Societate

articolul anterior articolul urmator

Kelemen Hunor: Nu există nicio intenţie de a cere certificatul verde în biserici. Categoric nu

4
3 Dec 2021 02:30:58
Autor: Gabriel Niţulescu
Foto: Arhiva Adevarul
Foto: Arhiva Adevarul

Vicepremierul Kelemen Hunor declară că Guvernul nu intenţionează să introducă pentru accesul în biserici sau alte locaşuri de cult, certificatul verde obligatoriu.

„În coaliţie există discuţii în continuare despre cum să arate legea. Până când nu vom finaliza toate dezbaterile în comisie, nu vreau să vin cu o soluţie. În ceea ce priveşte bisericile nu există intenţia de a introduce certificatul verde. Nici la farmacie, nici la alimentară nu trebuie să prezinţi certificatul verde. Trebuie să respecţi celelalte reguli, dar nu cu certificat verde. Deci nu există o astfel de intenţie, categoric nu”, a spus Kelemen Hunor la Antena 3, citat de Agerpres.

În ceea ce priveşte testarea, el consideră că aceasta ar trebui plătită în cazul în care se refuză vaccinarea, care este pusă la dispoziţie de stat în mod gratuit.

„În ceea ce priveşte testele, când statul îţi dă un vaccin gratis, dacă te îmbolnăveşti, te tratează în spital cu contribuţie, fără să plăteşti în plus, atunci, dacă nu vrei să te vaccinezi, că asta este decizia ta, libertatea ta, cu toate că eu aici am o altă abordare, să plăteşti testul. După cele 38 - 40 de zile, perioada în care dacă vrei să te vaccinezi, poţi să ai schema completă de vaccinare. În acea perioadă se poate merge spre a deconta testul, dar în acest moment mai sunt multe discuţii”, a adăugat el.

„Când este certificatul verde obligatoriu? Când creşte incidenţa. Când scade incidenţa, când a intrat în zona verde, când ai ajuns la 0,5, sub 1 la mie de cazuri, atunci, sigur, certificatul verde nu mai are o importanţă atât de mare. Libertatea ta până unde se duce? Când pui în pericol sănătatea celuilalt, nu mai eşti liber. Pe lângă libertate mai e nevoie şi de responsabilitate”, a mai spus Kelemen Hunor.

"Eu sunt de acord cu vaccinarea obligatorie în sănătate, în administraţia publică, în învăţământ, în acele zone unde în fiecare zi personalul se întâlneşte cu mulţi cetăţeni, cu copii, cu vârstnici, cu bolnavi, cu cei care merg să-şi rezolve problemele din administraţie. Acolo da, sunt de acord, dar mai important este să aduci argumente, să-l convingi pe celălalt că vaccinul nu te omoară, vaccinul te salvează", a argumentat liderul UDMR.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Brave.com
3.12.2021, 03:31:49

"Nu există nicio intenţie de a cere certificatul verde în biserici." Binteinteles ca nu... fiindca interesul electoral e mai important decat cel medical... https://www.youtube.com/watch?v=Mfxzzp8E4C0

+10 (10 voturi)
Brave.com
3.12.2021, 03:32:23

"Nu există nicio intenţie de a cere certificatul verde în biserici." Binteinteles ca nu... fiindca interesul electoral e mai important decat cel medical... https://www.youtube.com/watch?v=Mfxzzp8E4C0

+10 (10 voturi)
Atent Verificatorul
3.12.2021, 09:26:36

Doamne Fereste ! Kelemene... cum sa ceri tu certificatul verde la drept credinciosi? ei au dreptul sa dea cu bale pe icoane fara nicio restrictie... prostii care vor sa vada un film la mall, nu ! tengatumatiidebozgor

berenger
3.12.2021, 10:03:49

e logic, bineînțeles: „introducem certificatul verde, dar cerința nu se aplică la biserică, la muncă, la școală, în autobuz, la concert, în supermarket, deci certificatul verde nu funcționează”

Modifică Setările