Societate

articolul anterior articolul urmator

Nu, domnule Raeţchi, rezultatul votului la alegerile europarlamentare nu legitimează implementarea unui parteneriat civil care copiază căsătoria

25
20 Jun 2019 12:13:33
Cătălin Sturza

Câteva gânduri pe marginea parteneriatului civil susţinut de deputatul PNL Ovidiu Raeţchi şi propus de CNCD. Ovidiu Raeţchi ne spune că „parteneriatul civil nu atacă ideea de familie şi nu o concurează" şi că alegerile europarlamentare recente ne-ar demonstra „cât de modern şi de european a devenit profilul cetăţenilor români".

„Alegerile europene au demonstrat cât de modern şi european a devenit profilul cetăţenilor români. Şi cât de inadecvat a fost pariul lui Liviu Dragnea pe xenofobie conspiraţionistă şi paseism. Acesta a fost, cred, un semnal important privind pregătirea societăţii româneşti pentru acceptarea parteneriatului civil”, scrie Ovidiu Raetchi.

Desigur, prin „modern şi european" înţelegem în fapt „progresist" şi gata să îmbrăţişeze agenda corectitudinii politice radicale în România; iar transformarea s-ar fi produs peste noapte. Aşa să fie?

Din proiect rezultă că parteneriatul calchiază instituţia căsătoriei prin asimilarea partenerilor cu soţii în 90% din implicaţiile juridice ale căsătoriei. Practic este o căsătorie sub alt nume: îi putem spune Căsătoria 2 sau Căsătoria B. O căsătorie care se încheie la notar, dar care tot la primărie se înregistrează. Aşadar, parteneriatul este de fapt căsătoria civilă cu alt nume, care în cazul cuplurilor de sex opus – 99% dintre cupluri sau poate chiar mai bine – dublează şi subminează căsătoria.

Deputatul Ovidiu Raeţchi mai pretinde că votul recent de la europarlamentare sau la referendumul împotriva corupţiei ar demonstra o pretinsă opţiune a românilor spre o aşa-zisă modernitate europeană. Modernitate europeană înţeleasă şi ca acceptare a „căsătoriilor” între persoane de acelaşi sex. De unde până unde? Eu cred că este foarte evident că, dimpotrivă, votul din 26 mai nu a demonstrat nimic pe acest subiect, care nu a fost obiect al scrutinului – referendumul a vizat chestiuni legate de tema justiţiei.

În fapt, putem spune că referendumul a distras în mare parte atenţia de la temele relevante pentru alegerile europene, şi a canalizat-o către o răfuială între grupurile politice interne, între Putere şi Opoziţie. Atunci când mare parte a sloganurilor de campanie vehiculau un cuvânt obscen şi cereau ca  liderul unuia dintre partidele parlamentare locale să meargă la închisoare, este clar că din punct de vedere al temelor europene reale, şi alegerile, şi referendumul au o relevanţă foarte mică.

Să nu uităm nici că un alt vot, acum şase luni, destinat direct chestiunii familiei, a arătat că electoratul se opune căsătoriilor „alternative" în proporţie de 92%. Neîntrunirea cvorumului a fost, aşa cum ne amintim, generată de terţe probleme: „să nu scape Dragnea de puşcărie” sau să „nu profite PSD” prin întrebarea neclară.

Mai mult, votul împotriva corupţiei este un vot moral. Ceea ce înseamnă că românii sunt împotriva oricărei forme de corupţie, inclusiv a coruperii instituţiilor fundamentale, precum căsătoria şi familia.

Aşa cum celor de la PSD li s-a reproşat că simpla câştigare a alegerilor nu le legitimează măsurile despre care nu au vorbit publicului în campanie (modificarea legilor pe justiţie), exact la fel li se poate spune şi lor – lui Raeţchi şi progresiştilor din Parlament: în campania care i-a adus în Parlament, nici ei nu au spus că vor să legifereze parteneriatul civil. Şi nu orice fel de parteneriat, ci cea mai toxică variantă, care copiază căsătoria!

Mai multe detalii despre aceste variante de parteneriat civil aici şi aici

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

25 Comentarii

Nicu Wiznitz
20.06.2019, 12:59:07

Astea sunt nimicuri. Stati sa vedeti problemele generate de posibilitatea casatoriei dintre oameni si animale, plante, obiecte; casatorie care sunt sigur ca va fi posibila in viitor, ca doar activistii neomarxisti trebuie sa traiasca si ei din ceva, nu? Asa ca in 10-15 ani vor fi normale intrebarile de tipul: Este etic si moral ca tu si rododendronul din living sa puteti adopta copii? Din moment ce sunteti casatoriti, dupa moarte este legal sa lasi espresorului de cafea intreaga ta avere? :)) Sa nu uitam ca si plantele pot comunica, si cum se va vedea, chiar si obiectele, asta pentru ca dragalasii de progresisti pot scoate studii si din piatra seaca daca vor sa-si atinga obiectivele. Pentru ca, nu-i asa, nimic nu e prea mult cand te lupti sa arati ca iubirea e cea care conteaza.

0 (6 voturi)
Alfa Omega
20.06.2019, 13:41:21

Comunitatea homosexuala trebuie sa se integreze in societate respectand regulile de convietuire , nu sa ceara extra drepturi fara nici o obligatie !Sexualitatea trebuie sa se manifeste doar in spatiul privat , nu in spatiul public prin parade si manifestari sexuale ! Cereti respect fara a avea respect pentru ceilanti !

+1 (7 voturi)
produs
20.06.2019, 13:20:28

Cătălin Sturza "Legitimează rezultatul de la europarlamentare implementarea parteneriatului civil care copiază căsătoria?" Pai intrebarea e gresita total. Intrebarea e: Si daca nu legitimeaza ce o sa se intample ?! Nu rezultatul votului legitimeaza ci adormirea in transa a Societatii crestine romanesti. Pe care o doare in cot ca Lucifer se zbenguie in voie. (si defapt nu cred ca are suficienti neuroni ca sa inteleaga ce se petrece). Asa ca nu mai bine intrebati: Cati euro o sa se dea pe laditele cu capsuni anul asta?

-1 (1 vot)
produs
20.06.2019, 13:22:51

Era odata un preot din Cluj care scria joia pe aici. Se pare ca s-a plictisit. Nu ca nu avea o fixatie incremenita in trecut pe Comunism. Dar cine stie de unde ar fi sarit iepurele.

-1 (1 vot)
produs
20.06.2019, 13:30:37

Mai ieri ati prezentat un articol despre democratie. Un articol de importanta maxima. Pentru ca el este raspunsul la toate intrebarile: Lucifer va birui prin intermediul democratiei. Pentru ca Apocalipsa ne spune ca Lucifer va fi dezlegat din Iad si lasat liber. Singura intrebare e cat va dura, si cati vor cadea respectiv rezista. Si daca Apocalipsa ne spune ca va trebui fugit in munti pentru a scapa inseamna ca va fi infiorator.

-2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (25)

Modifică Setările