Societate

articolul anterior articolul urmator

Liderul opoziţiei, Ludovic Orban, demontează manipulările cu privire la Referendumul pentru Căsătorie şi cere prezenţă masivă la vot

11
6 Oct 2018 14:50:40
Cătălin Sturza

Ludovic Orban invită românii să iasă în număr cât mai mare să voteze la Referendum şi demontează principalele manipulări împotriva iniţiativei celor trei milioane de români: „Nu e anti-european, nu e pro-Rusia, nu restrânge niciun drept, e democratic”

"Este referendumul care a fost iniţiat de 3 milioane de cetăţeni români în baza prevederilor constituţionale care permit cetăţenilor să ceară revizuirea Constituţiei. Şi au fost 3 milioane de români care au semnat această iniţiativă.”

A doua teză, că ar fi o iniţiativă anti-UE, este o mare bazaconie, pentru că în UE există la ora actuală 14 sau 15 ţări în care nu este permisă căsătoria între persoane de acelaşi sex şi care definesc, fie în Constituţie, fie în legislaţie, definiţia căsătoriei ca fiind legătura între un bărbat şi o femeie. Deci nu este ceva antieuropean, este o chestiune în care cetăţenii fiecărui stat decid cum vor să definească căsătoria.”

Mai e o teză, aceea că cei care votează în favoarea familiei, ar face un serviciu Rusiei, sau că ar înclina România spre Rusia. Şi asta este o minciună gogonată, fără nicio legătură cu realitatea.”

Acest referendum nu duce la restrângerea vreunui drept, ci duce la o definiţie ca rezultat, în Constituţie, o definiţie a Căsătoriei. Efectul concret al acestei modificări este acela că dacă, în viitor, va exista o altă tentativă de a defini altfel căsătoria, va fi necesar un nou referendum pentru revizuirea Constituţiei"

(link aici către declaraţiile lui Ludovic Orban)

Păi şi atunci cum rămâne cu toate fake news-urile lansate chiar săptămâna trecută inclusiv de senatorul Vlad Alexandrescu de la USR, partidul aliat PNL-ului condus de dl Ludovid Orban, în opoziţie? Senator care a zis chiar aşa – că Referendumul ar fi un referendum politic („al lui Dragnea”); că ar fi pro-Rusia; că ar restrânge drepturi; şi că ar fi anti-european? Şi cum rămâne cu toate celelalte platforme media care au vehiculat, iar şi iar şi iar, aceleaşi petarde şi fakenews-uri obosite, aduse de multe ori în discuţie chiar de politicieni USR sau PNL?

Cum rămâne cu toţi intelectualii publici, cu toţi politicienii, cu toate ONG-urile şi cu toată mass-media „liberală” care au asociat toate aceste fake news-uri cu marea temă, cu petarda supremă a antepronunţării asupra fraudării ipotetice a votului din acest weekend? 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

_wakki m
6.10.2018, 14:59:15

# BOICOT

+3 (5 voturi)
Bogdan Matis
6.10.2018, 15:05:32

Vi se pare democratic domnule Orban ca un referendum de schimbare a constitutiei sa poata fi validat de 30% din electorat si sa poata fi castigat de 25% la suta din electorat? Asta inseamna ca orice partid de dimensiunea PSD-ului care nu este in nici un caz reprezentativ pentru marea masa a romanilor isi poate mobiliza electoratul si poate schimba legea fundamentala in detrimentul a 75% din populatia tarii. Acest referendum este profund antidemocratic tocmai prin regulile pe care il guverneaza, iar orice rezultat de sub 50% prezenta la vot nu are absolut nici o valoare democratica, indiferent ce spune legea de organizare. Nici macar nazisti nu au mers asa de jos cu procentele. De nu l-au facut la 10% daca tot se vrea o subminare a democratiei in Romania.

+2 (4 voturi)
Cappatrat Casargoz
6.10.2018, 15:07:15

Ludovic Orban e un PSD-iest care nu a cititi niodata un program liberal Fara indivizi ca Orban Dragnea nu era posibil.

+3 (5 voturi)
G M
6.10.2018, 15:08:25

Orbane, mai citește de șapte ori doctrina liberală și deschide bine ochii. După cum te străduiești se pare c-o să stai în opoziție mult și bine.

+3 (5 voturi)
sestisotsestidesiatpiati
6.10.2018, 19:13:52

Orban si Referendumul ! Sefu lui Orban, Klaus a facut orice ca sa impiedice PSD sa organizeze Referendumul.

-2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (11)