Judeţ cu judeţ:Meteorologii avertizează că, în următoarele zile, riscul de avalanşă în Munţii Făgăraş va fi foarte mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BIHOR
BIHOR

Moaştele Sfântului Andrei vor fi aduse, săptămâna viitoare, la Catedrala Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din Urziceni. Spitalul Judeţean din Botoşani a rămas fără bani pentru analizele de alcoolemie cerute de Poliţie. O biserică de lemn din Piatra Neamţ, veche de 500 de ani, a fost „modernizată“ cu aparate de aer condiţionat şi burlane din tablă.

ALBA. Se caută „îngeri păzitori" pentru bolnavii de cancer. O campanie de strângere de fonduri pentru Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean din Alba Iulia a început ieri. 7.000 de persoane din judeţ sunt diagnosticate cu o formă de cancer.

ARAD. Se dădea angajat la NATO şi înşela femei cu suflet sensibil. Mihai Moacă este cercetat pentru înşelăciune, după ce o profesoară de muzică a depus o plângere la poliţie fiindcă escrocul sentimental a „vrăjit-o" de 600 de lei.

ARGEŞ. Alpinista Camelia Manea (39 de ani), conferenţiar universitar la Piteşti, s-a întors dintr-o expediţie de 11 zile în Tanzania. Ea a stat în mijlocul tribului Changa şi a urcat pe cel mai înalt vârf din Kilimanjaro, Mawenzi (de 5.896 m).

BACĂU. Aproape 1.100 de şcolari şi preşcolari din judeţ vor fi nevoiţi să facă naveta, din toamnă, chiar şi zece kilometri pentru a merge la şcoală. Inspectoratul Şcolar a hotărât ieri ca 63 de unităţi de învăţământ să fie comasate.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Antrenorul bistriţean acuzat de luare de mită se declară nevinovat. Petru Avădanei susţine că cei 500 de euro primiţi de la părintele unui copil înscris la clubul său de fotbal reprezintă o compensaţie financiară prevăzută în regulamentul de transfer al jucătorilor.

BIHOR. Zeci de voluntari de la Caritas Eparhial şi Becket Company, costumaţi în clovni, au defilat ieri prin centrul Oradei, de Ziua Internaţională a Nasului Roşu. Voluntarii ajută zi de zi copiii din spitale să treacă mai uşor peste probleme. 

BOTOŞANI. Spitalul Judeţean din Botoşani a rămas fără bani pentru analizele de alcoolemie cerute de Poliţie. Managerii instituţiei au cerut IPJ să achite măcar o parte din facturile restante, care ajung la jumătate de milion de lei.

BRAŞOV. Risc de avalanşă în Munţii Făgăraş. Meteorologii avertizează că, în următoarele zile, riscul de declanşare a unor avalanşe va fi de gradul patru, pe o scară de la unu la cinci.

BRĂILA. Primăria Brăila a pierdut banii pentru reabilitarea termică a blocurilor, pentru că nu a desemnat la timp constructorul. Suma restituită la bugetul de stat, cu care ar fi trebuit izolate şase blocuri, este de 860.000 de lei.

BUZĂU. Doi buzoieni, care obţinuseră 3.700 de euro de la zece persoane pe care le-au păcălit la telefon că au câştigat diverse concursuri, au fost arestaţi. Pentru a primi premiile, oamenilor li se cereau diverse taxe.

CARAŞ-SEVERIN. Dosarul lui Claudiu Hauptmann, cel care a provocat un accident în care au murit şase persoane, a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Deta. Tânărul ar putea fi chemat în instanţă luna aceasta.

CĂLĂRAŞI. Părinţii copiilor care învaţă la şcoli din mediul rural vor centre after-school. Primăriile din 20 de localităţi solicită finanţare europeană cuprinsă între 50.000 şi 100.000 de euro pentru înfiinţarea unor astfel de centre.

CLUJ. Regizori de Oscar, invitaţi la TIFF 2010. Regizorii Danny Boyle, Gus Van Sant şi Milos Forman au fost invitaţi la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, organizat în perioada 28 mai - 6 iunie.

CONSTANŢA. Jandarmul prins cu droguri la începutul săptămânii a fost eliberat, ieri, din arest. Gabriel Ichinuţă (24 de ani) are interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu, după ce a fost prins în timp ce încerca să vândă substanţe halucinogene.

COVASNA. Trei sute de aleşi locali din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş au discutat ieri, la Sfântu Gheorghe, despre statutul limbii maghiare şi despre declararea zilei de 15 martie ca sărbătoare oficială în cele trei judeţe.

DÂMBOVIŢA. Toate voucherele destinate Programului „Rabla" au fost epuizate. Societatea REMAT a avut la dispoziţie 700 de bonuri. Proprietarii de maşini vechi trebuie să aştepte suplimentarea numărului de tichete valorice.

DOLJ. Consilierii craioveni au hotărât ieri ca înlocuitorul edilului-şef Antonie Solomon la Primărie să fie desemnat luni, iar Tribunalul Piteşti a decis să judece marţi cererea sa de eliberare sub control judiciar.

GALAŢI. Consilierii locali din Galaţi au votat, joi seară, majorarea cu 30% a lefurilor celor 420 de funcţionari publici din Primărie. Salariile au crescut cu sume cuprinse între 250 şi 680 de lei pe lună.

GIURGIU. Transportatorul naţio­nal de gaze naturale Transgaz a anunţat că va începe construcţia conductei de gaze Giurgiu - Ruse (Bulgaria) în 2011. Aceasta va avea 23 de kilometri lungime, dintre care 9,4 kilometri pe teritoriul României.

GORJ. Presupusul pedofil a murit de supărare. Antonie Ohotă (77 de ani), acuzat că ar fi vilolat o minoră de 14 ani care ulterior a născut o fetiţă, a decedat ieri. Soţia bătrânului consideră că adolescenta este vinovată de moartea bărbatului.

HARGHITA. Mamele, actori de ocazie. Femeile care au copiii înscrişi la Şcoala Generală din Topliţa au jucat, ieri, în piesa „Primăvara mamei", alături de învăţătoarele şi profesoarele şcolii.

HUNEDOARA. Ioan Cosmescu, un hunedorean stabilit în Statele Unite ale Americii din 1983, va construi la Orăştie o fabrică de aparatură medicală. Aici vor fi produse cele mai avansate bisturie din lume, care funcţionează pe bază de radiofrecvenţă şi care au fost inventate de inginerul român. Investiţia iniţială depăşeşte un milion de dolari.

IALOMIŢA. Moaştele Sfântului Andrei vor fi aduse, săptămâna viitoare, la Catedrala Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, din Urziceni. În perioada 18 - 20 martie lăcaşul de cult va fi deschis non-stop pentru credincioşi.

IAŞI. Cinci salariaţi ai Poştei Iaşi sunt cercetaţi penal pentru că au violat corespondenţa. Aceştia au fost prinşi în timp ce deschideau plicuri cu destinatari fictivi în care se aflau hârtii marcate cu cerneală fluorescentă.

ILFOV. Puşcărie pentru taximetrie ilegală. Dumitru Manu (53 de ani), şofer din Voluntari, este cercetat pentru nerespectarea transportului rutier public şi riscă închisoarea. El a fost surprins luna trecută de reporterii „Adevărul" că practica ilegal taximetria.

MARAMUREŞ. Alunecările de teren cauzate de ploile din ultimele două zile au dus la surparea drumurilor din Valea Chioarului şi Şomcuţa Mare. Aproape o mie de gospodării riscă să rămână izolate.

MEHEDINŢI. Faleza Dunării, reabilitată la Orşova. Municipalitatea a obţinut o finanţare nerambursabilă de aproape 900.000 de euro de la Ministerul Turismului pentru extinderea pietonalului şi pentru lucrări de refacere a malului.

MUREŞ. Profesorul Florin Oproiescu din Târgu-Mureş îl acuză pe vicepremierul Marko Bela de discriminare şi abuz în serviciu. Acesta a primit o invitaţie oficială scrisă în limba maghiară la o şedinţă despre situaţia învăţământului mureşean.

NEAMŢ. O biserică de lemn din Piatra Neamţ, veche de 500 de ani, a fost „modernizată" de preotul paroh după un proiect propriu. Aparate de aer condiţionat şi burlane din tablă vopsite strident sluţesc monumentul.

OLT. Patru ani după gratii pentru că şi-a ucis colegul de joacă. Viorel Popa, de 15 ani, din comuna Tătuleşti, care anul trecut a omorât un copil cu puşca de vânătoare a tatălui său, a fost condamnat ieri de Tribunalul Olt la patru ani de închisoare.

PRAHOVA. Probă de lopată pentru un job la sere. Sute de persoane care vor un loc de muncă au dat, ieri, zăpada cu lopata, pentru că pământul îngheţat nu a permis desfăşurarea probei de mânuit sapa.

SATU MARE. Pensionarii cu venituri mici se împrumută la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor pentru masa de Paşte. Numărul împrumuturilor a crescut cu 25% faţă de anul trecut.

SĂLAJ. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza, anul acesta, două burse de locuri de muncă. Prima va avea loc în aprilie, iar a doua în septembrie.

SIBIU. Bordel după perdeaua unui salon de masaj erotic. Stabilimentul „Diavolo e Angelo", care funcţiona fără niciun fel de autorizaţie, oferea „serviciile" a zece tinere, dintre care trei minore.

SUCEAVA.  Peste 100 de suceveni au fost păcăliţi de o firmă de recrutare care le-a promis locuri de muncă bine plătite în agricultură, în Germania. Oamenii au plătit între 200 şi 400 de euro, însă reprezentanţii societăţii SC Burnu-Mahmut SRL au dispărut cu banii, aproximativ 80.000 de lei. Poliţia a deschis un dosar în acest caz.

TELEORMAN. Membrii sindicatelor afiliate la Cartelul Alfa au pichetat, ieri, sediul Prefecturii din Alexandria. Ei şi-au exprimat nemulţumirile privind Legea pensiilor şi Legea salarizării unice din sistemul bugetar.

TIMIŞ. Preţul plătit de timişoreni pentru o zi de ninsoare a fost de 10.000 de euro. Firmele de deszăpezire au încasat în această iarnă, pentru 30 de zile de intervenţii, 300.000 de euro.

TULCEA. Un deţinut condamnat la trei ani de puşcărie pentru tâlhărie a evadat ieri-dimineaţă din ferma Penitenciarului de maximă siguranţă Tulcea. Gheorghiţă Ichim are 22 de ani şi este din comuna Băltăţeşti, judeţul Neamţ.

VASLUI. Două ambulanţe solicitate în cazuri de urgenţă au rămas blocate în zăpadă vineri noapte. Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit la timp, iar pacienţii au fost transportaţi la spital.

VÂLCEA. Inspectorii şcolari verifică în această perioadă unităţile şcolare din judeţ. 250 de cadre didactice vor rămâne din toamnă fără posturi, iar dascălii fără performanţe vor fi primii disponibilizaţi.

VRANCEA. Treizeci de medici din judeţ au fost amendaţi de Casa de Asigurări după ce au prescris drept gratuite o serie de analize care ar fi trebuit plătite. Doctorii au de achitat sume cuprinse între 800 şi 1.200 lei. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite