Lazy Beggars, vagabonzii care şi-au creat un brand din cerşetoria pentru droguri şi alcool

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jose Manuel şi Lyndom, "la muncă", pe stradă Sursa: lazybeggers.net23.net
Jose Manuel şi Lyndom, "la muncă", pe stradă Sursa: lazybeggers.net23.net

Un spaniol şi un britanic au înfiinţat primul "grup" de cerşetori care cere bani, cu sinceritate, pentru ţigări, alcool şi droguri. Cei doi sunt mereu în "turneu" prin Europa, iar acum au ajuns în Madrid.

Cu dumneavoastră, Lazy Beggars (Cerşetorii leneşi). Nu, nu este vorba de un grup de rock şi nici de un duo de comici. "Lazy Beggars" sunt doi cerşetori. Dar doi foarte neconvenţionali. Au înlocuit reclamele tradiţionale ale cerştiului, precum "ajutaţi-mă cu bani de mâncare" sau "mai bine cerşesc decât să fur", pentru cereri mai directe şi mai controversate. Ei cer bani pentru bere, vin, cocaină sau marihuana. Aşa, fără ocolişuri. Şi cu această tehnică, spun ei, le merge mult mai bine, scrie cotidianul ABC.

Sunt un spaniol din Insulele Canare, Jose Manuel, de 55 de ani şi un britanic din Ţara Galilor, Lyndom, de 37 de ani. Imaginea grotească a celor doi, cerând bani prin intermediul unor cartoane imprimate cu mesaje care descriu viicile pentru care vor cheltui "donaţiile" trecătorilor poate fi văzută în aceste zile în inima Madridului, pe strada Carmen. Nu pentru mult timp, însă. Conform lui Jose Manuel, în câteva săptămâni vor abandona capitala Spaniei, încă nu se ştie încotro vor pleca, "posibil Lisabona".

"Am trăit în sistem, pot să mă întorc oricând la viaţa aceea"

Lazy Beggars este mereu în turneu. Cei doi s-au întâlnit acum opt ani, în Granada şi au decis să se instaleze împreună într-o peşteră din Sacromonte. Lyndom şi Jose Manuel, Jose Manuel şi Lyndom, trăiesc ca doi "rătăcitori", prin toată Spania şi nu numai. Din vagabondajul lor prin Spania se desprind şi unele concluzii sociologice. "Locurile în care am dus-o cel mai rău cerşind au fost în Logrono şi Ciudad Real, pentru că acolo Poliţie are o mentalitate puţin 'ţărănească'. Într-o zi ne-au trezit dându-ne picioare în spate, în ghiozdane", povesteşte spaniolul.

Vezi pe adevarul.es site-ul de internet al Cerşetorilor Leneşi, pe care acceptă donaţii prin paypal, vezi un video cu cei doi şi află ce spun aceştia despre cei care spun că cerşesc pentru mâncare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite