Societate

articolul anterior articolul urmator

Legea prin care pădurarii vor fi dotaţi cu armament de serviciu, promulgată de Iohannis

3
9 Dec 2019 17:47:47
Autor: Vlad Terteleac
Pădurarii vor putea fi dotaţi cu arme de serviciu, foto Arhivă
Pădurarii vor putea fi dotaţi cu arme de serviciu, foto Arhivă

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, Legea de modificare şi completare a OUG 59/2000 privind Statutul personalului silvic, a cărei principală prevedere este dotarea cu armament de serviciu a personalului silvic care are atribuţii de pază şi protecţie.

"În exercitarea atribuţiilor de serviciu, personalul silvic cu atribuţii de paza fondului forestier naţional, a fondului cinegetic naţional, a fondului piscicol şi a ariilor naturale protejate are statut special, este dotat cu armament de serviciu letal sau neletal, după caz, şi poate face uz de armă, în condiţiile reglementărilor privind regimul armelor şi muniţiilor. Statutul special este conferit de portul de armă, de îndatoririle specifice în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu şi de riscurile meseriei, care îi pot afecta integritatea fizică şi viaţa", este una dintre modificările aduse legii.
 
Un alt amendament adoptat menţionează că personalul silvic pensionat la vârsta standard beneficiază de o gratificaţie egală cu minimum cinci salarii brute pe ultima lună de activitate, suportată de angajator, scrie Agerpres.ro.
 
Proiectul de lege are ca obiect de reglementare corelarea actualului statut al personalului silvic cu realităţile de pe teren ale activităţii acestora. Legea a fost votată pe 27 noiembrie de plenul Camerei Deputaţilor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

GAN
9.12.2019, 18:04:04

in sfarsit !!!!

Nedelcu Steli
9.12.2019, 19:24:33

Si atat? Doar pasati din responsabilitati la padurari? Alte masuri care sa oprasca jaful din acesta tara nu se mai pot lua???? Controale la firmele de lemne, controale in paduri si la masinile care transporta lemnul? Se fura in fiecare zi din padurile romanesti, aveti responsabilitatea sa opriti aceste furturi! pentru ca daca nu, inseamna ca furati chiar voi, stat si presedinte, din aceste bogatii ale tarii si a cetatenilor acestei tari!

Hoher Herman
9.12.2019, 20:22:53

Dotati cu armament letal si NELETAL. Adica ii doteaza cu pistoale "air soft"? Sau cu prastii de ciori? Bah voi sunteti nebuni? Cand hotii au arme de vanatoare performante cu alice sau glont, sau mai rau, arme cu luneta? Daca hotu' trage de la 1 km sau mai mult nici nu stie cine l-a impuscat. Asta e tot ce puteti, sau aveti si voi interese?

Modifică Setările