Judeţ cu judeţ: A început Mamaia Copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Alba, mii de turişti sunt aşteptaţi în weekend la Târgul de Fete de pe Muntele Găina. Soacrele din toată ţara se întrec azi, la Sfântu Gheorghe, la concursurile de gătit şi de bancuri. Magistraţii Curţii de Apel Cluj au respins recursul celor 12 membri ai clanului Corduneanu la prelungirea măsurii de arest preventiv. 50 de hoteluri şi pensiuni din Prahova sunt scoase la vânzare din lipsă de turişti.  Mai multe universi

ALBA. Mii de turişti sunt aşteptaţi în weekend la Târgul de Fete de pe Muntele Găina. Aceştia vor putea cumpăra produse tradiţionale din Ţara Moţilor şi vor asista la un spectacol de muzică veche românească şi bizantină.

ARAD. Arădeanul Zsolt Torok a rămas fără mâncare înaintea asaltului final asupra vârfului K2, după ce localnicii pakistanezi i-au furat mâncarea. El le-a povestit apropiaţilor că a fost înşelat de pakistanezi şi le-a mărturisit că e foarte slăbit, deoarece nu se mai poate alimenta corespunzător. Prietena lui, cea care păstrează legătura cu el, este foarte îngrijorată de soarta acestuia.

ARGEŞ. Din cauza majorării TVA-ului, piteştenii plătesc de ieri 1,8 lei pentru o călătorie cu autobuzul. Un abonament lunar pe o linie costă 58 de lei, iar un abonament lunar pe toate liniile - 135 de lei.

BACĂU. Vasile Tudoriu (61 de ani), băcăuanul paralizat care s-a târât în pod atunci când a venit viitura, a primit din partea pompierilor un scaun rulant. Aceştia au promis că-i vor oferi şi nişte cârje noi.

BIHOR. Un orădean de 33 de ani e căutat de autorităţi, după ce buletinul şi hainele sale au fost găsite pe malul Crişului, alături de un bilet de audio. Se bănuieşte că bărbatul şi-ar fi înscenat sinuciderea după ce a fost emis un mandat de arestare pe numele său.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. 11 firme vor primi în total fonduri europene de 4,5 milioane de euro pentru deschiderea unor afaceri în turism. Vor fi amenajate mai multe pensiuni şi o piscină în zona montană a judeţului.

BOTOŞANI. Un adolescent de 15 ani l-a înjughiat cu o foarfecă pe iubitul surorii sale pentru că acesta ar fi agresat-o. După ce s-a predat poliţiei, tânărul a fost audiat de procurori.

BRAŞOV. Începe festivalul berii. Pe lângă mici, bere şi un târg de produse tradiţionale, braşovenii şi turiştii vor avea parte azi de un concert Romania. Mâine seară, în Centrul Civic va cânta trupa Paraziţii.

BRĂILA. Sinistraţii vor acasă. Pompierii şi salariaţii societăţii brăilene de salubritate lucrează la asanarea zonei inundate a oraşului, pentru ca locuitorii evacuaţi în staţiunea Lacu Sărat să poată reveni la casele lor.

BUZĂU. Ministerul Educaţiei şi Ambasada Franţei organizează în perioada 16-22 iulie, la centrul de agrement Arbănaşi, o tabără de perfecţionare în limba franceză. 80 de elevi din România şi Republica Moldova vor participa la atelierele zilnice.

CARAŞ-SEVERIN. De ieri, înscrierile la Universitatea din Reşiţa se fac în sistem computerizat. Dosarele de înscriere au fost eliminate, iar tinerii au primit pe loc legitimaţii de candidaţi pentru un loc la facultate.

CĂLĂRAŞI. Ieri a început vaccinarea bebeluşilor împotriva tuberculozei. Copiii născuţi în 2010 nu au fost imunizaţi până acum pentru că vaccinul a lipsit. Ministerul Sănătăţii a distribuit recent 12.400 de doze.

CLUJ. Două case s-au dărâmat, alte 200 au fost afectate şi mai multe drumuri au fost distruse de inundaţiile produse miercuri în localitatea Sic. În iunie, viiturile au provocat pagube de 56 de milioane de lei în acest judeţ.

CONSTANŢA. A început Mamaia Copiilor. În ciuda emoţiilor, micii concurenţi au avut o prestaţie excepţională pe scena Casei de Cultură din Constanţa şi au fost îndelung aplaudaţi. Festivalul va continua până mâine. Peste 100 de copii se vor întrece la secţiunile de Interpretare şi Creaţie.

COVASNA. Soacrele din toată ţara se întrec azi la Sfântu Gheorghe, la un concurs organizat de Asociaţia Unităţilor Hoteliere. Ele se vor întrece la gătit, dar şi la spus bancuri, iar la final va fi aleasă şi Miss Soacra.

DÂMBOVIŢA. Astăzi a fost inaugurat singurul bazin acoperit din Târgovişte. Tariful e 10 lei pe zi. Lucrările au costat 550.000 de euro.

DOLJ. Fântână de un milion de euro, oprită de reclamaţii. Edilii craioveni au decis ca arteziana din Piaţa Mihai Viteazul să funcţioneze doar vinerea şi sâmbăta. Ei au motivat că muzica şi laserele îi deranjau pe locatarii din zonă.

GALAŢI. Prutul a ajuns la o nouă cotă istorică. Apele râului sunt la nivelul de 677 centimetri şi cresc în continuare. Deoacamdată, digurile din Galaţi rezistă.

GIURGIU. Toate casieriile companiei Enel din judeţ vor fi închise luni, 19 iulie 2010. Măsura survine ca urmare a desemnării Zilei Energeticianului ca zi liberă.

GORJ. Fals pentru subvenţie. Gabriela Pătrăşcoiu, fostă referentă la primăria din Schela, e anchetată după ce a înregistrat pe numele unor localnici mai mult teren agricol decât aveau aceştia, pentru a-şi însuşi ajutorul acordat de stat.

HARGHITA. DN 11 B Cozmeni-Târgu Secuiesc a fost blocat de aluviuni în zona localităţii Plăieşii de Jos. Şi DN 13 C Cristuru Secuiesc - Bulgăreni a fost blocat după ce un pârâu a ieşit din matcă, iar traficul a fost deviat.

HUNEDOARA. Prinşi la copiat. Patru candidaţi au fost depistaţi de supraveghetori cu fiţuici la examenul de titularizare. Ei au fost eliminaţi din examen.

IALOMIŢA. Baza aeriană de la Feteşti îşi deschide porţile mâine, de la primele ore ale dimineţii. Publicul va asista la demonstraţii ale aeronavelor de luptă, avioanelor uşoare şi elicopterelor.

IAŞI. Cordunenii, tot după gratii. Magistraţii Curţii de Apel Cluj au respins recursul celor 12 membri ai clanului Corduneanu la prelungirea măsurii de arest preventiv. Interlopii rămân la închisoare cel puţin încă 60 de zile.

ILFOV. Spărgători de locuinţe de lux, reţinuţi. Poliţiştii au efectuat ieri percheziţii în Chitila şi Baloteşti. 13 spărgători de locuinţe de lux au fost reţinuţi după ce la domiciliile lor au fost găsite diferite bunuri, bani, dar şi arme care provin din Bulgaria.

MARAMUREŞ. Primăria din Baia Mare a alocat ieri 85.000 de euro pentru organizarea referendumului din 25 iulie. Cetăţenii vor vota dacă sunt de acord cu reluarea extragerii aurului prin metoda cianurilor.

MEHEDINŢI. Uzina MEVA din Severin îşi trimite angajaţii în concediu fără plată. După ce a pierdut un contract cu o firmă franceză pentru 6.000 de vagoane, conducerea va ţine oamenii acasă câte şapte zile pe lună pentru a evita disponibilizările.

MUREŞ. Un pui de barză a murit ieri, agăţat de turnul Bisericii Reformate din localitatea Ogra. După trei ore, operaţiunea de salvare a pompierilor a eşuat, deoarece scara de intervenţie a fost prea scurtă.

NEAMŢ. Şcoala de meşteşuguri. Zeci de copii din Piatra-Neamţ şi din satele învecinate au luat cu asalt Ştrandul Municipal, unde au început cursurile de meşteşuguri tradiţionale ale Şcolii de vară. Cursul de olărit e preferatul copiilor.

OLT. Recepţia blocurilor izolate termic, refuzată de primărie. Edilii din Slatina nu au recepţionat lucrările la mai multe blocuri, considerând că firmele care s-au ocupat de reabilitare nu şi-au îndeplinit sarcinile din contract.

PRAHOVA. 50 de hoteluri şi pensiuni de vânzare din lipsă de turişti. Cel mai scump hotel este Furnica, din Sinaia, cu un preţ de 4.700.000 de euro. Cea mai ieftină pensiune, situată în Breaza, costă 200.000 de euro.

SATU MARE. Sute de tinere au venit recent la agenţia Pink Models pentru a obţine contracte de lucru. Firma se foloseşte ilegal de numele lui Cătălin Botezatu şi a fost amendată cu 5.000 de lei de Protecţia Consumatorului pentru redactarea neclară a contractelor.

SĂLAJ. Niciun fermier nu a anunţat Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură despre culturile afectate de inundaţii. Deşi apele au acoperit 1.600 de hectare de teren agricol şi 250 de hectare de păşuni şi fâneţe, fermierii nu vor primi despăgubiri.

SIBIU. Universităţi controlate în premieră de Inspectoratul de Muncă. Inspectorii au descoperit că din 2004 nu au mai fost susţinute controale medicale şi psihologice. ITM a dat două amenzi de câte 7.500 de lei şi 13 avertismente.

SUCEAVA. Sinistraţii cer ajutorul UE. Autorităţile solicită 50 de milioane de euro de la UE pentru a reface digurile şi casele distruse de inundaţii. Costurile totale pentru refacerea zonei ajung la 65 de milioane de euro.

TIMIŞ. Adrian Cocoană, cel care în 2008 a ucis cu bolidul său Ferrari un tânăr de 28 de ani aflat pe trotuar, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru omor din culpă, fugă de la locul accidentului şi vătămare corporală. Magistraţii au cumulat pedepsele şi a rămas cea mai mare dintre acestea. Cocoană are dreptul la recurs şi nu a dorit să comenteze sentinţa.

TELEORMAN. Prefectura va aplica un proiect pentru creşterea performanţei funcţionarilor. Noile soluţii vor costa 271.600 de lei, iar 80% din sumă va acoperită din fonduri europene nerambursabile.

TULCEA. Directorul Teatrului Jean Bart a demisionat ieri, în semn de protest faţă de programul de disponibilizări. Ion Dore ar fi trebuit să dea afară 41% din angajaţi, spectacolele pregătite fiind astfel compromise.

VASLUI. Zeci de case distruse de o furtună. 70 de gospodării au fost inundate după o ploaie torenţială de numai o jumătate de oră. Cea mai afectată localitate a fost Mărăşeni, unde pompierii au intervenit pentru a scoate apa din case.

VÂLCEA. Valentin Comănescu, din Vaideeni, a angajat 120 de localnici, după care i-a trimis în şomaj şi a încasat o parte din ajutorul financiar ce li se cuvenea. El e acuzat de înşelăciune, fals şi abuz în serviciu.

VRANCEA. 20 de primării au restanţe la firmele de construcţii, pentru 29 de lucrări în valoare de trei milioane de euro. Cea mai mare datorie o are Adjudul, un million de lei pentru un campus şcolar şi o sală de sport.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite