Lista localităţilor cu incidenţă ridicată din România. Mâine se decid noi măsuri privind evoluţia pandemiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
covid 19

Mâine, 24 septembrie 2021, începând cu ora 15.00, la sediul CNCCI din Ciolpani, va avea loc o conferinţă de presă privind evoluţia pandemiei de SARS-COV-2 pe teritoriul României.

La conferinţă vor participa domnul secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, domnul secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, domnul secretar de stat în Ministerul Educaţiei, Sorin Ion şi directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibsile, doamna Adriana Pistol.

Autorităţile au plublicat şi noua listă cu localităţile cu incidenţă ridicată:

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, sunt 46 de oraşe şi municipii unde incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 este egală sau mai mare de 3 la mie. Cea mai ridicată rată de infectare este în oraşul Horezu (Vâlcea) - 6,23, urmat de Negreşti-Oaş (Satu Mare) - 5,62 şi Vişeu de Sus (Maramureş) - 5,47. Dintre municipii, Satu Mare a ajuns aproape de 5 la mie - 4,97.

De asemenea, alte 306 localităţi au atins sau au depăşit pragul de 3 la mia de locuitori în ceea ce priveşte rata de infectare cu SARS-CoV-2.

Pe primul loc dintre acestea rămâne Cătina (Cluj) - 12,08, urmată de Şeica Mică (Sibiu) - 10,03 şi Ploscoş (Cluj) - 9,66.

Miercuri, erau 312 localităţi în această situaţie, din care 46 de oraşe şi municipii.

Conform hotărârii de guvern de săptămâna trecută, în judeţele/localităţile cu o incidenţă între 3 şi 6 la mie, accesul la mai multe activtăţi este permis doar în baza certificatului verde, care atestă că o persoană a fost vaccinată, are un test COVID negativ sau a trecut prin boală în ultimele 6 luni.

Certificatul verde COVID-19 va fi necesar pentru accesul în localuri, restaurante, evenimente publice şi private, concerte, spectacole, piscine.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite