Jurnalistul Vlad Mixich, vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale a Medicamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalistul Vlad Mixich, care a realizat, în 2012, investigaţia despre reţeaua citosteticelor, publicată pe HotNews, a devenit vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului, potrivit unei postări de pe pagina sa de Facebook.

Vlad Mixich a anunţat, luni seară, că, începând cu 11 octombrie, va fi vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului, după ce tocmai s-a întors din Anglia, unde a fost plecat cu o bursă.

„În ultimii ani, inclusiv în cel petrecut la London School of Economics, mi-am concentrat 90% din energie şi timp domeniului politicilor de sănătate şi farmacoeconomiei. M-am întors acasă aşa cum am promis şi, de mâine, voi continua la Agenţia Naţională a Medicamentului (din postura de vicepreşedinte). E una din cele mai tehnice instituţii din sistemul medical românesc şi mă bucur că pot să aplic aici, acasă nu altundeva, ce am învăţat de la cei mai buni din Europa în acest domeniu. Mă aşteaptă o perioadă de muncit până la săritul capacelor aşa că nu prea e prilej de felicitări. :) Mai degrabă de dat o mână (chiar două) de ajutor”, a scris Vlad Mixich pe pagina sa de Facebook.

 Vlad Mixich este cel care a  dezvăluit, în noiembrie 2012, o reţea alcătuită din  voluntari din toată Europa, care timp de mai mulţi ani au transportat în România, fără să solicite niciun beneficiu material, medicamente esenţiale în tratamentul cancerului care nu se găseau în spitalele şi farmaciile româneşti.

Acesta este născut în 1979, la Baia Mare, a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş”, iar în 2008 a primit premiul „Tânărul Jurnalist“ de la Freedom House. 

Mixich este cunoscut şi ca scriitor, în 2011 a publicat volumul „Fanaticii. Portretele a zece oameni cu vocaţie”, la editura Humanitas.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite