La ce să fim atenţi când facem cumpărături de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Lista ingredientelor, ţara de origine a produselor şi data limită de consum sunt doar câteva dintre elementele esenţiale de luat în calcul atunci când se face achiziţia produselor de Paşte.

Potrivit InfoCons - Asociaţie pentru Protecţia Consumatorilor, consumatorii trebuie să verifice, în mod obligatoriu, eticheta produselor pe care le cumpără din hipermarket, pieţe agroalimentare sau magazine de cartier. 

Mai exact, trebuie verificată denumirea produsului, lista ingredientelor, substanţele care provoacă alergii sau intoleranţă, cantitatea anumitor ingrediente, dar şi cantitatea netă de produs alimentar. 

„Cred că fiecare dintre noi ar trebui să aibă grijă atunci când cumpără orice fel de produse. Este esenţial ca eticheta să fie în limba română. Ingredientele sunt în ordine descrescătoare într-un produs. Spre exemplu, dacă e trecută carnea ca ultim ingredient, înseamnă că e doar iz de carne. De asemenea, este esenţial, dacă, de pildă, cumpărăm ouă, să nu ne plimbăm cu ele pe stradă”, a explicat, pentru „Adevărul”, Sorin Mierlea, preşedintele InfoCons. 

De ce nu ar trebui cumpărate ouă gata vopsite

Specialistul a mai precizat că în cazul ouălor gata vopsite, ele nu ar trebui achiziţionate dacă pe ambalaj nu sunt trecute ingredientele din care este făcută vopseaua de ouă. 

„O vopsea de ouă poate să conţină până la 13 aditivi alimentari. Ne trezim că, la o singură masă, consumăm peste 30 de aditivi alimentari, iar asta nu e în regulă, cei mai afectaţi fiind în special copiii”, a completat Mierlea. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite