Leondard Bărăscu, Sanitas: „Până în 5.000 de angajaţi din Sănătate au pierdut la salariu între 186 şi 1.000 de lei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
5.000 de angajaţi au primit salarii mai mici FOTO Adevărul
5.000 de angajaţi au primit salarii mai mici FOTO Adevărul

Aproape 5.000 de angajaţi din sistemul de sănătate au pierdut sume cuprinse între 186 şi 1.000 de lei la salariu. Anunţul a fost făcut de Leonard Bărăscu, preşedintele Sanitas.

„Scăderi salariale în domeniul Sănătăţii au fost înregistrate în cazul celor care cu funcţii mari. Aici este vorba despre şefii de centre din asistenţa socială, de personalul din DSP-uri, funcţionarii publici şi cei din conducere. Am mai avut probleme cu directorii economici din spitale, cu directorii de îngrijiri... Este culmea că, totuşi, şeful să aibă mai puţin decât cel pe care îl reprezintă”, a declarat Bărăscu la finalul Consiliului Naţional al Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor Libere din România (CNSLR) Frăţia.

Printre cei care au avut probleme cu privire la scăderea salariilor se numără şi farmaciştii.

„Avem şi lipsa unora, cum ar fi chimiştii, biochimiştii pe care noi îi reprezentăm, iar ei nu au fost duşi mai aproape de partea de medic ca şi studii şi au rămas într-o zonă în care suntem acuzaţi că nu am ridicat mai sus. Ordonanţa 91 ne oferă posibilitatea să mai facem modificări, dar nu ştim încă, pentru că acest lucru înseamnă bani. Funcţionarii publici au probleme pentru că, de exemplu, în DSP-uri lucrează trei într-un birou şi iau trei salarii diferite. Nu sunt scăderi uriaşe de salarii, dar sunt de 200-300 de lei. În sectorul pe care îl reprezint sunt până în 5.000 de persoane care au pierdut bani la salariu, cu sume cuprinse între 186 şi 1.000 de lei”, a completat Bărăscu. 

În prezent, Ministerul Sănătăţii elaborează un regulament de sporuri, împreună cu sindicatele, pentru angajaţii care lucrează în Sănătate.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite