Lăsaţi politica să strice prietenii!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Citesc des tot felul de comentarii şi îndemnuri la ţinerea politicii departe de viaţă şi relaţiile personale, să nu lăsăm politica să strice prietenii, că simpatiile politice perverse sau activismul cuiva să nu afecteze o relaţie de care te-ai bucurat ani sau zeci de ani până atunci.

Serios? Să mai rămâi prieten cu cineva care votează cu unii despre care ştii, şi toţi ştiu, că au omorât oameni cu bună ştiinţă, că au furat tot timpul, că sunt acolo unde sunt pentru exact acest motiv, ca să fure, că dacă nu ar fi făcut ce au făcut, nu numai conştienţi de consecinţe, ci chiar cu intenţie, şi maică-mea şi taică-meu ar mai fi trăit câţiva ani buni dacă ei ar fi făcut ceea ce ştiau bine că trebuiau să facă, de pildă?

Eu nu mai rămân. Şi asta în secunda în care am aflat, fără să mai pun vreo întrebare sau să cer vreun argument. George, adevărul e întotdeauna la mijloc, ştii şi tu... Pardon? Pe lângă că eşti pervers, mai eşti şi prost! (asta o spun în gând, de cele mai multe ori). Adevărul e exact acolo unde este, nu unde îl pui tu cu cursorul. Dacă e într-un capăt, acolo rămâne până când se schimbă ceva fundamental. Ceva ce ţine de Adevăr, nu de interesul sau de inteligenţa ta.

Bunul meu prieten H face la fel. George, cum dădeam peste câte unul din ăsta printre prietenii mei sau cunoştinţele mele, întrerupeam definitiv orice contact cu el, îi ştergeam şi e-mailul sau numărul din telefon. Dar nu mai pot, sunt prea mulţi. Acum le păstrez unora datele de contact, totuşi, le răspund la telefon dacă mă sună, mai discutăm una-alta de business sau alte chestii funcţionale, însă tot silă îmi face când îmi aduc aminte. Şi presupun că o parte dintre ei încă cred că sunt prietenul lor...

Şi o întrebare cu răspunsuri scurte şi la obiect:

Loading…

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite