Societate

articolul anterior articolul urmator

Când ar putea fi adoptată legea privind accesul bugetarilor la locul de muncă. Arafat: „Intenţia este fie să te vaccinezi, fie să te testezi periodic”

3
26 Oct 2021 23:52:22
Autor: Malina Gindu
FOTO: Inquam Photos
FOTO: Inquam Photos

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, afirmă că, din cunoştinţele pe care le are, în Parlament se discută pe marginea proiectului privind accesul la locul de muncă, în sistemul public, nu şi în cel privat, pentru persoanele vaccinate sau care se testează pe banii lor. Arafat arată că legea ar urma să fie adoptată în două sau trei săptămâni.

"La angajaţi nu se aplică aceste reguli (măsurile luate recent privind accesul în baza certificatului verde, la unele activităţi - n.r.) pentru că aici trebuie lege şi legea se dezbate în Parlament. Am auzit că sunt amendamente, se lucrează, dar intenţia este fie te vaccinezi, fie te testezi periodic. Dacă trece legea în forma pe care o cunosc, este testat pe banii tăi, trecut prin boală sau vaccinat.”, a precizat şeful DSU.
 
„Normal că nimeni nu o să oblige sectorul privat să testeze angajaţii, dar sectorul privat probabil că va face acelaşi lucru ca sectorul public. (...) Este în final, o alegere. Nu este ca în unele ţări unde vaccinul este obligatoriu (...). Nu există testare acolo, există vaccinare sau nu mai lucrezi. România merge pe o soluţie, cel puţin cum e depusă legea, din ce ştiu, este vaccin sau, în final, testare”, a declarat Raed Arafat, marţi seară, la TVR. 
 
El a menţionat că înainte testarea se făcea pe banii angajatorului pentru că nu existau vaccinuri. 
 
Arafat a precizat că sunt "extrem de rare" cazurile în care, din punct de vedere medical, nu este recomandat vaccinul.
 
Întrebat în cât timp ar urma să fie adoptat acest act normativ de către Parlament, secretarul de stat din MAI a răspuns: "Eu ştiu că este în regim de urgenţă, deci ar trebui în 2-3 săptămâni, poate şi mai repede, să treacă”.
 
Arafat a catalogat creşterea numărului de persoane care se vaccinează drept "un lucru extrem de pozitiv” care "ne va ajuta să revenim următoarele situaţii care pot să apară”, el mulţumind oamenilor că "au înţeles mesajul”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

leuldinpanjshir99
27.10.2021, 00:15:36

Unii vor testare pe banii statului. Adica din taxele si impozitele plătite de fraieri ... Pomanageala si la teste ... Ba, va ajunge vaccinul gratis!

-1 (1 vot)
SANDOR BOROS
27.10.2021, 09:12:31

Era si timpul ca statul sa puna piciorul in prag.

+7 (7 voturi)
Sorin80
27.10.2021, 09:17:54

Intenția este să bage pe toți de pe planeta asta sub o dictatură globală cu măsuri din ce în ce mai autoritare.

-7 (7 voturi)
Modifică Setările