Kindle surprises (chestii găsite pe tableta mea, când nu joc Angry Birds)

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

1. Cel mai bun horoscop din lume, o declam fără şovăială, e cel din „The Onion“: comic, cinic, complet inventat. Citesc la Taur: sigur, s-ar putea să fii învinovăţit, dar de unde era să ştii de pericolele din apă de la Plaja Unde Tot Timpul Moare Cineva? După semnele zodiacale, azi pare că ar fi mai potrivit să nu merg la plajă.

2. Lectură târzie a cărţii, altminteri tristă, scrise de comediantul Bill Maher, „When you ride alone you ride with bin Laden“ (o figură de stil, parafrază a unui slogan patriotic american din Al Doilea Război, dorind a spune că risipa de combustibil la volan alimenta, de fapt, inamicul americanilor). Am reţinut însă o poantă de pe cartea descărcată recent pe Kindle Fire-ul meu. Cică pe 11 septembrie 2001, la New York au fost surprinse, după atacuri, scene unice de solidaritate: „Străinii îi ajutau pe străini şi, într-o secvenţă înduioşătoare, un taximetrist a oprit la semnul unui negru.“

3. Tot din metropola americană, un interviu superb, via „Newsweek“, cu fashionista nonagenară Iris Apfel (Iris! … Dezvălui, acum şi aici, că, sub acest pseudonim feminin mă ascundeam eu, semnând o rubrică de bârfe la revista „Diva“!). Zice bătrânica de 92 de ani, pe care i-a împlinit pe 29 august: „Pentru ca o femeie să o ducă bine la New York, cele mai importante lucruri de care are nevoie sunt un şofer şi o haină de ploaie îmblănită. Le ai pe-astea, te descurci“.

4. Mă delectez cu o ştire a agenţiei oficiale de ştiri a Republicii Populare Democrate Coreene, Aniversarea Partidului Muncii va fi consemnată în România. În fruntea comitetului român de pregătire a celei de-a 65-a aniversări a partidului unic nord-coreean e Vasile Orleanu, despre care aflu de pe Facebook, fără să fim prieteni, că e preşedintele Biroului Permanent al Partidului Socialist Român şi că a absolvit „Post Liceala Tehnică de Maiştri“. Să-ţi pui numele şi ocupaţia (maistru, economist, subinginer, cu minunata prescurtare sing.) pe o tăbliţă sub vizorul de la uşă era o modă care făcea furori odinioară!

5. În fine, o ştire culeasă de aplicaţia Pulse (îmi place sloganul acestui agregator, Bringing You Good News): faimosul Bear Grylls, despre care veţi mai citi aici, şi-a postat pe Twitter o poză cu un tobogan gigantic instalat pe insula unde locuieşte doar el cu familia. După autodenunţ, Consiliul Local din Gwynedd vrea să verifice cât e de sigură construcţia de pe insuliţa pe care aventurierul a cumpărat-o cu echivalentul a 147.886 de dolari. Să ţin minte să-mi închid contul de Twitter după ce o să-mi iau o insulă!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite