Societate

articolul anterior articolul urmator

Legea vaccinării, introdusă în şedinţa de Guvern de joi în primă lectură

1
27 Jul 2017 13:35:52
Autor: News.ro
Legea vaccinării, introdusă în şedinţa de Guvern de joi în primă lectură
Legea vaccinării, introdusă în şedinţa de Guvern de joi în primă lectură

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, joi, în debutul şedinţei de Guvern, că a cerut suplimentarea ordinii de zi cu Legea vaccinării, care va fi discutată în primă lectură.

„Faţă de raportul prezentat ieri public, azi am convocat toţi cei 5 directori de direcţii de Sănătate Publică care au fost în discuţie cu privire la acoperea de vaccinare foarte slabă şi am depus la primă lectură în Guvern pentru prima citire Legea vaccinării", a spus Bodog, la începutul şedinţei de Guvern, întrebat de premierul Tudose dacă are actualizări cu privire la situaţia imunizării.

Ministerul Sănătăţii arată, în raportul privind vaccinarea transmis de ministrul Florian Bodog premierului Mihai Tudose, că este necesară promovarea legii vaccinării şi reorganizarea întregului sistem de acordare a serviciilor medicale de vaccinare, în condiţiile în care ”acoperirea vaccinală” a scăzut continuu în ultimii zece ani, rata deceselor provocate de rujeolă fiind, de la declanşarea epidemiei, de 4 la o mie de cazuri, ”mult peste cea cunoscută în literatura de specialitate de 1-2 cazuri la o mie de copii”. Un număr de 224.202 copii cu vârste între 9 luni şi 9 ani sunt restanţieri la vaccinare

Directorii executivi şi adjuncţi ai direcţiilor de sănătate publică din Caraş Severin, Hunedoara, Neamţ, Prahova şi Ilfov vor fi schimbaţi din funcţii, a anunţat, miercuri seară, Ministerul Sănătăţii, decizia fiind luată în urma unei analize privind ​implementarea campaniei naţională de vaccinare. Ceilalţi directori de direcţii de sănătate publică din ţară vor primi avertismente scrise.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Anastasia A.
27.07.2017, 14:50:50

NU e nicio lege, e DOAR un proiect, nenorocitilor!! Unde e proiectul modificat dupa dezbaterile publice? Mafia DSP-ului merge cu lada frigorifica deschisa prin sate si vaccineaza pe camp, nenorocitilor! Voi chiar nu va dati seama ce urmaresc acesti criminali? Dormiti cu capul in nisip, tembelilor?

0 (2 voturi)
Modifică Setările