Judeţ cu judeţ:Fetiţa femeii de 250 de kilograme din Olt este rahitică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii de la Protecţia Consumatorului Braşov au descoperit un magazin care vindea substanţe halucinogene chiar vizavi de Parchet. Pescuitul sturionilor ar putea fi interzis pe o perioadă nelimitată. Şeful Serviciului Financiar al Poliţiei Timiş a fost rănit grav într‑un accident. Singurul cinematograf din Călăraşi va fi transformat în bar.

ALBA. Hoţii de capace găuresc bugetul. Primăria Cugir a înregistrat, în ultima lună, pagube de 15.000 de lei provocate de persoanele care sustrag capacele pentru a le vinde.

ARAD. Un copil de patru ani a fost lovit, din joacă, de fratele său de şase ani, cu un topor în cap. Micuţul s-a ales, ca prin minune, cu o rană superficială. Protecţia Copilului a deschis o anchetă, iar părinţii ar putea fi acuzaţi de neglijenţă. Cu doar câteva zile în urmă, tot în Arad, o fetiţă de doi ani a căzut de la etaj, când tatăl se uita la meci.

ARGEŞ. Peste 2.800 de firme au fost radiate de la Registrul Comerţului în ultimele 10 luni. Cele mai multe dintre acestea activau în comerţ, servicii, construcţii şi imobiliare.

BACĂU. Procurorii şi jandarmii au organizat un flagrant la liceul din Podu Turcului. Ei suspectează comisia de examinare că a luat 2.000 de lei mită de la elevi şi timp de trei ore au scotocit şcoala, apoi au percheziţionat casa directorului Dumitru Ţopa.

BIHOR. Cazul traficanţilor de valută a ajuns pe masa magistraţilor Tribunalului Oradea. Opt persoane vor fi judecate după ce în luna aprilie au încercat să înlocuiască 35.000 de euro falşi cu banii din seiful unei bănci din Caransebeş.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Francezul Daniel Mourey (60 de ani) a parcurs pe bicicletă cei 2.000 de kilometri dintre oraşele Besancon şi Bistriţa. El a făcut acest drum pentru a a dona 6.000 de euro copiilor cu dizabilităţi de la Asociaţia „Lacrima".

BOTOŞANI. Reabilitarea Centrului Vechi a închis prăvăliile. Peste 40 de comercianţi din Botoşani şi-au pierdut clienţii după ce în locul trotuarelor au apărut tranşee pline cu noroi şi cu apă murdară. Lucrările vor dura până la toamnă.

BRAŞOV. Substanţe interzise vândute vizavi de Parchet. Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au descoperit un magazin care vindea sare de baie cu substanţe halucinogene. Magazinul a fost închis, iar patronul riscă 20 de ani de închisoare.

BRĂILA. Cea mai mare rată a şomajului din ultimii 15 de ani. Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă a anunţat că 10,2% din populaţia judeţului nu are loc de muncă. Sunt peste 12.000 de şomeri.

BUZĂU. Monument pentru militarul mort în Afganistan. Dan Ciobotaru (28 de ani) a fost înmormântat, ieri, în curtea bisericii din satul Pinu, unde a copilărit. Eroul va fi declarat cetăţean de onoare, iar în memoria sa va fi ridicat un monument.

CARAŞ-SEVERIN. Drumul dintre localităţile Ciudanoviţa şi Oraviţa a fost deschis circulaţiei. Şoseaua fusese blocată după surparea unui deal radioactiv.

CLUJ. Peste 200 de absolvenţi ai Universităţii de Artă şi Design expun 3.000 de obiecte de artă la Expo Transilvania din Cluj-Napoca. Vizitatorii pot vedea picturi, sculpturi şi chiar realizări grafice tridimensionale.

CĂLĂRAŞI. Cârciumă în cinema. În Călăraşi, oraşul care are 250 de birturi, a fost transformat în bar şi cinematograful Orizont. Autorităţile spun că vor amenaja o sală de cinema la Casa de Cultură.

CONSTANŢA. Case construite de irlandezi la Cumpăna. Guvernul Irlandei a contribuit cu peste 500.000 de lei la ridicarea unui complex de patru locuinţe, care a fost inaugurat ieri. În case vor sta 24 de tineri crescuţi în centrele de plasament.

COVASNA. Spitalul Judeţean „Fogolyan Kristof" şi Spitalul Orășenesc Covasna au fost preluate, ieri, de Consiliul Judeţean.

DÂMBOVIŢA. Echipă fără jucătoare. Campioana României la baschet, MCM Târgovişte, mai are contract doar cu trei jucătoare, după ce Primăria a anunţat că nu va mai sponsoriza formaţia.

DOLJ. Audit pentru datorii la Spitalul Filantropia. Direcţia de Sănătate Publică a început un control după ce conducerea spitalului a găsit facturi neînregistrate în contabilitate în valoare de 1,2 milioane de lei.

GALAŢI. Un copil de 10 ani, care trăieşte pe străzi, este dependent de aurolac, de alcool şi de ţigări. Autorităţile vor să-l ducă pe Dorin Valentin la un centru instituţionalizat şi să-l trateze, dar susţin că nu reuşesc să-l prindă, pentru că băiatul se ascunde în canale.

GIURGIU. Peste 200 de funcţionari sunt învăţaţi, timp de un an, cum să comunice cu ajutorul internetului. În proiectul de 1,1 milioane de lei, din bani europeni, trei sferturi din funcţionari vor descifra tainele utilizării căsuţelor de e-mail securizat.

GORJ. O profesoară de la Universitatea „Constantin Brâncuşi" din Târgu-Jiu a dat statul în judecată şi cere daune de 1,2 milioane de lei. Mariana Văduva a fost reţinută pentru luare de mită, dar instanţele au găsit-o nevinovată.

HARGHITA. Un tânăr de 26 de ani, din localitatea Vlăhiţa, s-a înecat în barajul de la Zetea, unde era la pescuit. Trupul neînsufleţit a fost găsit ieri, la două săptămâni de la dispariţie.

HUNEDOARA. Salariaţi „low-cost" la Primăria Deva. Şapte lei pe zi de om plăteşte Primăria Deva pentru deţinuţii de la Penitenciarul Bârcea Mare folosiţi la grădinărit.

IALOMIŢA. Se pensionează de frica măsurilor de austeritate. Aproximativ 250 de ialomiţeni au depus dosare pentru pensionare anticipată.

IAŞI. Ucigaşul pictoriţei a încercat să se sinucidă în puşcărie. Marius Crudu (39 de ani), care a ucis-o pe Ilinca Gânju, a vrut, în noaptea de duminică spre luni, să se spânzure cu o frânghie improvizată, care însă s-a rupt.

ILFOV. Poliţiştii au plecat cu braţele pline de flori din complexul de legume şi fructe din Voluntari, întrucât plantele au fost aduse în ţară fără forme legale.

MARAMUREŞ. O australiancă de 15 ani, venită cu părinţii în vacanţă, a reclamat la poliţie faptul că a fost violată de un tânăr de 20 de ani din satul Breb. Bărbatul a fost reţinut şi este internat la Psihiatrie pentru o expertiză.

MEHEDINŢI. Dunărea a depăşit, ieri, cu 38 de centimetri cota de inundaţie în aval de Barajul Porţile de Fier II şi s-a revărsat peste 1.000 de hectare de păduri şi păşuni. În zonă este instituit cod portocaliu până la 4 iulie.

MUREŞ. Infractorii bolnavi psihic vor să iasă din Spitalul Stei. În ultima lună, la Judecătoria Beiuş au fost înregistrate 69 de cereri, dintre care 10 au fost deja aprobate. Majoritatea pacienţilor au încălcat legea, iar doctorii spun că aceștia se pot trata şi la domiciliu.

NEAMŢ. Telegondola din Piatra Neamţ este afectată de ploi. Solul din preajma unui pilon de susţinere al telegondolei s-a erodat, dar autorităţile nu au oprit încă instalaţia pe cablu.

OLT. Fetiţa celei mai grase românce este rahitică. Victoria Lăcătuşu, din Drăghiceni, care la naştere cântărea 250 de kilograme, a aflat ieri că fetiţa de patru luni are rahitism. În ultimele două luni, mama s-a îngrăşat şapte kilograme.

PRAHOVA. Pufuleţii făcuţi la Băicoi, al căror preţ de producţie este de 30 de bani, au oferte din toată lumea. Vin cereri de la clienţi din Italia, Spania, Grecia, Germania, Cehia, Slovacia, Bulgaria şi chiar şi din SUA. Se pare că succesul se datorează uleiului de palmier, im­­­­­portat din Indonezia şi Mala­­­­­­­ysia. Fabrica produce peste un milion de pungi pe zi.

SATU MARE. Fără joburi de vară. Niciun agent economic din Satu Mare nu a depus oferte de lucru pe perioada verii pentru elevi şi studenţi. Patronii teraselor spun că nu-şi mai permit să facă angajări în sezonul estival.

SĂLAJ. Prea puţini dacăli. În judeţ nu au fost suficienţi profesori universitari care să conducă comisiile de examen de Bacalaureat, iar locul lor a fost luat de profesori din învăţământul preuniversitar.

SIBIU. Ţepuiţi cu contracte de muncă în Spania. 30 de locuitori din Mediaş au plătit câte 200 de euro şi au plecat în Spania, în urmă cu o săptămână, dar acolo nu au găsit joburile promise. Cei păcăliţi au depus plângere la Poliţie.

SUCEAVA. Patru ambulanţe destinate exclusiv consultaţiilor la domiciliu ruginesc în garaje, deoarece bolnavii suceveni nu ştiu de această facilitate gratuită. Doar 15 pacienţi apelează lunar la acest serviciu.

TELEORMAN. Doi tineri, de 23 şi 24 de ani, au murit într-un accident produs în localitatea Troianul. Mașina a intrat într-un pom, din cauza vitezei excesive, iar şoferul şi o fată de 15 ani au fost răniţi.

TIMIŞ. Poliţist băgat în spital de un vitezoman. Şeful Serviciului Financiar al Inspectoratului de Poliţie Timiş, comisarul-şef Ioan Ghib, a fost rănit într-un accident, pe şoseaua Timişoara - Arad.

TULCEA. Pescuitul sturionilor ar putea fi interzis pe o perioadă nelimitată. Reprezentanţii Administraţiei Rezervaţiei Delta Dunării vor aplica această măsură dacă specia pe cale de dispariţie nu dă semne de reviriment.

VASLUI. Percheziţia, o nouă probă la Bac. Cei peste 330 de elevi care au susţinut ieri proba de limba română la Liceul „Mihail Kogălniceanu" din Vaslui au fost controlaţi de telefoane mobile şi dispozitive handsfree, înainte de examen.

VÂLCEA. Banii de internet şi telefon se duc la drumuri. Consiliul Judeţean reduce cheltuielile cu serviciile de comunicare, energie electrică şi materiale de birotică, iar din banii economisiţi se vor reabilita drumurile judeţene.

VRANCEA. 26 de asistenţi maternali din judeţ au depus cereri la Direcţia pentru Protecţia Copilului pentru a renunţa la copiii luaţi în plasament. Motivele: reducerea salariilor cu 25% şi neplata de cinci luni a alocaţiilor pentru hrană. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite