina schimbă, cu bani europeni, utilajele vechi de 20 de ani. La cel mai mare producător de aluminiu din estul Europei se investesc peste 43 de milioane de lei în modernizarea sectorului de procesare. Conducerea fabricii care are 2.530 de angajaţi estimează o creştere a cifrei de afaceri cu cel puţin 30 de milioane de dolari până în 2013.

PRAHOVA. Au păgubit statul cu 4,5 milioane de lei. Inspectorii de la Fisc au descoperit că 11 persoane se îndeletniceau cu specula de terenuri sau de case noi. Suma reprezintă TVA şi penalităţile pentru întârziere.

SATU MARE. Vinul de Sătmar, mai bun decât cel de Tokaj. Viticultorii din Beltiug au câştigat aurul la concursul de vinuri nobile de la Ardud, unde a participat şi cea mai renumită zonă viticolă din Ungaria, Tokaj.

SĂLAJ. Reprezentanţii de la Protecţia Copilului au început o anchetă în cazul unui băiat de 5 ani, din Zalău, care a ajuns la spital intoxicat cu alcool. Copilul a fost dus la Spitalul Judeţean chiar de mama sa, care a refuzat însă internarea.

SIBIU. Dublă alarmă cu bombă, la Primărie şi la Consiliul Judeţean. Accesul în zonă a fost restricţionat ieri, după ce două apeluri anonime au anunţat existenţa unor dispozitive explozive. Alarmele au fost false.

SUCEAVA. Un bărbat de 75 ani, din oraşul Siret, s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins de poliţiştii de frontieră când voia să aducă în ţară aproape 5.000 de pachete de ţigări de contrabandă. Marfa era în valoare de 45.000 de lei.

TELEORMAN. Două treimi dintre primării riscă amenzi de până la 2.500 de lei dacă nu-şi vor publica online bugetele până la 8 aprilie. Numai 32 din cele 97 de instituţii din judeţ au site-uri.

TIMIŞ. Un tânăr de 28 de ani a murit după ce s-a aruncat de la etajul zece al unei clădiri din Timişoara. Cu câteva ore înainte, încercase să se arunce de pe un bloc cu patru etaje, dar l-au imobilizat poliţiştii. Bărbatul le-a spus că se credea personajul Neo din filmul „Matrix" şi prin gestul său l-ar fi apărat pe Dumnezeu.

TULCEA. Crimă în satul Valea Teilor. Ştefan Ionescu (32 de ani) a fost înjunghiat, în noaptea de duminică spre luni, pe o uliţă din localitate. Poliţiştii spun că principalul suspect este un recidivist de 21 de ani.

VASLUI. Aproape 4.000 de locuinţe din Vaslui au fost debranşate de la reţeaua de gaz după ce proprietarii nu au mai făcut de peste doi ani verificări la centralele de apartament. Verificarea costă între 80 şi 120 de lei.

VÂLCEA. Operatorul regional de apă şi canal are de încasat 5,1 milioane de lei de la locuitorii şi firmele din Râmnicu Vâlcea. Cele mai mari datorii le au agenţii ecomonici: 3,7 milioane de lei.

VRANCEA. Peste 50 de pensionari din judeţ au protestat ieri în faţa Prefecturii. Timp de două ore, bătrânii şi-au exprimat nemulţumirea legată de decizia Guvernului de a le impozita pensiile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite