Judeţ cu judeţ:Doi tineri părinţi din Satu Mare sunt cercetaţi de poliţie pentru că „şi-au furat“ propriii copii de la Centrul de Plasament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Săptămâna Modei“ de la Cluj a început cu un casting la care au participat peste 500 de manechine din toată ţara. Dotaţi cu camere de filmat, poliţişti ieşeni vor supraveghea, din tramvaie, traficul rutier. Peste 25.000 de apartamente, şcoli şi grădiniţe din Târgu-Mureş rămân fără apă caldă din cauza restanţelor pe care le au la plata facturilor.

ALBA. Ungaria nu va sprijini investiţia Roşia Montană Gold Corporation, deşi admite că pericolul poluării e redus. Concluziile apar într-o scrisoare trimisă de autorităţile maghiare de mediu referitor la posibila poluare cu cianuri a râului Mureş.

ARAD. O tumoră de şase kilograme a fost extirpată, la Spitalul Genesys, de la o pacientă de 55 de ani din Arad. Este al treilea caz din acest an, după cele două tumori de 17, respectiv 10 kilograme operate în ianuarie.

ARGEŞ. Jaf la bancomat. 40.000 de lei au fost furaţi, miercuri noapte, dintr-un bancomat aflat în sediul unei societăţi comerciale din comuna Mărăcineni. Patru indivizi mascaţi au bătut paznicul şi au fugit cu banii.

BACĂU. Sute de profesori din judeţ au pichetat, ieri, Prefectura. Ei au protestat împotriva subfinanţării din învăţământ şi faţă de noua lege a Educaţiei. Peste 90% din profesorii băcăuani refuză să treacă note şi calificative în cataloage.

BIHOR. Universitatea din Oradea a pregătit admiterea pentru vară, dar încă nu are cifră de şcolarizare pentru anul de învăţământ 2010 - 2011. Candidaţii nu ştiu cum vor fi făcute împărţirile pe specializări.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Singurul poligon din Bistriţa va deveni parc de distracţii. Terenul de 16 hectare este folosit de 30 de ani de Ministerul Apărării, care a acceptat, ieri, un schimb cu Primăria Bistriţa.

BOTOŞANI. Un poliţist s-a împuşcat în cap în timp ce colegii săi erau la masă. Comisarul şef Cristian Vieru şi-a luat viaţa ieri, în biroul său. Colegii săi spun că nu era depresiv.

BRAŞOV. Aproape 400 de animale care suferă de SIDA cailor, o anemie infecţioasă transmisibilă, vor fi sacrificate în abatoare specializate, iar carnea va fi exportată în Italia.
 
BRĂILA. Procurorii brăileni cred că uciderea şoferului rus Sergei Matsuev (44 de ani), al cărui cadavru a fost găsit într-un camion parcat în Valea Cânepii, este un act de tip mafiot. Aceştia susţin ipoteza unei răfuieli între cărăuşii de droguri.

BUZĂU. Deturnare de fonduri la Gloria Buzău. Curtea de Conturi acuză conducerea clubului de fotbal că a schimbat destinaţia a peste 800.000 de lei. Banii, primiţi de la Primărie pentru întreţinerea bazei sportive, au ajuns la jucători, sub formă de salarii.

CARAŞ-SEVERIN. Reşiţeanul care a produs carnagiul în urma căruia şase persoane au murit va fi trimis în instanţă. Solicitarea avocaţilor de efectuare a unei noi expertize pentru stabilirea traiectoriei celuilalt autoturism implicat în accident a fost respinsă.

CLUJ. „Săptămâna Modei de la Cluj" a început cu o preselecţie la care au participat peste 500 de manechine venite din toată ţara. Fetele selectate vor prezenta, începând de astăzi, colecţiile aduse de circa 30 de designeri din ţară şi din străinătate la cel mai important eveniment de modă din Ardeal. Festivalul este organizat în memoria lui Alexander McQueen, designerul care s-a sinucis în februarie.

CĂLĂRAŞI. Autorităţile locale nu au bani, anul acesta, pentru a face curăţenie în pieţe. Ultima speranţă este rectificarea bugetară care ar putea fi aprobată la sfârşitul lunii. Pentru igienizare, Primăria are nevoie de 200.000 de lei.

CONSTANŢA. Bătălie pentru bilete de tratament. Pensionarii s-au înghesuit ieri cu noaptea în cap în faţa ghişeului de la Casa de Pensii pentru a fi siguri că reuşesc să obţină un tichet la una dintre staţiunile balneare din ţară.

COVASNA. Arestat după ce şi-a înjunghiat mama. Majlath Arpad (34 de ani), din comuna Estelnic, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, după ce şi-a lovit mama cu un cuţit, din cauza unor discuţii în contradictoriu.

DÂMBOVIŢA. Merg la pescuit în loc să-şi are pământul. Sătenii din Lucieni au terenurile agricole inundate de trei ani, din cauza unei balastiere care a distrus un canal de scurgere. Oamenii spun că despăgubirile primite, între 20 şi 100 de lei, sunt prea mici.

DOLJ. Uzina Ford este obligată de statul român să mărească producţia. Dacă nu va scoate 250.000 de unităţi într-un an şi jumătate, compania va plăti statului daune de până la 25% din valoarea achiziţiei Automobile Craiova.

GALAŢI. Jefuitor de bănci, prins după şase luni. Unul dintre cei doi autori ai jafului de la agenţia BRD din Port, Lucian Mocănel (21 de ani), a fost arestat ieri, în cursul unei descinderi la domiciliul său.

GIURGIU. Jumătate dintre copiii din judeţ care au părinţii în străinătate au nevoie de protecţie specială. Potrivit Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, 56 de astfel de minori au fost plasaţi la rude sau se află în grija asistenţilor maternali.

GORJ. Brută în boxa acuzaţilor. Constantin Pahonţu, bărbatul acuzat că şi-a violat fiica de nouă ani, a făcut recurs împotriva deciziei Tribunalului Gorj de arestare preventivă pentru 29 de zile. Procesul se va judeca la Curtea de Apel Craiova.

HARGHITA. Agenţia de Protecţia Mediului a început campania „Împreună pentru un mediu mai curat", care presupune acţiuni de curăţenie şi de colectare selectivă a deşeurilor. În proiect vor fi implicate primăriile, şcolile şi ONG-urile.

HUNEDOARA.  La şapte ani de la începerea lucrărilor de reparaţii, drumul care face legătura între localităţile Simeria şi Petroşani este plin de gropi. Deşi a înghiţit 35 de milioane de euro, DN 66 rămâne „Drumul Iadului".

IALOMIŢA. Lucrările de reabilitare a sistemului de alimentare cu apă a municipiului Slobozia vor începe până la sfârşitul lunii. Proiectul de înlocuire a ţevilor vechi de peste 30 de ani va costa 3,5 milioane de lei.

IAŞI. Poliţişti „Big Brother" la Iaşi. Aceştia vor supraveghea, din tramvaie, traficul rutier. Agenţii vor fi dotaţi cu camere de filmat pentru a înregistra conducătorii auto care nu respectă regulile de circulaţie.

ILFOV. Oamenii legii au găsit aproximativ 300 de tablouri falsificate în urma a trei percheziţii în judeţ. Infractorii cumpărau opere asemănătoare cu picturi ale unor artişti români cunoscuţi şi le semnau cu nume de pictori consacraţi.

MARAMUREŞ. Referendum pentru cianuri. Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a spus, ieri, că una dintre soluţiile pentru rezolvarea problemei exploatării aurului în Baia Mare ar fi organizarea unui referendum.

MEHEDINŢI. Angajaţii CFR Infrastructură stau pe banii Guvernului. Deşi Ministerul Transporturilor a alocat 1,3 milioane de lei pentru reabilitarea căii ferate distruse în februarie de o alunecare de teren la Balota, muncitorii nu au început încă lucrările.

MUREŞ. Peste 25.000 de apartamente, şcoli şi grădiniţe rămân fără apă caldă. E.On Gaz a sistat furnizarea de materie primă către Energour, din cauza restanţelor de 24,3 milioane de lei pe care acesta din urmă le are la plata facturilor.

NEAMŢ. Primarul comunei Făurei stă 15 zile în arest. Pentru că a luat mită 1.800 de lei, Vasile Gherghel a fost arestat iniţial pentru 30 de zile, dar instanţa superioară i-a redus pedeapsa la jumătate.

OLT. Primăria Slătioara cere alt traseu al centurii Slatina. Investiţia de 50 de milioane de euro a fost blocată, după ce locuitorii din Salcia au semnat mai multe petiţii în care spun că dacă şoseaua de centură ar trece prin sat ar afecta 200 de case.

PRAHOVA. Groapă de gunoi în centrul Ploieştiului. O gospodărie din centrul oraşului a fost transformată de Gabriel Ionescu (60 de ani) într-o adevărată rampă de gunoi, după ce a depozitat aici patru tone de deşeuri.

SATU MARE. Doi tineri părinţi sunt cercetaţi de poliţie pentru că „şi-au furat" propriii copii de la Centrul de Plasament. Micuţii erau îngrijiţi de un asistent maternal, deoarece Carolina Illes (21 de ani) şi Beniamin Tanţa (28 de ani) trăiau într-o centrală dezafectată.

SĂLAJ. Trupa de Teatru „Masca" a Colegiului Naţional „Silvania" din Zalău va participa la Festivalul Mondial de Creativitate care are loc între 21 şi 25 aprilie, la San Remo, Italia. Elevii români vor concura la secţiunea de Teatru Contemporan.

SIBIU. Accident cu trei victime pe Drumul Hoţilor. Trei sibieni au ajuns ieri în stare gravă la spital, după ce maşina în care se aflau a derapat, a intrat pe contrasens şi s-a izbit de un autoturism de teren care circula regulamentar.

SUCEAVA. Spitalele din Suceava au epuizat întreg stocul de vaccinuri pentru bebeluşi. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), există un deficit de câteva mii de doze. Părinţii spun că nu-şi permit să plătească aproape 300 de lei pentru fiecare vaccin. DSP a fost nevoită să împrumute seruri împotriva rubeolei, oreionului, rujeolei şi tuberculozei.

TELEORMAN. Dosar penal pentru înşelăciune. Administratorul unei societăţi agricole din Alexandria este cercetat pentru că a emis, la cumpărarea unor produse, o filă cec fără acoperire, prejudiciul fiind de 72.000 de lei.

TIMIŞ. Copiii de la o grădiniţă din Timişoara au sădit, ieri, pentru prima dată în viaţa lor, câte un pom. Micuţii de şase ani au plantat puieţi de gincobiloba şi arbore de lalea în parcul din curtea Liceului Silvic din Timişoara.

TULCEA. Verdele intermitent de la semafoarele din Tulcea a fost eliminat de ieri, din cauza numărului mare de accidente. Semafoarele tulcene, singurele de acest gen din ţară, nu erau prevăzute în nicio lege.

VASLUI. Şeful Postului de Poliţie Voineşti a vandalizat un salon ATI de la Spitalul Judeţean. Aflat în sevraj din cauza alcoolului, Iulian Racoviţă (47 de ani) a spart geamuri şi a lovit patru cadre medicale. Şefii lui spun că suferă de inimă.

VÂLCEA. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins contestaţia în anulare împotriva deciziei definitive prin care Mircia Gutău, fostul primar din Râmnicu Vâlcea, a fost condamnat la închisoare şi cererea sa de suspendare a hotărârii de executare a pedepsei de trei ani şi jumătate.

VRANCEA. Fostul comandant al Penitenciarului din Focşani, Mihai Verbiceanu, susţine că liderul autoproclamat al rromilor din Italia, Costică Argint, l-ar fi terorizat în perioada cât a locuit în ţară, ameninţându-l că-i va omorî familia. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite