Societate

articolul anterior articolul urmator

Jurnalul gândurilor despre Revoluţia la care ne-am prezentat de Crăciun

42
22 Dec 2013 18:35:57
Liviu Mihaiu
„Se împlinise un ciclu faustic: 24 de ani de dictatură. Au început 24 de ani de capitalism de jaf şi cumetrie. Jos Comunismul! a ajuns Jos Capitalismul!”
„Se împlinise un ciclu faustic: 24 de ani de dictatură. Au început 24 de ani de capitalism de jaf şi cumetrie. Jos Comunismul! a ajuns Jos Capitalismul!”

Într-o zi de vineri Ceauşescu a hotărât să demoleze Spitalul Brâncovenesc şi Biserica Brâncovenească (ultima a fost aruncată în aer pur şi simplu, deşi era interzis prin însăşi legea comunistă). Era un spital proaspăt renovat, monument istoric, cu săli de operaţie de marmură.

În timpul principalei mizanscene din decembrie '89 din Piata Palatului (Piata Revoluţiei), deşi atenţionat, un tânăr căpitan trăgea zi şi noapte în Biblioteca Universitară-Fundaţille Carol I - până când, ca-ntr-un infern dantesc, peste 500.000 de cărţi rare şi manuscrise ale celor mai mari scriitori români au ars într-un ritual tâmpit de lovitură de stat, beneficiind debeatitudinea celei mai suprarealiste stări de graţie omeneşti: Revoluţia

Astăzi căpitanul este general cu mai multe stele şi a fost şeful Direcţiei de Cultură din MApN. A condus teze de doctorat şi a propus cadre spre avansare. Se spune că şi Elena Udrea i-a fost elevă la Colegiul Naţional de Apărare..

Presa a fost liberă în anii '90. A fost cel mai important adversar al FSN-lui, al PDSR-lui şi al lui Ion Iliescu personal. Practic presa, Corneliu Coposu şi societatea civilă l-au plămădit preşedinte pe Emil Constantinescu. Azi nu mai e aşa. A patra putere în Stat este mai nuanţată, mai dependentă financiar şi politic. Şi pe ea a înfrânt-o sistemul. Sistemul este prima, a doua şi a treia putere în stat..

Punctul 8 de laTimişoara a fost şi el sistematic anihilat. Curtea Constituţională a picat legea lustraţiei de două ori. Şi o dată Parlamentul European. Astăzi printre cei mai importanţi bogaţi ai Topului Forbes din România sunt securiştii, marii câştigători ai controluluii tranziţiei române. Niciun securist sau torţionar nu a fost încarcerat mai mult de un an în procesele postdecembriste..Cele mai multe haine militare condamnate aparţin Armatei Române. Şi pentru dosarele Revoluţiei şi pentru corupţie.

Majoritatea cadrelor din Securitate au fost conspirate şi sunt prezente şi azi în administraţie, partide şi servicii secrete..Se bănuieşte că şi cei mai importanţi oameni din Statul nostru, atât laic, cât şi bisericesc, sunt cadre conspirate ale Securităţii, preluaţi sub acoperire de către actualele structuri ale serviciilor de siguranţă naţională. Spunea dintr-un adapost american, cu puţin timp în urmă, cel mai înalt şi de încredere defector al regimului Ceauşescu, generalul Ion Mihai Pacepa:

(România Liberă, decembrie, 2013) 

Şi a venit ziua de graţie când l-am dat jos pe Ceuşescu!!! Dar nu şi comunismul... 

Nu se prea poate spune că există sentiment comparabil cu cel trăit la o Revoluţie. Nu există trecut, nu există viitor. Nu mai există nimic între cer şi pământ. În afară de tine.

Se împlinise un ciclu faustic: 24 de ani de dictatură. Au început 24 de ani de capitalism de jaf şi cumetrie. Jos Comunismul! a ajuns Jos Capitalismul!

Un eşec al patriotismului românesc!!!?...Poate. O generaţie devorată de copiii Revoluţiei!!!? Şi asta se poate.

Şi a început Marele jaf comunist în capitalism...

Căci o altă profeţie, cea făcută de Părintele Arsenie Boca (deţinut politic) spunea cu mult înainte de '89:

„...după această victorie deşartă, puţini dintre cei drepţi vor mai sta în picioare şi la sărbătoare. Peste tot vor fi năimiţi (vânduţi duşmanului) şi abia atunci va începe o nouă luptă, poate mai uşoară, căci fără jertfă de sânge, dar la fel de lungă ca şi cea pe care am început-o noi acum”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

42 Comentarii

Vanatorul/d.c.
22.12.2013, 19:28:47

"Jurnalul gândurilor de la Revoluţia la care ne-am prezentat de Crăciun"...Da..! V-ati..prezentat, apoi v-ati..aranjat iar apoi i-ati tradat idealurile intrand in cardasie sau slugarind la greu, tot felul de securisti, comunististi sau mafioti notorii..! Stenograma unei discutii dintre Sergiu Toader si Sorin Ovidiu Vantu : "S. TOADER: Adică ce am făcut noi naşpa?".. "S.O.VINTU: Nu e normal ca organizaţia, în momentul în care avem interese clare, de business, nu de altă natură, că totul se reduce la business, tati, să poată funcţiona corect?".. "S. TOADER: Corect".. "S. O. VINTU: Mai ales când ştiu cum mi l-a dat pe Mihaiu afară din Deltă, da?"

+5 (9 voturi)
herr_
22.12.2013, 20:33:19

...auzi, mah Vanatorea, lasa Vantu'. Mai bine ciripeste matalutza, cum ti-ai petrecut tu Revolutia... ca esti tare discret pe tema asta :).

-3 (7 voturi)
Utilizator Adevărul
22.12.2013, 20:48:11

Comentariu considerat abuziv.

herr_
22.12.2013, 20:59:53

Vanatorea! Mai tare, ca n-am auzit :)). PS> eventual repeta, dar cu alte cuvinte :))).

-2 (6 voturi)
calu
22.12.2013, 20:55:57

O sa vedem,nu mai dureaza mult,cum multi politicieni or sa se dezice de capitalism,asa cum dealtfel au facut,candva,si de comunism,ba...condamnadu-l.Ca doara politicienii stiu ei ce...fac,cand ,cum si pentru care cauze.Si la ce fel de regim sa se treaca?Ca ,la drept vorbind,trecerea de la un regim la altul imbogateste ...... baietii destepti.Dar baietii destepti sunt deja capatuiti in urma dezastrului facut,furtului la ...greu.Oare vine randul poporului sa -si faca plinul din agoniseala acestor ...baieti?Ar fi regimul...ideal..

+4 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (42)

Modifică Setările