Topul judeţelor cu cele mai multe persoane vaccinate anti-COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Valeriu Gheorghiţă a vorbit despre evoluţia campaniei de vaccinare şi despre demersurile pe care le vor face autorităţile pentru a spori imunizarea. Acesta a prezentat topul judeţelor cu cele mai multe persoane imunizate, precum şi numărul persoanelor vaccinate în cabinetele medicilor de familie.

Cele mai multe persoane vaccinate raportate la numărul total de locuitori sunt în Bucureşti şi în judeţele Cluj, Sibiu, Braşov şi Timiş.

„La Bucureşti, rata de acoperire vaccinală este de 35,7,8% din populaţia rezidentă şi 42,43% din populaţia eligibilă”, a explicat Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Pe locul doi se află judeţul Cluj cu o acoperire de 32,77% din populaţia rezidentă şi de 38,6% din populaţia eligibilă, judeţul Sibiu, 26,2% din populaţia rezidentă şi de 28,9% din cea eigibilă.

În top, urmează judeţul Braşov cu 25,4% şi 30,9%, Timiş cu 24,8% şi 29,5%., precum şi Bacău, Giurgiu, Botoşani şi Suceava.

Vaccinarea în cabinetele medicilor de familie

Peste 1.400 de medici de familie au primit vaccinuri anti-COVID-19 în cabinetele lor. Un cadru medical dintr-o comuă din Botoşani a  organizat singur un minimaraton şi timp de trei zile a vaccinat 180 de persoane.

„Un medic de familie din Botoşani a organizat un minimaraton de vaccinare cu vaccin de la Pfizer şi a reuşit să vaccineze în trei zile succesiv 180 persoane în comuna Răchiţi. Mi s-a părut un demers extraordinar, cu sprijinul DSP Botoşani", a spus Valeriu Gheorghiţă.

În ceea ce priveşte vaccinarea în cabinetele medicilor de familie, 56% a vizat vaccinarea în cabinete din mediul rural şi 44% în cele din urban.

Valeriu Gheorghiţă a reamintit de posibilitatea de vaccinare prin prezentarea directă la centrele de imunizare. El a spus că centrele vor avea mai multe doze de vaccin, pentru un număr mai mare de doritori.

În perioada 10 - 17 mai s-au vaccinat cu prima doză 329.073 de persoane, evaluarea făcându-se în funcţie de programări. În acelaşi interval de timp s-au imunizat 222.413 de persoane fără programare. 

De la începutul campaniei de vaccinare, au fost imunizate 17.855 de persoane cetăţeni străini.

De săptămâna aceasta, 322 de spitale la nivel naţional, pot vaccina pacienţii. 124 de spitale sunt noi în platforma de vaccinare, până acum ne având centre de imunizare.

În săptămâna aceasta, se vaccinează în spitale din Ilfov, Botoşani, Alba, Gorj, Timiş şi Caraş-Severin. Sunt şi spitale care au vaccinat persoane deja internate, cu boli cronice, în Brăila şi Dolj.

Valeriu Gheorghiţă a vorbit de vaccinarea copiilor şi speră ca până la finalul lunii mai, Agenţia Mondială a Medicamentului să permită imunizarea persoanelor între 12-15 ani cu serul Pfizer.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite