La Cotroceni avem un purtător de cuvânt ce nu comunică nimic

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Despre „fata nouă” Mădălina Dobrovolschi mi-am spus demult părerea. Sintagma pusă între ghilimele îi aparţine - reamintesc - inenarabilei Irina Radu, încă pdg al TVR, drept pentru care mă pregătesc să precizez că toate articolele ce o vor avea şi pe mai departe drept protagonistă reprezintă felul meu propriu şi personal de a-i achita cuvenitele drepturi de autor. Plus drepturile conexe.

Cititorul îşi reaminteşte, fără doar şi poate, că d-na Dobrovolschi, pe vremea când era încă domnişoara Puşcalău, se număra printre jurnaliştii preferaţi ai fostului preşedinte Traian Băsescu. Pe care numai că nu îl gâdila pe tălpi făcându-se că l-ar intervieva pe la postul, pe atunci apăsat prezidenţial, b1tv. O vorbă moştenită de la strămoşii noştri romani ne reaminteşte înţelept: Sic transit gloria mundi. Gloria d-lui Băsescu, din câte se pare, a trecut, nu însă şi cea a Mădălinei. Care, absolventă de Filosofie fiind, s-a dovedit a fi familiarizată şi cu proverbele şi zicătorile neaoş româneşti. Printre care şi aceea ce glăsuieşte foarte înţelept cum îţi aşterni, aşa dormi. Iar domnişoara Puşcalău şi-a aşternut extrem de bine.

A avut nesperata şansă, cu toate că, profesional, era o ziaristă neînsemnată, de a modera confruntarea finală dintre domnul Klaus Iohannis şi dl. Victor Ponta din campania prezidenţială de la finele anului 2014. Confruntare desfăşurată în cel mai atipic mod, la măruntul post din Calea Victoriei. Fapt care - s-a văzut apoi - a fost şansa d-lui Iohannis, dar şi una dintre cele mai mari prostii comise în campanie de dl. Victor Ponta. Care urând, într-un mod cu totul descalificant pentru un premier, Televiziunea Naţională, ajunsă la indigenţa de acum şi din cauza lui, a preferat postul b1tv, achitând pentru această neghiobie o uriaşă notă de plată.

Domnişoara Puşcalău şi-a anunţat apoi retragerea, pentru un oarecare timp, din televiziune, folosind în cel mai profitabil chip răgazul pe care şi l-a auto-oferit. Mai întâi, s-a măritat şi a devenit doamna Mădălina Dobrovolschi. Dl. Dobrovolschi nefiind tocmai oricine! Desigur, în calitate de buni creştini îi urăm cuplului, chiar şi acum, cu o oarecare întârziere, sincerul şi tradiţionalul „casă de piatră!”.

Apoi tânăra doamnă Dobrovolschi a scris o carte despre – aţi ghicit! – confruntarea finală. Carte pe care, oricât m-am străduit, nu am găsit-o nicăieri, în nici o librărie. Poate că va fi tipărită şi ea în curând, ca şi best-seller-ul Pas cu pas, pe banii comuniştilor chinezi. Aştept ocazia potrivită spre a o devora şi a o fişa ca un student cuminte.

Mădălina Dobrovolschi a fost angajată mai apoi, cu maximă prioritate, la TVR. D-na Irina Radu, execută, ştim, riguros şi la timp orice fel de ordin. De oriunde ar veni el. D-na Radu este Pristanda în fustă. Aşa că TVR a devenit locul unde tânăra doamnă Dobrovolschi a strălucit prin interviurile înregistrate cu preşedintele României. Ştim foarte bine că d-lui Iohannis nu îi place live-ul, dl Iohannis nu are spontaneitate, vrea întrebări dinainte formulate şi negociate, iar doamna Dobrovolschi i-a îndeplinit primului om în Stat toate aceste condiţii.

Iată, însă, că acelaşi prim om în Stat a socotit că doamna Dobrovolschi merită mult mai mult. Aşa că i-a oferit postul de purtător de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale. Post de multă vreme liber.

La aflarea veştii m-am bucurat nespus. Dl. Iohannis e un taciturn, iar doamna Dobrovolschi cum nu se poate mai locvace. Parcă ar descinde direct din Mioriţa. Speram că din întâlnirea celor doi va ieşi un lucru bun. Nu a ieşit nimic. Mădălina Dobrovolschi s-a pliat cerinţelor prezidenţiale, vorbeşte mult, dar ce spune e egal cu zero. Păstrează cu un admirabil zel, sub cheie, cele mai multe dintre fleacurile de la Cotroceni. Aşa că ne-a lăsat pe toţi mofluzi prin felul în care a expediat întrebarea al cărei răspuns pare a fi în România secret de stat. Întrebarea referitoare la ţara unde a fost, de fapt, dl. Iohannis în vizită privată, în cursul concediului din august.

Concluzia? Preşedintele Iohannis şi-a luat un purtător de cuvânt ce nu comunică nimic. Doar trăncăneşte.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite